Cytuj:
WORD Biała Podlaska
Wojewódzki Ośrodek Ruchu Drogowego w Białej Podlaskiej
Podstawowym zadaniem Wojewódzkiego Ośrodka Ruchu Drogowego w Białej Podlaskiej jest przeprowadzanie egzaminów państwowych dla osób:
- Ubiegających się o prawo jazdy (we wszystkich kategoriach).
- Ubiegających się o wymianę prawa jazdy wydanego za granicą.
- Podlegających kontrolnemu sprawdzeniu kwalifikacji.
WORD podejmuje również przedsięwzięcia na rzecz poprawy bezpieczeństwa ruchu drogowego do których należą:
- Inicjowanie akcji o zasięgu regionalnym i ogólnokrajowym wpływających na poprawę bezpieczeństwa ruchu drogowego, w tym współudział w programie poprawy bezpieczeństwa ruchu drogowego Gambit Lubelski.
- Prowadzenie kursów i szkoleń w zakresie zagadnień związanych z bezpieczeństwem ruchu drogowego.
- Popularyzację zasad bezpieczeństwa ruchu drogowego wśród dzieci i młodzieży.
Foto galeria, pojazdy egzaminacyjne:
*
Foto galeria
*
Pojazdy egzaminacyjne
Kontakt:
Wojewódzki Ośrodek Ruchu Drogowego w Białej Podlaskiej
ul. Orzechowa 60
21-500 Biała Podlaska
tel. (083) 342 58 20
Źródło: http://www.wordbp.pl/word.htm
Witam
Niedawno zrobiłem prawko na C i robię przymiarke na E. Uczyłem się na innym sprzecie trochę (MAN z przebijaną skrzynią) i powiem szczerze, że miałem troche problemów na mieście ze zmianą biegów. Egzaminator chyba był wyrozumiały, po paru minutach już było ok. Egzamin po mieście niby powinien być łatwy bo Biała Podlaska mała jest to wcale tak nie było:) Poprowadził mnie wąskimi uliczkami, że momentami gorąco się robiło...
Stałę elementy to oczywiście rondo na ul. Północnej, przejazdy kolejowe, rondo na Alejach 1000lecia, ja miałem także (co zdziwiło moich kolegów) ul. Prostą ze skrętem w ul. Moniuszki - uwaga dość trudne! Ulica Prosta jest jedno kierunkowa i normalnie przy skręcie w lewo ustawiłem się przy lewej stronie, wymanewrowałem i się udało... ale było ciasno! Miałem też skręt z Akademickiej w Glinki - też trzeba uważać. Ogólnie to było spoko.
Sprzęt egzaminacyjny to MAN TGL 12.240 chyba z 2007 roku, i często jest wypożyczany drugi biały z przyczepą dodatkowo.
Załączam dwa zdjęcia jedno MANa a drugi po otwarciu maski, mi sie przydało bo sobie na sucho poćwiczyłem przed egzaminem.
Na egzaminie lece z jakimiś tam króćcami itp. a ten do mnie "panie po polsku mów"
Doszły mnie słuchy, że podobno przy omawianiu oświetlenia trzeba wspomnieć o podświetleniu kabiny, deski rozdzielczej i.... stopnia!