Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 07 cze 2014, 14:43

Użytkownik

Użytkownik

Na początek Witam wszystkich kierowców w pierwszym moim poście.
Opisze o co mi chodzi i chciałbym aby ktoś podsumował czy ta praca ma tak wyglądać a może ja daje się dymać? a może za wiele wymagam? nie nadaje się do tego ?
Mam 24 lata ,posiadam prawo jazdy B,C obecnie pracuję jako kierowca na solówce jeżdżąc po kraju (3 miesiąc) wcześniej jeździłem pół roku na takim samym aucie tj. 18 palet plandeka z windą(+paleciak także jak gęby nie otworzysz że nie ruszasz palet to sobie siłownie w 15h pracy zrobisz gratis) dmc 12 ton ,ale że zarobki niezbyt mi odpowiadały to postanowiłem dać sobie z tym spokój . Gdzieś jednak pracować trzeba więc znalazłem następną pracę myślałem że będzie lepiej no i jest tyle że nie muszę naginać tacho bo robota bardziej zorganizowana poza tym i tak na to samo wychodzi z kasą.Może doświadczenia nie mam dużego ale jak masz 5 lat to i tak byś dostał taką samą kasę w tych firmach.Z mojego doświadczenia wygląda to tak 0 podstawy płatne z km od 30-33gr brak diet! 5-6dni w kabinie.wychodzi 2400-maxxx2800zł(- za przepał na starym gracie) w tym jakieś grosze na piwo za przestoje ,z parkingowych opowieści słyszałem ze płacą stałą 2800 + około 600zł diety inne historie .Wiadomo solo to nie naczepa ale na kraju to jest kurierka czasem 5 miejsc w 1 dzień a ponad 400km do zjechania .

Ostatnio zmieniony 07 cze 2014, 15:40 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Temat czasowo zamknięty - do wyjaśnienia z Autorem tematu