Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 12 paź 2013, 19:11

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: SCANIA R420

Witam. Byłem dzisiaj w ośrodku i powiedzieli mi że mogę KW robić przed 18-stym rokiem życia, więc chcę zapytać czy ktoś z was robił przed 18 i czy jest jakiś paragraf prawny który na to pozwala lub niepozwala?

Post Wysłano: 12 paź 2013, 19:51

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: orange i grafitowy

poczytaj tu:

•Ustawa o zmianie ustawy o transporcie drogowym oraz o zmianie ustawy - Prawo o ruchu drogowym (Dz. U. 06.235.1701) Ustawa o zmianie ustawy o transporcie drogowym oraz o zmianie niektórych innych ustaw (Dz.U. nr 43, poz. 246 z 2010 r.)
•Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 1 kwietnia 2010 r. w sprawie szkolenia kierowców wykonujących przewóz drogowy ( Dz.U. 2010 nr 53 poz. 314)

Post Wysłano: 13 paź 2013, 6:43

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: SCANIA R420

Nie mogłem nigdzie wyczytać jaki jest wiek wymagany. Może ktoś wie coś na ten temat i mi pomoże?

Post Wysłano: 13 paź 2013, 8:38

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: orange i grafitowy

Cytuj:
Nie mogłem nigdzie wyczytać jaki jest wiek wymagany. Może ktoś wie coś na ten temat i mi pomoże?
jeżeli nie przeczytałeś całości to na pewno nie znalazłeś.
skoro masz mniej niż 18 lat to może powinieneś poczekać, a właściwie cofnąć się do szkoły podstawowej tam uczą czytać.

co z tego że skończysz kwalifikację skoro nie będziesz mógł pracować?
z drugiej strony to dziwi mnie że mając informację z ośrodka szkolenia że możesz "rozpocząć" szkolenie nie mając 18 lat sprawdzasz tę informację na forum - tu pisują tacy sami ludzie jak pracują w ośrodku szkolenia co więcej mają te same akty prawne za podstawę pisania.

Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]