Zaczalem kurs na starych zasadach. Zdalem teorie na starych zasadach. Poszedlem zapisac na egzamin praktyczny.
-Ile ma pan lat?
-20.
-Przyjdz pan jak bedziesz mial 21.
Wszystko ladnie, moglbym poczekac mi to w sumie obojetne, tylko terie zdalem w grudniu 2012, a 21lat koncze dopiero w listopadzie 2013. Do tego czasu przedawni mi sie teoria... i bede musial jeszcze raz ja zdawac na nowych warunkach... I teraz co co z oplata za poprzedni g**** warty egzamin? Juz nawet nie mam nerwow tam dzwonic, do tych ... biurokratow.
Ma ktos moze podobna sytuacje?
Ostatnio zmieniony 20 lut 2013, 12:32 przez Andrzej92, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak kolego nie jesteś sam. Jestem w takiej samej sytuacji z tym że ja się przejechałem egzaminacyjnym Manem, egzamin negatywny podchodzę do okienka dodam że w kolejce ponad godzinę stałem a ta mówi że nie zapisze mnie na egzamin bo nie mam ukończonych 21 lat. Pytałem co mam zrobić to szanowna pani odpowiedziała mi że jest możliwość zrobienia pierw KW więc pytam czy może być to KW przyspieszona zrobiła oczy i nie wiedziała co odpowiedzieć. Poszedłem do pana dyrektora ale niestety go nie było. Śledzę cały czas ten temat ale nic nowego nikt nie wywalczył. Szkoda pieniędzy, nerwów na te wszystkie nowe pomysły które sobie wprowadzają...
Właśnie to w Polsce potrafią najlepiej, zrobić syf a na koniec i tak wyjdzie na ich. Robisz KW pełną, płacisz dodatkowo ok. 3000zł, siedzisz na durnych wykładach 280 godzin a poźniej masz durny test który uczeń klasy 3 podstawowej by zdał bez uczęszczania na te wykłady, wtedy możesz już się zapisać na egzamin nie mając pełnych lat 21.
A najlepsze jest to że nawet jak zdałeś np. C tak jak ja 31.10.2012 ale nie odbierałem bo chciałem iść na C+E ale nie było czasu to jak po 19.1.2013 chciałem to odebrać to nie mogłem bo nie mam 21 lat.
Ostatnio zmieniony 21 lut 2013, 11:42 przez lukasz211092, łącznie zmieniany 1 raz.
A najlepsze jest to że nawet jak zdałeś np. C tak jak ja 31.10.2012 ale nie odbierałem bo chciałem iść na C+E ale nie było czasu to jak po 19.1.2013 chciałem to odebrać to nie mogłem bo nie mam 21 lat. To tylko Polska może tak zrobić że masz zdane ale nie można odebrać bo jakaś tępą ustawę wprowadzili.
Nie, to CHYTRY dwa razy traci
_________________ Kat. A - 2010
Kat. B - 2009
Kat. C - 2011
Kat. D - 2012
Samochód: jaki popadnie jaki w rączki wpadnie
No ale Autorze wątku jesteś troche sam sobie winny... Przecież każdy wiedział że wejdą new zasady i nie bedziesz mógł zdawać chyba nie myślałeś że masz teorie to Cię dopuszczą do praktyki nie spełniając wymagań ? :d
Trzeba było pomyśleć spiąć się i zdać obydwa o przepisach wiadomo było przez cały rok że wejdą w styczniu...
uczył się na starych zasadach, zdawał na starych to jak ma zdać powtórny?
to nie jest tak ze my jestesmy dla prawa tylko prawo dla nas, mam nam ułatwiać życie a nie wiecznie rzucać kłody... takie wywody ze chytry dwa razy traci w korei północnej na ścianach wypisują, a duża część żyjąca tu w europejskiej polsce w to wierzy i z pokorą znosi wszelkie walenie w dupę przez najjaśniejszą RP
idz do sekretariatu i umow sie z dyrektorem osrodka, ale jak nie wiele wiesz o prawie i nie bedzie dobrej woli zarządzającego to nic nie zdziałasz
Przychodząc do szkoły jazdy u siebie od razu mi powiedzieli jak nie zdasz egzaminu na CE przed 19 to jesteś w dupie. Zrobiliśmy wszystko co się dało, żeby ułożyć sobie dwa egzaminy udało się zdać za pierwszym, ale od samego początku byłem świadomy na co się piszę. Uprzedzili mnie, żeby nie było rozczarowań i problemów. Chyba powinieneś podziękować szkole jazdy
idz do sekretariatu i umow sie z dyrektorem osrodka, ale jak nie wiele wiesz o prawie i nie bedzie dobrej woli zarządzającego to nic nie zdziałasz
Może być nawet prawnikiem-guru i nie za bardzo rozumiem Twoją radę. Od 19 stycznia obowiązują takie a takie wymagania. Jak to określił jeden z ustawodawców "ich problem"
Kat. B - 2009
Kat. C - 2011
Kat. D - 2012
Może być nawet prawnikiem-guru i nie za bardzo rozumiem Twoją radę. Od 19 stycznia obowiązują takie a takie wymagania. Jak to określił jeden z ustawodawców "ich problem"
Takie wymagania...ale jak zrobi KW pełną to na egzamin przed 21 urodzinami może sie zapisać? Gdzie tu logika?
Takie wymagania...ale jak zrobi KW pełną to na egzamin przed 21 urodzinami może sie zapisać? Gdzie tu logika?
Widocznie nie chcą niedouczonych małolatów na egzaminie
Kat. B - 2009
Kat. C - 2011
Kat. D - 2012
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 11 gości