Faktycznie znak informujacy o drodze jednokierunkowej stoi dosc głęboko ale akurat od tej strony wjezdzamy zgodnie z kierunkiem ruchu.
Również uważam ze jezdnia jednokierunkowa zaczyna sie od skrzyżowania. Wlasciwie pod prad możliwość wyjazdu jest tylko z tego ogrodzonego parkingu ale patrzac z niego w lewo widzimy znaki zakazu wjazdu wiec i tak skrecimy w prawo w droge jednokierunkowa
_________________ Marianex podjedź no do przodu bo Grzeniu kiprował będzie
Samochód: orange i grafitowy
skąd wiesz że wjeżdżasz zgodnie z kierunkiem ruchu?
przecież nie wiesz jakie są znaki na wyjeździe z parkingu nie wiesz także jakie są znaki na tych słupkach co stoją bezpośrednio za pasami - bo tego zwyczajnie nie widać od strony wjazdu.
przepis mówi że znak informujący o drodze jednokierunkowej ma stać bezpośrednio po wjeździe w nią .
ten ustawiony za wyjazdem z parkingu nie spełnia tego warunku.
_________________ nie cytuję postów innych użytkowników
Niezła opcja. Z jednej strony wygląda, że droga jednokierunkowa zaczyna się dopiero za wyjazdem z parkingu, z drugiej zaś strony wyjazd z parkingu to nie jest skrzyżowanie.
Z tad ze wyjezdzajac z parkingu patrzac w prawo widze znak informujacy o drodze jednokierunkowej a wyjezdzajac w lewo zakaz wjazdy wiec logiczne jest dla mnie ze wyjechac moge tylko w prawo. W zasadzie spojrzalem dokladniej to wyjezdzajac z parkingu jest nakaz jazdy w prawo wiec o ile masz racje że znak informujacy o drodze jednokierunkowej moglbybyc ustawiony wcześniej to raczej ciężko popełnić tam błąd.
Tak na marginesie polska pelna jest znakow zle ustawionych bądź takich ktorych nawet nie ma w kodeksie ruchu drogowego.
tu nie chodzi o wyjazd z parkingu tylko o wjazd w tą drogę z miejsca w którym stoisz ( czyli ze skrzyżowania dickensa -majewskiego).
co wtedy widzisz?
z parkingu jest nakaz jazdy w prawo, ale ty będąc na w/wym skrzyżowaniu tego nie widzisz.
Widze przejscie dla pieszych, wjazd na parking i za nim znak informujacy o drodze jednokierunkowej. Pisze tylko o tym iz mimo ze znak jest umiejscowiony w dosc niefortunnym miejscu to nie widze tam mozliwosci wjazdu pod prad
uwierz mi że są zawodnicy co wjeżdżają i zawracają w miejscu wjazdu na parking, apotem udaja że to jest droga 2 kierunkowa.
znaki nie mogą być ustawione "niefortunnie" w prawie nie ma takiego pojęcia.
chciałem by zarządca drogi przeniósł znak "droga jednokierunkowa" i ustawił go zaraz za przejściem dla pieszych , ale ostatnio mi napisał że "są znaki ważne i ważniejsze" obojetnie co to znaczy ( mnie wydawało się że wszystkie znaki sa jednakowo ważne, ale pewnie mało wiem).
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 11 gości