Witam. Czy ktoś z was pracuje na ADR? Najbardziej interesuje mnie wożenie paliw w Orlenie czy innej takiej podobnej, shell np. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda taka robota? Podobno jest się dziennie w domu. A zarobki? Można przynajmniej na 2500 zł netto liczyć? I ogólnie napiszcie co wiecie na temat tej roboty. Pozdrawiam.
W swojego czasu w petrotanku mieli 3500z brutto ale nie wiem jak teraz, nie zawsze na noc jesteś w domu. Jednak taka praca to ogromna odpowiedzialność i oczywiście musisz posiadać duże doświadczenie to nie jazda z wywrotką piachu pamiętaj, że nie daj boże wypadek z twojej winy z rozszczelnieniem cysterny idziesz siedzieć:/
w Orlenie przyjmą cię z uśmiechem na twarzy, nawet jak nie masz doświadczenia na ciężarówkach (brakuje im kierowców) zarobki do 2600 na miesiąc.Codziennie w domu, ale atmosfera taka że po miesiącu ci się odechce, nie możesz mieć innego zdania niż kierownik Henryk O.
Kiedyś słyszałem od gościa, który próbował się dostać do Orlenu do Boronowa, że zwracają uwagę na Twój wygląd, np. uzębienie, zmarszczki.
O tym, że wymagają/wymagali doświadczenia i tych wszystkich kursów, szkoleń dot. nalewania itp. nie muszę chyba wspominać?
Z tego co mówił, to kasa dobra, jak na codzienne przebywanie w domu. Tylko ogromnie ciężko się dostać (mowa o Orlenie w Boronowie, nie wiem jak w innych miejscach).
Praca w trybie zmianowym, średnio 10h pracy, i po 3 kierowców na samochód. Do zrobienia są 2-3 stacje
Pracujesz 4dni od ~północy do południa, potem masz 3 dni wolne, następnie 4dni~ od południa do północy i 1 dzień wolnego.
I tak na okrągło, nie ważne że jest niedziela czy święto.
Tak mi to przedstawiał jeden z kierowców firmy na K
Samochód: F90 19.362
Cytuj:
Kiedyś słyszałem od gościa, który próbował się dostać do Orlenu do Boronowa, że zwracają uwagę na Twój wygląd, np. uzębienie, zmarszczki.
O tym, że wymagają/wymagali doświadczenia i tych wszystkich kursów, szkoleń dot. nalewania itp. nie muszę chyba wspominać?
Z tego co mówił, to kasa dobra, jak na codzienne przebywanie w domu. Tylko ogromnie ciężko się dostać (mowa o Orlenie w Boronowie, nie wiem jak w innych miejscach).
Tez słyszalem z róznych zrodel narzekania na kijowa atmosfere w Orlenie na slasku wiec chyba to fakt, pozatym przy mowie o zarobkach trzeba brac pewien margines zapas na lewizny których potrafi byc ohohohho a kierowcy z cystern maja takie osobowki ze nikt mi nie powie ze kupił to przy tych zarobkach oficjalnych
_________________ "Zawsze choć przez chwile chciałem jeździć TIRem"
Zarobki w pracy o której pisałem wcześniej to ~2500 do ręki, nie wiem ile jest na umowie. Nadgodziny płatne co kwartał, i za wszystko obciążenia, nakazy, zakazy.
Cytuj:
co myslicie, praca na ADR czy komunikacja miejska? Chodzi o zarobki głównie.
Skończ szkołę, zrób prawko i zatrudnij się w firmie która Cię zechce
Kiedyś mój znajomy jeździł dla Orlenu było to z 4 - 5 lat temu. Powiedział raz mi jak spotkaliśmy się na grilu że miło wspominał pracę tam, że to jedna z lepszych firm gdzie miał okazję jeździć, było sporo lewizny itp.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 24 gości