GG: 1
Samochód: Man TGA 18-440
Witam.Mogę zmieniać biegi tylko na całych biegach a jak przełączę na połówkę to nie mogę wbić żadnego biegu jeśli mi się uda na siłę to i tak jest pełny bieg a na wyświetlaczu pokazuje że jest połówka. Proszę o jakieś sugestie.
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Siłownik od połówek czasem bokiem nie przepuszcza powietrza?
Przy wcisniętym sprzęgle i włączaniu połówki na postoju słychać tylko syk powietrza, czy charakterystyczny stuk włączanej połówki
Zobacz czy powietrze jest w przewodach idących od mechatronika do tłoka od połówek. Jak zawór zgnił, to przytka tylko powietrze z cewki, a na dół nie idzie wcale, lub idzie z obu przewodów na raz.
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
Tak wyglądał od wewnątrz zawór przykręcony do wybieraka, przy identycznej awarii.
1: Przemierz omomierzem zawór, według tego schematu:
Pin 1-2 ok 82 ohm
Pin 1-3 ok 82 ohm
Pin 1-7 ok 130 ohm
Pin 4-5 ok 82 ohm
pin 4-6 ok 82 ohm
2: Nastęnie sprawdź przewody od zaworu na skrzyni do kasety ffr w kabinie, numerów przewodów nie pamiętam.
3. Jak przewody są ok, to wymień wtyczkę na zaworze.
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 16 gości