Strona 1 z 1 [ Posty: 8 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 01 lip 2013, 17:17

Użytkownik

Użytkownik

GG: 46666273

Witam.
Piszę do Was, z pewna prośbą, pytaniem, potrzebuję porady. Jestem świeżym kierowcą (w kwietniu zdałem kategorie C, 15 czerwca zdałem KW). Na razie planuje popracować jakiś czas, krótki okres jeżdżąc na solówce i tu mam prośbę, pytanie. Czy ktoś ma namiary na jakaś firmę, pracodawcę, który mnie zatrudni, który zatrudni tzw "świeżaka"? mogę jeździc za połowę wynagrodzenia, byle zdobywać doświadczenie...
Dodam, ze mam 28 lat, pochodzę ze Szczytna na Mazurach, jestem osobą ostrożną w prowadzeniu pojazdów, nie mam też nawyku "szpanowania" czego to ja nie umiem. Mam wykształcenie średnie ogólnokształcące...
Może dziwic fakt dlaczego w takim już wieku dopiero porobiłem uprawnienia... życie tak mi sie potoczyło (opieka nad chorym ojcem, niezbyt zasobny też nie jestem wiec musiałem zbierać powoli pieniądze na prawo jazdy). Proszę, pomóżcie.
PS. Nie wiem czy wybrałem dobry dział... Ale jak widać, jestem nowy, i bardzo zdeterminowany by w końcu podjać swoją wymarzoną pracę. Odłożone i zebrane pieniądze już mi sie wyczerpują, a jeść i żyć muszę. Proszę Was, moi drodzy przyjaciele, o jakieś namiary, numery telefonów... jeśli będzie trzeba, zatrudnie sie nawet w firmie w Warszawie... Bo tak czy tak, jeździć będę po Polsce.
PS 2. Zapomniałem nadmienić, że posiadam także kartę kierowcy do tachografu cyfrowego....
Bardzo proszę o pomoc i liczę na Was:)

Ostatnio zmieniony 01 lip 2013, 22:51 przez Marecki, łącznie zmieniany 1 raz.
Zmieniłem nazwę tematu i przeniosłem go w inne miejsce.

Post Wysłano: 01 lip 2013, 18:02
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: VW Passat b5

Cytuj:
mogę jeździc za połowę wynagrodzenia, byle zdobywać doświadczenie...

oj chyba posypią się zaraz ciepłe słowa za to zdanie.. ;)

Czemu mamy nierówne szanse, kiedy mamy wspólny cel?

Post Wysłano: 01 lip 2013, 19:19

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Żebyś nie mieszkał 350 km ode mnie, to jakiś żeloz bym dla Ciebie znalazł. A tak, to za daleko.

Odwiedź kilka firm na pałę. Nawet tych nie szukających kierowcy. Po twoim poście widzę, że na pewno zrobisz dobre wrażenie, a to w pierwszej fazie 90% sukcesu (potem trzeba się wykazać umiejętnościami, ale to potem :] ). Ktoś Cię zapamięta, i pewnie kiedyś zadzwoni.

Życzę owocnych poszukiwań, i miękkiego lądowania z chmur w których teraz jesteś.

Edit:
Nie startuj do pracodawcy z tekstem, że będziesz jeździł za pół stawki. Wierz mi, szef nie chce płacić jałmużny. Chce porządnego pracownika, z którego pracy będzie zadowolony, który go nie będzie wkur&iał, i któremu będzie za co płacić pieniądze.

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 02 lip 2013, 0:10

Użytkownik

Użytkownik

GG: 527470
Samochód: Opel corsa B

Wież mi mam C+E KW i KK.
Bez dośw. nie biora za 50% wyn. bowiem szef pomyśli że chcesz kombinowaćpaliwo itp.
Ja już się rozglądam za ofertami pracy w WLKP i nie jest łatwo bez doświadczenia temu robię ADR podstawę i mam nadzieję że w następnym tygodniu coś znajdę z ogłoszenia bo same dziad transy się ogłaszają. :/
Lipa z robotą bez dośw.

Post Wysłano: 02 lip 2013, 10:04
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: wrotki

Akurat w naszym mieście jest pełno firm transportowych, szczególnie małych, które chętnie przyjmują bez doświadczenia. Sprawdź sobie hurtownie budowlane i spożywcze.

btw: jobrapido.pl -> kierowca szczytno i okolice do 60km

Post Wysłano: 20 sie 2013, 17:53

Użytkownik

Użytkownik

No tak,tylko pamiętajmy,ze autor jest ze Szczytna,wiec w samym mieście nie jest aż tak dużo firm transportowych jak mogłoby się wydawać. No a próbowałeś np szukac w większym Olsztynie?

Post Wysłano: 20 sie 2013, 18:44
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: jaki popadnie jaki w rączki wpadnie

Funkcja szukaj...

Jeżeli się nie mylę to była gdzieś lista w połowy Polski gdzie biorą bez doświadczenia ;]

A tak poza tym to wrzuć ogłoszenie na tablice czy gdziesz, że szukasz pracy, tylko nie pisz że nie masz doświadczenia a nuż jakiś zdesperowany właściciel bd potrzebował na wczoraj kierowce i Cię weźmie. Ja tak zrobiłem i po 3 dniach miałem robotę co prawda na B ale wcale nie jest tak źle z pracą jak piszecie :D Szukajcie a znajdziecie :

Praca nie przyjdzie do Cb ;)

Post Wysłano: 20 sie 2013, 19:48

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Focus/SCANIA

a z Łodzi macie jakies namiary? :mrgreen:

Strona 1 z 1 [ Posty: 8 ]