A na czym dokładnie ta oszczędność czasu i pieniędzy polega, w porównaniu np. do wózka doczepianego do ciężarówki która, w odróżnieniu od tej zabawki, może samodzielnie wieźć towar?
Samochód: VW Polo 6n
Też nie bardzo widzę sens tego rozwiązania.
OK, jest to dość mobilne i szybko można to dostarczyć na miejsce za/rozładunku, ale:
-Zwrotność jest taka, jak podwozie, na którym się to montuje, więc dużo słabiej, niż w normalnym wózku
-Jaki to ma udźwig? Gabarytowo podobne wózki mają ok 5-7t. Nie sądzę, żeby cała ta maszyna ważyła więcej, niż 3-3,5t, a co za tym idzie, żeby utrzymała na widłach przynajmniej 2t.
Samochód: F90 19.362
Tu chyba chodzi o to ze mozna zaladowac auto towarem a potem jechac 200 km dalej zaladowac nastepne auto towarem i tak ciagle w rozjadach wozkiem widlowym na przerzutach bez jakiejkolwiek przestrzeni ladunkowej? myslalem ze w pewnym momencie zobacze jak przyczepie przyczepke ale ni chu chu..
_________________ "Zawsze choć przez chwile chciałem jeździć TIRem"
Myślę że to jest raczej pomysł dla tych którzy mają transport do firmy raz na jakiś czas a nie mają wózka widłowego w firmie, wtedy dzwonią po taki samochód który szybko przyjeżdża na miejsce świadczy usługę rozładunku i za to bierze kasę. U nas to się nie sprawdzi z racji tego że jest dużo usług koparko ładowarką która także ma widły i może wykonać rozładunek. U mnie w mieście płaci się za taką usługę albo 100zł/h albo 10zł za przewiezienie/ rozładowanie palety. Ten samochodzik brał by pewnie tyle samo ale już nie jest tak uniwersalny jak kop-ład.
Kiedyś w agencji jeździłem dla jakiejś tu Szkockiej firmy, oni mieli jeszcze inne rozwiązanie. DAF CF z wymiennym nadwoziem, ale nie kontener na nóżkach ani na haku, tylko jakaś taka śmieszna platforma wciągana na niego na linkach.
Ja tam dla nich woziłem rusztowania, które dowoziło się na budowę, zrzucało się platformę z przymocowanymi do nich rusztowaniami i zabierało np. wannę z ziemią którą przez ten czas zapełnili. Widziałem, że wozi to też koparki małe, to równie dobrze mogłoby wózki widłowe. A takie rozwiązanie nie wyłącza ciężarówki z innych zastosowań, bo naciągając na plecy platformę uzyskujemy normalnego tzw. flatbed na którym mozna wozić choćby i palety.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 2 gości