Cytuj:
Jak ktoś ma przepisane okulary to zdjęcie w prawie jazdy ma mieć w okularach i je nosić w czasie jazdy.
mylisz się kolego. wszystko zależy jaki kod masz wpisany w prawie jazdy (na odwrocie). Kod 01.06 umożliwia Ci prowadzenie pojazdu zamiennie w okularach lub szkłach kontaktowych,natomiast kod 01.01 tylko w okularach.Bzdurą jest twierdzenie ,że jak nosisz okulary to zdjęcie też musisz mieć w okularach. Pozdrawiam
Cytuj:
Cytuj:
witam jestem nowy niewiem czy dobrze robie zadaja tu to pytanie ale od czgos musialem zaczać wiec z góry przepraszam.Mam pytanie czy zeby zrobic prawo jazdy na C nie moge moge miec okularów??? bo juz słyszalem od kilku osób ze kierowca ciezarówki nie może nosic okularow czy jest to prawda???
Bzdura, okulary w niczym nie przeszkadzają, najwyżej możesz mieć prawo jazdy terminowo, znam takich co jeżdżą ciężarówkami i autobusami w okularach.
potwierdzam,ja mam kat.b,c,e,d. obecnie jeżdżę zawodowo autobusem i lekarz nigdy nie miał zastrzeżeń co do mojej pracy w okularach,więc nie ma czego się bać,a prawko mam bezterminowe