To co Kolega Młody Naiwny napisał to w 100% prawda i nie dotyczy to tylko ITD, ale wszystkich urzędów oraz większości dobrych firm prywatnych z normalnymi zarobkami. Na swoim przykładzie napiszę jak startowałem na początku kariery zawodowej miałem ta dobrą sytuację że zatrudnił mnie na początku sąsiad jako że firma została zlikwidowana zacząłem szukać pracy u innych to mnie tak odsyłali że jak będę miał na początku kat. C to ciebie zatrudnimy, później C+E wszystkie papiery i tak dalej. Mając wszystkie papiery zaczynali dalej wymyślać i w końcu w jednej z firm powiedział mi szef że on mnie i tak nie zatrudni choć bym miał papiery na przewóz odpadów jądrowych bo nie jestem z jego rodziny (czyt. po układach). Po tym poszedłem do jazdy na busa gdzie szef otworzył oczy na ilość uprawnień oraz doświadczenia, za to inni kierowcy mnie wyśmiewali że im do pracy potrzebne było tylko kat. B . A następnie ze względu na brak układów zmieniałem firmy na panującą patologię w tym zawodzie jak i innych czego nie żałuje. Za to ostatnio dowiedziałem się od Kolegi że po tylu latach jazdy nie nadaje się do zatrudnienia mnie jako kierowca w firmie, w której on pracuje (czyt. dobre zarobki) za to na kiepskim stanowisku za grosze jak najbardziej. Dla tego jeśli nie macie układów i normalnych znajomych wasze działania będą o wiele dłużej trwały, ale warto walczyć o swoje marzenia. Pozdrawiam Wilk 09
.