Witam. Wymieniałem ostatnio zbiorniczek wyrównawczy w scania r480 2007r. I od tej pory nie grzeje w kabinie jak przed wymiana. Tzn leci ciepłe ale nie aż takie jak wcześniej. Widomo musiałem wyjac cala dmuchawę z nagrzewnica itp i wszystko złożone tak samo. Czy coś mogło się stać po drodze składania o czym zapomniałem lub pominąłem.??
W tym truchle, układ chłodzenia trzeba napełniać od dołu. Od spodu chłodnicy na przewodzie jest złącze (pasujące do niego złącze kosztuje 200 cebuliona).
Nagrzewnica jest najwyższym punktem układu, i pewnie jest zapowietrzona.
W tym truchle, układ chłodzenia trzeba napełniać od dołu. Od spodu chłodnicy na przewodzie jest złącze (pasujące do niego złącze kosztuje 200 cebuliona).
Nagrzewnica jest najwyższym punktem układu, i pewnie jest zapowietrzona.
Zgadza się i tak też zostało to zrobione wraz z nowym płynem. Nawet filtr kabinowy zostało wymieniony. A jest sposób żeby tylko sama nagrzewnice odpowietrzyć?
Masz w układzie chłodzenia taką okrągłą puszkę? Ona jest ze strzałką i np ja myślałem że to zawór kierunkowy, a tam w środku jest filtr płynu, i często zabija się syfem z układu.
Ta puszka powinna być widoczna po podniesieniu maski, pod filtrem kabinowym.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 5 gości