Cytuj:
No widzisz. Ja zwrocilem uwage na wyraz MUSISZ w poscie Jestera.Ty juz piszesz o potrzebie.Aha, pominales jednen drobny szczegol.Pomiedzy zapisem automatycznym tachografu,a zaswiadczeniem jest jeszcze zapis reczny.
Wiec, jesli nie mamy zapisu automatycznego, ani recznego to wtedy kierowca powinien miec owo zaswiadczenie
visitors... Trochę żartobliwie spytam: czy Ty masz żonę/męża?
Nie pominąłem żadnego szczegółu - zapis o adnotacjach ręcznych jest w cytowanym przeze mnie tekście decyzji. Po prostu uznałem, że jest to tak oczywiste, że nie ma potrzeby o tm wspominać. Chyba jednak w dyskusji z Tobą jest, bo czepiasz się szczegółów, chyba na złość.
Cytuj:
Powiem Ci, jak jasno stanowią przepisy: musisz udokumentować czas, w którym nie pracujesz jako kierowca. Więc jeśli wyruszasz w trasę, musisz mieć wszystkie dokumenty ze sobą. Ponadto jeśli skończyłeś pracę o 11:00 to od tej pory musisz mieć wystawione zaświadczenie.
W przypadku wymaganej dokumentacji, wyrażenia "kierowca potrzebuje mieć" i "kierowca musi mieć" wydają mi się jednoznaczne.
W tym przypadku wyrażenie "wydają mi się" znaczy to samo, co "uważam, że są". Uważam również, że oczywistym jest to, że Jester pisał o ostatnich 28-miu dniach plus dzień dzisiejszy.