nie nie potrzebujesz - jest to nasz krajowy wymysł i obowiązuje tylko w naszym kraju, co więcej jeżeli przyjedziesz do PL autem zarejestrowanym poza granicami naszego kraju to w razie kontroli też nikt nie będzie wymagał od ciebie takiego kursu
GG: 0
a czy w przypadku gry dopiero otrzymam prawo jazdy kat.c (jestem w trakcie kursu) to chcąc się zatrudnić w angielskiej firmie też nie będą wymagać ode mnie zaświadczenie z ukończenia KW?? pytam gdyż z postów wyżej wynika że na wyspach wymagają tylko prawka odpowiedniej kategorii i tyle;)
GG: 0
właśnie z angielskim nie ma większego problemu;)..z tego co się orientuje teraz w Anglii jest jakiś odpowiednik naszego KW. Musze sprawdzić ile to tam dokładnie kosztuje bo w razie czego prawko zrobię u nas a KW już na wyspach bo teraz trochę ciężko wyłożyć tyle kasy studentowi;)
Witam. To jest pewne w 100%, że w UK nie potrzebna jest kwalifikacja wstępna?? Nie trzeba jej robić, np. w PL, a potem wymieniać w UK na CPC?? Normalnie mogę być zatrudniony tylko z prawkiem C+E i kartą kierowcy?? Trasy tylko po UK. Pozdrawiam.
Teraz musisz miec ich PCP. Nasze KW wystarczy z tym nowym prawkie. Prawka tez nie musisz wymieniać wystarczy wysłać wniosek do DVLA o wydanie karty na punkty za mandaty. o CPC pytaja wszedzie w kazdym ogłoszeniu, także bez tego ani rusz.
_________________ Nie rabotajesz, to i nie kuszajesz:)
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 11 gości