Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 14 kwie 2014, 12:37
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

Witam

Brat dostał oferte pracy jako listonosz od jakiegoś podwykonawcy poczty polskiej. Wymagane własne auto (niekoniecznie bus itp) i chęć do pracy.

Z tego co mówił to facet obiecywal mu za każdą dostarczoną przesyłke (list, paczka) 2,50. Ktoś coś słyszał kiedyś o czymś takim? Jaka forma umowy, jak rozliczane jest w takim przypadku auto? 2,50 nie jest taka zła stawka bo jak masz 100 listów dziennie to masz 250 zł na dzień - paliwo. Z drugiej strony jak ktoś może dostać 2.50 za dostarczenie listu jak samo wysłanie listu kosztuje 4.20?

Post Wysłano: 14 kwie 2014, 15:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Kolega jeździ bezpośrednio pod pocztą i dostaje 3 zł za list paczkę, rejon to głównie jakieś tam blokowisko to i kilometrów strasznych nie ma, więc jakiś $ z tego jest. Jak zostawi awizo to kasy nie ma.

Post Wysłano: 14 kwie 2014, 19:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

A orientujesz sie jakie godziny pracy? o ktorej podjecie przesyłek, do której zdanie?

Post Wysłano: 14 kwie 2014, 20:09

Cytuj:
Jak zostawi awizo to kasy nie ma.
Dlatego nie ma się co dziwić, że zostawiają awizo o treści "paczkę odebrał sąsiad po nr 11"...

Post Wysłano: 14 kwie 2014, 20:38
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Kiedy podejmuje przesyłki to nie wiem musiał bym z nim gadać, ale ogólnie poczta wozi do 18. A co do paczek to on ma tak od 50 do 70 dziennie. Kara za niepodstawienie auta 200zł tyle wiem jak się czegoś dowiem to Ci jeszcze napiszę.

Post Wysłano: 15 kwie 2014, 11:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

50-70 to nie ma tragedi z roznoszeniem ale też nie ma szału z kasą. Jakbyś coś więcej wiedział to napisz

Post Wysłano: 16 kwie 2014, 18:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Scania 94 260

Pracowałem w czymś podobnym,co prawda sam nie jeżdżąc na swoim aucie,ale w naszym oddziale był gościu który jeździł... 30-50 km w ciągu dnia,niszczył swój prywatny "salonowy" samochód,robota często od 6 rano do 17 - jak w typowej kurierce.Nie wiem jak w poczcie,ale tam za każdą zgubioną "zwrotkę" byłeś obciążany,czasem wystarczyły dwie,trzy zwrotki zgubione i dniówkę robiłeś za darmo :wink: Ja pilnując,i mając oddzielną teczkę i wszystko pospinane nigdy problemów nie miałem,ale zdarzali się tacy co i po 250 złotych mieli odciągane.Do tego masa papierkowej roboty,która tak naprawdę nie należała do obowiązku doręczyciela,tylko Pani kierownik - która miała dosyć swojej roboty.. :lol:

Awiza nie były rozliczane,często pisane żeby kierowniczki nie dręczył ktoś tam z góry..Zależy jaki dostaniesz rejon,ja miałem o tyle dobrze że jeżdżąc do ZUS-u,Skarbówki,doręczając średnio 50 listów,miałem zarobioną dniówkę w 10 minut,bo to przesyłki komornicze,do instytucji itd,były liczone osobną stawką.. Średnio około 150 przesyłek,zajmowało 4 h jak znałeś swój rejon już,bywały też rejony w których przez 8 godzin robiłeś 100 przesyłek,dużo latania (dosłownie),mało pieniędzy.

Podsumowując,dużo latania na wariackich papierach,słuchawka telefonu czerwona,użeranie się z ludźmi,i wieczne pretensje od wszystkich.. Na chwilę żeby dorobić w wolnym czasie jak najbardziej,jednak podziwiam ludzi którzy pracują tam na etat,cóż,w naszym kraju naiwniaków którzy robią żeby robić nie brakuje. :wink:

Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]