Autor
Wiadomość
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 11
Samochód: Opel

Witam Was :wink:

Przegrzebałem dział gdzie jest spis firm (podkarpackie) i znalazłem firmy zajmujące się raczej transportem międzynarodowym. Nie macie może namiarów na firmy z Rzeszowa i okolic co jeżdżą wywrotkami, betonomieszarkami, kurierka, dystrybucja, cokolwiek? Szukam czegoś na pierwszą pracę, ale za nic w świecie nikt nie chce kierowcy na przyuczenie...

Pozdro :)

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: MAN TGA

Wiem że co jakiś czas są przyjęcia do Specjału jako kierowca. Możesz tez spróbować jazdy w DB Schenker w Rudnej Małej. Ale raczej nie polecam, wiem bo kiedyś jeździłem. Ale głowa do góry, robotę znajdziesz jak tylko chcesz.

Pozdro

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

A skąd dokładniej jesteś? W kolbuszowej jest praca

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Gdzie przyjmują w KLB? :wink:

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Jestem z Rzeszowa. Czy możesz rzucić namiary na tą firmę z Kolbuszowej?

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Wiem że co jakiś czas są przyjęcia do Specjału jako kierowca
Zapytam :wink:
Cytuj:
Możesz tez spróbować jazdy w DB Schenker w Rudnej Małej
Spławili mnie. Jeżdżą u nich podwykonawcy i oni rekrutacją nie będą się zajmować :roll:
Cytuj:
Ale głowa do góry, robotę znajdziesz jak tylko chcesz.
Nie łamię się. Dopiero tydzień szukam.
Cytuj:
Podziękował za info :)

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Ponad 50 telefonów i około 50 e-maili do pracodawców i kompletny brak odzewu :-/ Każą czekać do wiosny bo "wtedy ruszy". Walczę dalej, ale morale coraz słabsze... ;-)

Użytkownik

Użytkownik

Ogólnie na podkarpaciu jest ciężko z pracą dla kierowcy. Wiem że jest firma w Kraczkowej która jeździ na międzynarodówce. Jazda solówką. Kolega tam jezdzi i chwali sobie. Ja znalazłem prace w małopolsce i jezdze głównie na wlochy,co 2 tyg zjazd,narazie nie narzekam.

Pozdro

Użytkownik

Użytkownik

GG: 8998106
Samochód: VW

Cytuj:
Ogólnie na podkarpaciu jest ciężko z pracą dla kierowcy. Wiem że jest firma w Kraczkowej która jeździ na międzynarodówce. Jazda solówką. Kolega tam jezdzi i chwali sobie. Ja znalazłem prace w małopolsce i jezdze głównie na wlochy,co 2 tyg zjazd,narazie nie narzekam.
Co to za firma ? Miales jakies doswiadzczenie czy bez doswiadczenia cie przyjeli?

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 11426561
Samochód: IVECO STRALIS (tandem)

Przyłączam sie do tematu:)

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:
Co to za firma ? Miales jakies doswiadzczenie czy bez doswiadczenia cie przyjeli?

Firma jest z Oświęcimia,najpierw zadzwoniłem to gość kazał mi przyjechać na rozmowę. Pogadaliśmy i przyjął mnie na przyuczenie. Jeździem z doświadczonym kierowcą prawie 2 miesiące. Jak już wszystko czaiłem to dostałem stare volvo fh 12 tzw " kwadraciok". Tym volvem przejechałem 3 trasy ( 2 razy włochy, 1 raz niemcy). A od listopada śmigam już volvo fh 12 z 2009 roku. Umowa o prace na 10 lat. Mieszkam w Rzeszowie i troche męczące są dojazdy ale narazie daje rade. Aha firma nazywa się Łoźiński.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

bcrich5 mam pytanie..Pracodawcy nie przeszkadza, że jesteś z tak daleka? Ile wolnego czasu zostaje Ci jak zjedziesz do domu?

Chyba poszerzę promień poszukiwań :wink:

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Firma jest z Oświęcimia,najpierw zadzwoniłem to gość kazał mi przyjechać na rozmowę. Pogadaliśmy i przyjął mnie na przyuczenie. Jeździem z doświadczonym kierowcą prawie 2 miesiące. Jak już wszystko czaiłem to dostałem stare volvo fh 12 tzw " kwadraciok". Tym volvem przejechałem 3 trasy ( 2 razy włochy, 1 raz niemcy). A od listopada śmigam już volvo fh 12 z 2009 roku. Umowa o prace na 10 lat. Mieszkam w Rzeszowie i troche męczące są dojazdy ale narazie daje rade. Aha firma nazywa się Łoźiński.
Dalej tam pracujesz czy już nie? W jakie kierunki glownie lataja? Wyplata na czas czy na tzw raty..
No i oczywiscie system pracy bo do Oświęcimia kawalek jest...

Użytkownik

Użytkownik

Ja pracuję tam od września.Co do miejsca zamieszkania trochę krzywo się patrzył, ale zawsze dostaje tel z wyprzedzeniem. Do oświęcimia dojezdzam w 3,5 godz.Zresztą moi rodzice blisko Oświecimia mieszkają to czasem u nich śpie i nie wracam wtedy do Rzeszowa.Są tam kierowcy którzy z dalszych regionów Polski dojeżdzają do pracy. Kasa zawsze na czas, z tym nie ma problemu. Kierunki tak jak wcześniej napisałem to Włochy, Austria, Czechy, Węgry i czasem Niemcy. W trasie jestem głównie 2 tyg, czasem tydzien tylko.

Użytkownik

Użytkownik

Macie już jakieś stale pkt czy rożnie z tym bywa? A Włochy to gdzieś w południową część się zapuszczacie czy tylko północ? I nie wiesz czy są jakieś przyjęcia?

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Macie już jakieś stale pkt czy rożnie z tym bywa? A Włochy to gdzieś w południową część się zapuszczacie czy tylko północ? I nie wiesz czy są jakieś przyjęcia?

Co do przyjęć to nie wiem czy są. Nie ma stałych punktów,ogólnie całe Włochy robimy.Najdalej na południe to byłem w okolicach Neapolu,ale wiem ze goście z firmy jezdze az do brzegów Morza Śródziemnego. Bardzo dużo jazdy jest po Austrii, Linz, Graz, Klagenfurt.

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: brak

Cytuj:
Każą czekać do wiosny bo "wtedy ruszy". Walczę dalej, ale morale coraz słabsze... ;-)
Kolego nie ma co się przejmować i działać dalej, ale to prawda że jest teraz cienko na rynku pracy. W tej firmie w której działam to co miesiąc są tylko zwolnienia (patrzyć jak za kilka tygodni całkiem padnie), a osób które przychodzą i zostawiają swoje CV jest średnio po 2-3 dziennie nie wspominając o telefonach. Życzę znalezienia dobrej pracy Wilk 09 8) .

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Każą czekać do wiosny bo "wtedy ruszy". Walczę dalej, ale morale coraz słabsze... ;-)
Kolego nie ma co się przejmować i działać dalej, ale to prawda że jest teraz cienko na rynku pracy. W tej firmie w której działam to co miesiąc są tylko zwolnienia (patrzyć jak za kilka tygodni całkiem padnie), a osób które przychodzą i zostawiają swoje CV jest średnio po 2-3 dziennie nie wspominając o telefonach. Życzę znalezienia dobrej pracy Wilk 09 8) .
Nie panikuje :wink: Jeśli do końca lutego nikt nie zechce młodego, solidnego człowieka to uciekam znowu do Niemca i tym razem zostanę tam na stałe. Kończę z oszukiwaniem się...

W przyszłym tyg ruszam w kierunku woj. lubelskiego w poszukiwaniu pracy. Mój dom rodzinny jest 60km od Zamościa więc tamte tereny też znam :]

Użytkownik

Użytkownik

Życzę powodzenia w poszukiwaniu nowej pracy!

Pozdro.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Życzę znalezienia dobrej pracy Wilk 09 8) .
Cytuj:
Życzę powodzenia w poszukiwaniu nowej pracy!
Podziękował :wink: