Mam pytanie zaczynając prace przykładowo o 7;00. Jadę 4,5 godziny jest 11:30 45 min odpoczynku jest 12:15 jadę kolejne 4,5 godziny 16:45 i kończę prace. Musze wystartować kolejnego dnia o 7 rano czy mogę ruszać po 11 godzinnej pauzie czyli o 3;45.
Mam pytanie zaczynając prace przykładowo o 7;00. Jadę 4,5 godziny jest 11:30 45 min odpoczynku jest 12:15 jadę kolejne 4,5 godziny 16:45 i kończę prace. Musze wystartować kolejnego dnia o 7 rano czy mogę ruszać po 11 godzinnej pauzie czyli o 3;45.
Mozesz nawet po 9h o 01;45 z tym ze wtedy najprawdopodobniej rozpoczynasz pracę w godzinach nocnych
Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
_________________ Marianex podjedź no do przodu bo Grzeniu kiprował będzie
Ale mi chodzi odpoczynek regularny czy muszę startować o 7:00 czy jak upłynie 11 godzin od pauzy i czy nie przekroczę czasu prowadzenia pojazdu w ciągu 24 godzin
No ale jak bede mial 11 godzin pauzy tylko to czasem nie przekrocze dobowego czasu prowadzenia pojazdu 9 lub 10 godz.
W skrócie jak zaczynam jeździc o 7 rano to mam mieć tyle odpoczynku by ruszyć znowu rano o 7 czy moge wczesniej byle by zaliczyc odpoczynek 9 lub 11 godzin
Dzięki umknęło mi bo przez dwa lata miałem taką pracę że wogóle nie musiałem na czas pracy zwracać uwagę bo choćby nie wiem co to nigdy normy nie wyjeździłem
Nie to, że się czepiam ale taka ogólna uwaga - szczególnie do strażników forum, po cholerę zakłada się nowy wątek o czasie pracy kierowców, skoro kilka linijek wyżej jest wydzielony osobny temat!!!
_________________ Jak trza, to cofnę do przodu.
22.08.2016r. [*] Tomcio - przyjacielu, pamiętam.
Samochód: orange i grafitowy
chyba gość nie "czai bazy" jak liczona jest doba w transporcie - zawsze było "od zakończenia ostatniego odpoczynku........ do np. rozpoczęcia kolejnego może być maksymalnie xxxx godzin pracy, minimalnie xxxx godzin odpoczynku - takie mam wrażenie.
_________________ nie cytuję postów innych użytkowników
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 8 gości