GG: 2447799
Samochód: MAN TGX XXL, Hyunday Sonata IV
Mam prawo jazdy kat C+E i chciałbym się dowiedzieć czy mogę przywozić z niemiec do polski samochody na lawecie z przyczepą bądź bez przyczepy tylko solówką i tak jaj w temacie KW nie posiadam
_________________ B:19.09.2011, C:17.07.2012, C+E:28.11.2012 KW:29.04.2014 Pół świata zjeździłeś, pół życia straciłeś, po trasach cię nosiło, ciągle w domu cię nie było... to nie jest tylko praca... to nie jest tylko jazda... to jest coś więcej... bo to jest moja pasja...
Mam prawo jazdy kat C+E i chciałbym się dowiedzieć czy mogę przywozić z niemiec do polski samochody na lawecie z przyczepą bądź bez przyczepy tylko solówką i tak jaj w temacie KW nie posiadam
jeżeli solówka jest Twoja i auta wiezione też zakupiłeś dla siebie to nie wykonujesz przewozu ani nie jesteś pracownikiem przewoźnika i wtedy KW jest zbędne
GG: 2447799
Samochód: MAN TGX XXL, Hyunday Sonata IV
aha rozumiem auto przewożone musi być na mnie a auto które przewozi może być na kogoś innego.
a czy tak samo jest jak bym jechał solówką lawetą do tego jeszcze przyczepę i na mnie by były dwa auta przewozone a zestaw nie to też mogę?
_________________ B:19.09.2011, C:17.07.2012, C+E:28.11.2012 KW:29.04.2014 Pół świata zjeździłeś, pół życia straciłeś, po trasach cię nosiło, ciągle w domu cię nie było... to nie jest tylko praca... to nie jest tylko jazda... to jest coś więcej... bo to jest moja pasja...
tak w teorii można, ale radze uważać, bo jak sie raz podczas kontroli uda to przy ponownej a już na pewno jak bedom to ci sami kontrolujący trudno bedzie im udowodnic że sie jeździ lawetą z autam bo sie ma taki kaprys.
mogą sie bez problemu czepić że jednak jest to zarobkowe i na dodatek dojdzie wtedy jeszcze kara za brak dg...
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 5 gości