GG: 1
Samochód: Man TGA 18-440
Tak jak w temacie jakie uprawnienia są potrzebne do obsługi hakowca.Jeżeli się dobrze orientuję to na hakowiec jest dozór a nic nie wiem na temat tych uprawnień.
Dozór UDT potrzebny jest na urządzenie hakowe, a nie kierowcy.
Kierowca nie potrzebuje żadnych dodatkowych kursów, pewnie z wyjątkiem stanowiskowego szkolenia BHP.
GG: 1
Samochód: Man TGA 18-440
Ja wiem że dozór jest na urządzenie a nie na pracownika tylko się tym sugeruję że urządzenia które mają dozór np. suwnica,hds,wózek widłowy mogą być obsługiwane tylko przez osoby które mają odpowiednie uprawnienia.Najlepiej jakby się wypowiedział ktoś kto jeździ właśnie hakowcem.
Ja wiem że dozór jest na urządzenie a nie na pracownika tylko się tym sugeruję że urządzenia które mają dozór np. suwnica,hds,wózek widłowy mogą być obsługiwane tylko przez osoby które mają odpowiednie uprawnienia.Najlepiej jakby się wypowiedział ktoś kto jeździ właśnie hakowcem.
Prawo jazdy, KW z badaniami, KK (jeśli tacho cyfrowe) i to wszystko.
_________________ Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 6 gości