Strona 1 z 1 [ Posty: 8 ]
Autor
Wiadomość
Tytuł: Rondo w Radomiu
Post Wysłano: 20 kwie 2013, 22:03
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF 105XF 460

nazwy nie znam (drugie rondo wjeżdżając od strony Zwolenia,na którym to jest odbicie na Warszawę), ale jadąc tamtędy ostatnio tak mnie zastanawia oznakowanie tego skrzyżowania :/ , otóż z prawego pasa wg tablicy informacyjnej jest możliwość skrętu w prawo i jazdy na wprost ,natomiast wg oznaczeń poziomych na rondzie jest linia ciągła,co nakazuje skręt w prawo (niejako uniemożliwiająca taki manewr-przejazd na wprost) tak sobie myślę że turbinowe oznakowanie było by tam jak najbardziej wskazane bo to co jest obecnie powoduje dezorientację kierowców :shock: czy może ja coś przeoczyłem????

Post Wysłano: 20 kwie 2013, 23:12

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1
Samochód: Scania 124L

Kolego chodzi Ci o rondo "warszawskie", tam jest tak, że jadąc tak jak mówisz czyli od ronda "kozienickiego" to na Warszawę z prawego pasa, a na Kielce z lewego. A gdy jedziesz ok Kielc to na Warszawę koniecznie z lewego a na Lublin/Rzeszów z prawego. Dodam, że często policja tego tam pilnuje i wlepia mandaty za jazdę z niewłaściwego pasa.

Post Wysłano: 21 kwie 2013, 13:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Kolego chodzi Ci o rondo "warszawskie", tam jest tak, że jadąc tak jak mówisz czyli od ronda "kozienickiego" to na Warszawę z prawego pasa, a na Kielce z lewego. A gdy jedziesz ok Kielc to na Warszawę koniecznie z lewego a na Lublin/Rzeszów z prawego. Dodam, że często policja tego tam pilnuje i wlepia mandaty za jazdę z niewłaściwego pasa.
ma to sens co piszesz tylko jak to odnieść do tablicy informacyjnej na dojeździe do tego skrzyżowania ???? chyba ktoś się zagalopował umieszczając tam inną możliwość ruchu :D albo mnie popraw jak coś przeoczyłem bo bywam tam raz na kilka lat (ale akurat z dwa tygodnie temu przejeżdżałem i mnie to zastanowiło)

Post Wysłano: 21 kwie 2013, 15:31

Użytkownik

Użytkownik

przeciez jadąc od ronda kozienickiego na kielce mozna jechac tez z prawego pasa prosto, tak jak pokazuja znaki. (prosto lub w prawo)
W lewo czyli na centrum z prawego pasa nie mozesz jechac. Jazda nawprost to praktycznie zawsze liczy sie drugi zjazd, w prawo pierwszy zjazd, w lewo trzeci zjazd.
Policja najczesciej łapie tych co od strony Kielc jada prawym pasem na Wawe.

Post Wysłano: 21 kwie 2013, 18:42
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
przeciez jadąc od ronda kozienickiego na kielce mozna jechac tez z prawego pasa prosto, tak jak pokazuja znaki. (prosto lub w prawo)
W lewo czyli na centrum z prawego pasa nie mozesz jechac. Jazda nawprost to praktycznie zawsze liczy sie drugi zjazd, w prawo pierwszy zjazd, w lewo trzeci zjazd.
Policja najczesciej łapie tych co od strony Kielc jada prawym pasem na Wawe.
no i właśnie jak to się ma do znaków poziomych???? :lol:

Post Wysłano: 23 kwie 2013, 11:54
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF 105XF

Wg. mnie rondo jest dobrze i logicznie oznaczone. Nie wiem o jakich ciągłych piszesz. Jest podwójna linia, ale jedna kreska jest przerywana, a druga ciągła. Możesz ją przekroczyć. I wszystko jest ok. Jako że pamięć jest zawodna, to jeszcze sprawdziłem na google street view - żadnego złego oznakowania tam nie widzę. A że ludzie jeżdżą jak chcą to i policja karze - i prawidłowo!
http://goo.gl/maps/FI8Jh

Post Wysłano: 23 kwie 2013, 22:05
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Wg. mnie rondo jest dobrze i logicznie oznaczone. Nie wiem o jakich ciągłych piszesz. Jest podwójna linia, ale jedna kreska jest przerywana, a druga ciągła. Możesz ją przekroczyć. I wszystko jest ok. Jako że pamięć jest zawodna, to jeszcze sprawdziłem na google street view - żadnego złego oznakowania tam nie widzę. A że ludzie jeżdżą jak chcą to i policja karze - i prawidłowo!
wg tego widoku jest prawidłowo :D wiec albo ja już za dużo pracowałem, albo ta przerywana się wytarła bo dostrzegłem tylko tą ciągłą :mrgreen:

Post Wysłano: 24 kwie 2013, 9:38
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF 105XF

Cytuj:
Cytuj:
wg tego widoku jest prawidłowo :D wiec albo ja już za dużo pracowałem, albo ta przerywana się wytarła bo dostrzegłem tylko tą ciągłą :mrgreen:
Czyli oznakowanie poziome nie jest idealne ;) O, np zimą pozostaje tylko oznaczenie pionowe - i jakoś radę trzeba sobie dać ;)

Strona 1 z 1 [ Posty: 8 ]