Cytuj:
Za 3,3 opłacić paliwo, amortyzację i jeszcze odliczyć te 18 euro dla siebie... Albo jesteś mistrzem ekonomii, albo nie dojadasz, albo się nie rozumiemy.
Jest delikatna różnica między 18, a ~4-5 € za godzinę, a Ty coś pieprzysz o misce ryżu.
Tam też jest konkurencja, też jedni mają gorzej, jedni lepiej, ale jeśli oczekujesz, że w PL ktoś zapłaci szoferowi 18€, to zacznij od siebie.
teraz już nie oczekuję, że u nas można jeżdzić za przyzwoite stawki jednak porównywanie naszego kraju z Norwegią jest bez sensu z uwagi na koszty jakie są w N.
sama cena paliwa jest o 50% (bez małą) wyższa niż w PL.
reszta w tym podatki są też dużo wyższe niż u nas.
wbrew pozorom podana stawka na stałej robocie jest całkiem przyzwoita i spokojnie da się za nią żyć i nie dokładać do interesu (nie stać mnie na to). co więcej co kilka lat stać mnie na kupno pojazdu używanego - nie nowego, ale nie mam takiej potrzeby. szpanować nówkami to mogą cwaniaki co robia koszty mnie to nie interesuje.
części też kupuje nowe oryginalne, a nie na szrotach i drutu do wiązania nie wożę.
pokuszę się też o stwierdzenie, że mój pojazd ma się lepiej niż niejedna młodsza ciężarówka bo jest po prostu zadbana.
musisz jeszcze trochę pojeździć by się więcej dowiedzieć o transporcie mnie już się chce coraz mniej dlatego, że nie widzę szans na zmianę sytuacji w transporcie.