Cytuj:
Życzę powodzenia z takimi eksperymentami to na pewno turbina będzie do wymiany. Turbina nie może pracować bez obciążenia czyli w roszczelnionym układzie dolotowym do kolektora ponieważ turbina dostanie za duże obroty co może skutkować uszkodzeniem mechanicznym jej.
No po godzinnej pracy na wysokich obrotach to mogłoby się coś jaj stać ale nie po kilkusekundowej.
Cytuj:
Po za tym jak by była wilgoć miedzy intercoolerem a kolektorem ssącym to i tak wszystko przeleci bez ściągania przewodu z intercoolera do silnika i zostanie wszystko spalone.
Jeszcze chyba nie widziałeś co może nazbierać się w intercool-erze ja widziałem wylatujące kawałki lodu wielkości jabłka i strumienie wody ,skoro uważasz że to może zostać przepalone przez silnik to spoko bo mi się wydaje że raczej będzie mu ciężko
Najprostrzym i skutecznym sposobem jest zagrzanie intercoolera np przez nadmuch ciepłego powietrza z zewnątrz i przedmuchanie go za pomocą turbiny przy odkręconej gumie z kolektora ssącego i skierowania jej w bok ,no oczywiście można go wyciągnąć i przeczyścić na zewnątrz, lub też niech silnik sam sobie radzi jak Ci to sugeruje kolega MAN