Witam mam taki problem ze sprzęgłem, bierze idealnie ale jest twarde żeby wcisnąć trzeba użyć trochę siły dla porównania w drugim manie chodzi jak w osobówce. Wymienione na początku sprzęgło na Sachsa, pompka sprzęgła, wysprzęglik i przewód łączący i tylko lekka popraw. Czy tak powinno być bo lekko mnie już denerwuje jak kierowca przeżywa jak on to się namęczyć musi. Chodzi płynnie, biegi dobrze wchodzą, może po prostu musi się nowe słoneczko na sprzęgle lekko zużyć.
Mam jeszcze taką prośbę potrzebowałbym schematu do obrotomierz do Mana f90 bo obroty wskazują 500 i nawet nie drgną wyżej.
Być może to jest wina wysprzęglika nawet gdy go wymieniałeś. Najważniejszą rzeczą jest zalać sprzęgło odpowiednim płynem, bo jeżeli nalany jest jakiś inny niż wymagany to licz się z ponowną wymianą
Oczywiście, jest zalane odpowiednim płynem. Odpowietrzony na poprzednim wysprzęgliku było takie samo sprzęgło ale wymieniłem na nowy tak jakby co bo to zostało jako ostatnia możliwa przyczyna
U mnie w MANie też było twarde sprzęgło, ale po awarii skrzyni(ale to mało ważne) w czasie naprawy wymienili nam łożysko. I Ci powiem, że lżej chodzi, odczuwalne ale minimalnie. Cóż nie ma to jak osobówka :PP
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 11 gości