Strona 1 z 1 [ Posty: 1 ]
Autor
Wiadomość

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: Renault Premium

Witam
Niedługo wybieram się do pracy do Holandii , chciałbym pracować jako kierowca . Prawojazdy z kategorią CE posiadam od 4 lat , oprócz tego mam uprawnienia do przewozu materiałów niebezpiecznych ( ADR ). Początkowo zatrzymam się u kolegi i pojeżdzę po firmach transportowych porowzmawiać na temat możliwości podjęcia pracy. Mam w związku z tym kilka pytań:
1. Jakie dokumenty są wymagane przez holenderskich pracodawców jeśli chodzi o pracę jako kierowca ?
2. Czy trzeba to polskie zaświadczenie o przebyciu kursu na przewóz rzeczy przetłunaczyć ba niderlandzki ? Jeśli trzba to czy trzeba to zrobić przez tłumacza przysięgłego czy wystarczy zwykły ?
3. Jak z poslkim zaświadczeniem o niekaralności ? Dać do tłumacza czy może jest możliwość wyrobienia takiego zaświadczenia w innym języku ?
4, Na ten moment nie będe tam mieszkał , 3-4 tygodnie w trasie ze spaniem z kabinie i tydzień w domu w Polsce , co w takim razie z medlunkiem ? Czy da rade wyrobić BSN bez medlunku oświadczając ,że nocuję w samochodzie ?
5, Ktoś się orientuje jakiego wynagrodzenia się spodziewać ? Może możecie polecić jakąś firmę ?
6, Czy mogę używając polskiego prawa jazdy podjąć zatrudnienie jako kierowca ? Czy może upoważnia ono jedynie do jazdy prywatnej?
7. Jeśli prawo jazdy trzeba wymienić to jak wyglada sprawa w tymi terminowymi prawami jazdy ? Mam jeszcze te stare prawojazdy bezterminowe , czy jak je dam to i tak po otrzymaniu holenderskiego prawka będzie na nim adnotacja ,że jest ono terminowe ? Czy może dadzą mi prawojazdy bezterminowe i będe mógł na ich podstawie pracować dożywotnio.
Są jakieś problemy z wymianą pawajazdy CE ?

Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam

Strona 1 z 1 [ Posty: 1 ]