GG: 0
Samochód: Renault magnum
Witam. Mam problem z magnum 480 e-tech , pod obciażeniem wyrzuca płyn. Usunąłem termostat , złożyłem nową chłodnicę - pomogło to na tyle że nie wchodzi na temperature a po pokonaniu większej górki wyrzuca przez zbiornik wyrównawczy ok 5 litrów wody. Dzieje się to tylko pod obciążeniem , co to za przyczyna ? Odpowietrznik w zbiorniczku sprawny - uchodzi z niego ciśnienie , sprężarka ? uszczelka pod głowicą ?
GG: 6285495
kolego ja tez miałem taka wade tykl w silniku 430KM mack a u mnie tez robilismy kilka razy to uszczelki wymienialismy i nic nie pomogło pojechalismy do goscia co robi takie samochody i stwierdzono ze 2 głowiece sa pekniete i przezto wyrzuca płyn wiec moze to byc to lub uszczelka ale to juz mniej prawdopodobne
istnieje możliwość ze pękła tuleja i przez to wyrzuca płyn miałem tak w manie. Ale równierz sprężarka powietrza siadła i zamiast do zbiornika z powietrzem pompowała do chołodnicy...
istnieje możliwość ze pękła tuleja i przez to wyrzuca płyn miałem tak w manie. Ale równierz sprężarka powietrza siadła i zamiast do zbiornika z powietrzem pompowała do chołodnicy...
Miałem to samo dwa razy w MAN-ie.Raz był to wżer w tulei, drugi raz pęknięcie.
Może też brać się to ze sprężarki.To idzie sprawdzić najłatwiej i od tego bym zaczął.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 4 gości