Cytuj:
Misztal w Faworycie i KPKM Białystok jest najdrożej bo 2700 (dla Faworytu plus za bajeranckiego MANa zamiast zdezelowanej PR-y),ale możesz iść do ALFY (Jelcz troszke nowszy od PR) i też będziesz miał atrakcyjnie bo 2300.Ceny oczywiście z kategorią C.Tak więc można zdawać na czymś nowszym i dopłacić,albo taniej i na starej PRze.Choć trzeba wziąć pod uwage że Faworyt nie ma dużego doświadczenia w kursowaniu na kategorie D.
Marcin wiem właśnie, że KPKM i Faworyt ma najwyższą stawkę za kurs kat.D Chodziłem już robiłem rozeznanie. KPKM odpada bo nie dość, że krzyczą taką stawkę uczysz się na dowalonych Jelczach, instruktorzy są chamscy i olewają kursantów ogólnie nie słyszałem o nich pozytywnych opinii i kurs na tych sprzętach to strata czasu bo tam bieg wbić to naprawdę widziałem ile kosztuje to niektórych wysiłku. Co mnie dziwi bo ciągle jakoś najwięcej kursantów z kat.D jest tego ośrodka. Byłem też w Faworycie mają pięknego MANA, szkolą od maja 2009
http://www.faworyt.com/pojazdy.php
Rozmawiałem z całym szefem Faworytu on szkoli na kat.D i chciałem właśnie bardzo uczyć się w tej szkole ponieważ jest to autobus turystyczny a ja z takimi swoją dalszą przyszłość wiąże, miałem bardzo pozytywne doświadczenia z kursu kat.C u nich ponieważ mają bardzo profesjonalne podejście do sprawy, dobre warunki. A ponadto od maja 2010 mają ruszyć u nich kursy KW i jak u nich robiłeś prawko to można liczyć na jakieś rabaty. Powiedziałem sobie, że na kat. D nie będę oszczędzał ale mogę mieć niedługo dylemat.
Został też AKCES - słyszałem że to poracha cena też jak w KPKM i Faworyt ale tym autobusem ciężko wykonywać manewry na placu i kantuje na godzinach szef, ponadto WIRAŻ i tam jest autosan h9 ale cena za to korzystna bo tyle co w Alfie. Ciężko mi wybrać ale chyba pójdę do Faworytu mam nadzieje że nie będę żałował. Zobaczę jak sytuacja będzie się przedstawiać za 3 miesiące.