Witam,
Zdałem egzamin c+e 10 maja, papiery z wordu od tego czasu leżą w wydziale komunikacji, bo czekałem na KW. I teraz mam pytanie ile te dokumenty mogą leżeć tam? Bo właśnie się dowiedziałem, że po roku lub pół będę odesłany na powtórny egzamin i nie wiem czy to prawda. Proszę o wyjaśnienie.
Pozdrawiam.
Co za bzdury ktoś ci nagadał. Jeśli masz zdany egzamin na prawo jazdy to uprawnienia już posiadasz. Jedynie nie masz dokumentu potwierdzającego owe uprawnienia. Więc na jakiej podstawie mogli by tobie te uprawnienia cofnąć i skierować cię na powtórny egzamin? Za to że na własne życzenie poprosiłeś o wstrzymanie wyrobienia dokumentu? Nie mam takiej opcji. Poza tym jak masz jakieś wątpliwości to zadzwoń do wydziału komunikacji i tam uzyskasz wszelkie potrzebne informacje.
To prędzej sytuacja jest taka, że jak oblejesz egzamin i przez rok nie przystąpisz do poprawki to WORD przesyła papiery do WK i tam sobie leżą.
nie wiem jak w przypadku dokumentów z WORD, ale miałem taki przypadek, że w listopadzie tamtego roku kupiłem auto. otrzymałem tymczasowy dowód rejestracyjny - miękki ważny chyba 30 dni, ale że jeździłem w tym czasie służbowym samochodem i kamperem nie odebrałem w wyznaczonym terminie właściwego dowodu rejestracyjnego z WK.
po dowód ten zawitałem dopiero w październiku tego roku i nie było problemów, dowód był cały czas do odebrania.
Dzięki za odpowiedzi.
Właśnie wróciłem z WK i tam pani nie dała mi konkretnej odpowiedzi. Za parę dni zobaczę jak będę opłacał wydanie nowego prawka.
Pozdrawiam.
Co za bzdury ktoś ci nagadał. Jeśli masz zdany egzamin na prawo jazdy to uprawnienia już posiadasz. Jedynie nie masz dokumentu potwierdzającego owe uprawnienia.
Nieprawda. Egzamin nie oznacza nadania uprawnień. Uprawnienia są nadawane w momencie weryfikacji dokumentów przez urzędnika.
Nie mniej, w tej sytuacji nie ma to akurat znaczenia. Te dokumenty nie tracą ważności.
Użytkownicy przeglądający to forum: Cyryl i 14 gości