Co mi zrobi policja, a co ITD jak mnie zatrzymają kiedy będę jechał autem o 7 tonach DMC z przyczepą o 2 tonach DMC mając prawko tylko C??? Czy zapłacę mandat i puszczą dalej czy będą kazali odczepić przyczepę? Ile jest za to mandatu?
_________________ Faceci są jak małe dziewczynki, o niczym innym nie myślą, tylko o lalkach i wózkach
Taryfikator mandatów - III. Kierujący
art. 94 § 1 Kierowanie pojazdem silnikowym lub tramwajem przez osobę nie mającą:
1) uprawnień do kierowania pojazdami art. 87 ust. 1 500zł
2) uprawnień wymaganych dla danego rodzaju pojazdu 300zł
tak w taryfiakatorze piszą i pewnie kaza odpiac przyczepe albo bedziesz musiał skołować szofera z C+E
_________________ kat B 12.09.05
kat C 31.05.06
kat B+E
C+E 09.07.07
kat D -> niedaleka przyszłość
kurs na przewóz rzeczy
psycho testy i lekarskie
a czy pracowdawca kierowcy dostanie tez mandat? ile on wynosi nie cofna mu licencji? ile razy mozna byc złapanym i zapłacic 300zł bo słyszałem ze za ktoryms razem odroczka czy cos
Roznie to bywa. W zasadzie zalezy to od inspektora. Za pierwszym razem powazniejszych konsekwencji nie bedzie ale za ktoryms tam juz tak. Tylko ze ten "ktorys tam" raz moze byc dla jednego inspektora drugim razem a dla innego piatym. I po ktoryms tam razie oczywiscie pracodawca traci licencje.
_________________ "... gdy w przyszłości wnuk przy kominku zapyta mnie: Dziadku, a co Ty w życiu robiłeś??? Odpowiem, że to, co najbardziej kochałem - JEŹDZIŁEM ..."
nie wiem czy dobrze skumałem . znaczy sie ze inspekcja mzoe sie przyczepic. mi bardziej chodzi i policje bo chciałbym posmigac w swojej okolicy i tutaj zieloni nigdy nie stoja. tylko gliny czasami i czy policja moze zabraz licencje czy jakos inaczej ukarac pracodawce ze dał pracownikowi ciagnik z naczepa i podpisał dokument ze kierowca ma uprawnienia itp jak ma tylko na solówki czy policje bedzie interesowął pracodawca?
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 5 gości