Pilus napisał
Cytuj:
przecież młotki oznaczają czas pracy czytaj jazdy.
Nie czytaj jazdy,tylko pracy,np.rozładunku,jeżeli jest tachograf z 3 symbolami,bez kierownicy,to młotki oznaczają prace,a jazda jest zaznaczona na tarczy w inny sposób niż praca,i mimo że ustawiłes na młotki,to po ruszeniu jazda jest rejestrowana automatycznie bez twojego przestawiania,tak jak w TCO.
napisałem:
"Jeżeli będziesz dobrze używał selektora,to przerwy np.10min innej pracy,nie będą Ci się liczyć do jazdy i o tyle będziesz mógł dłużej jechać.Jeżeli nie będziesz używał selektora wcale,to każda przerwa poniżej 15min będzie wliczana jako jazda."
benek86 napisał:
"dziś się wszystkiego dowiedziałem.
polega to na tym że faktycznie jeśli między jazdami mam np. wyładunek gdzieś i zaznaczę go na selektorze jako młotki, to to nie wlicza mi się do czasu jazdy i np. jeśli w czasie np. 1 godz. jechałem 1/2 godziny potem był 20 minutowy wyładunek i dalej jechałem 10 minut, to z jazdy liczy mi się tylko 40"
Pilus napisał:
"Kto te wykłady prowadził???? przecież młotki oznaczają czas pracy czytaj jazdy. Przynajmniej mnie tak uczyli!!! Albo gościowi sięcoś pomyliło albo Ty coś pomieszałes..."
Czyli kwestionujesz że 10 min przerwy w jeżdzie mogą się nie liczyć do jazdy???