Witam. Mam możliwość pracy na solówce 12 dmc. Chciałbym się dowiedzieć co mi grozi oraz pracodawcy za brak kursu. Kurs bym zrobił,ale chciałbym bez niego zrobić kilka tras po PL. Mam świeżo zdane prawko na C, więc psychotesty i badanie lekarskie aktualne.
Jak ty sobie to wyobrażasz? Wypiszesz tarczkę i wyrzucisz później do kosza czy będziesz jeździł bez karty (w zależności od tacha)? Pomyśl co Ci zrobią gdy ktoś zginie (nawet nie z Twojej winy).... Wybij sobie ten pomysł z glowy. Zrób wszystkie kwity, umowa, urlopówka i wtedy ruszaj. Chcesz się nauczyć dziadostwa od samego początku?
Samochód: orange i grafitowy
Cytuj:
Odpowiednio dla kierowcy - 800 zł kary
dla pracodawcy - [do?] 15 000 zł kary
Pozdrawiam,
Olga
Polecam ustawę o transporcie drogowym ta kara niby 15 tyś. nie jest za brak ukończonego szkolenia ( to suma wszystkich kar nałożonych podczas kontroli w firmie i to małej do 10 kierowców)jak nie wiesz to może nie wprowadzaj w błąd lepiej zajmij sie psychologią.
_________________ nie cytuję postów innych użytkowników
Samochód: orange i grafitowy
Cytuj:
dlatego napisałam w nawiasie "do?":)
słuchaj nie chce mi się dziś już grzebać w taryfikatorze. a ''do'' nie jest tylko za brak papierów.
tu sobie pocztytaj ile jest kary. viewtopic.php?f=45&t=45585
_________________ nie cytuję postów innych użytkowników
A który to prezes wpuści Cię na auto bez wymaganych kwitów? Skoro jakoś doszedł do własnej firmy i posiadania samochodu ciężarowego, to chyba coś tam ma pod dekielkiem. Tylko idiota będzie się narażał w ten sposób.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 8 gości