Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]
Autor
Wiadomość

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1
Samochód: Renault Premium

Witam koledzy, jestem tu nowy, niedawno kupiłem moją pierwszą ciężarówkę Renault Premium 340, i mam taki problem: jak wymieniłem olej w silniku, to po przekręceniu kluczyka rozlega się taki "piszczący sygnał" i ciężarówka nie da się odpalić... (wogule nie kręci rozrusznikiem) Pomocy, Co mam zrobić?? (przypuszczam, że może przy pierwszym uruchomieniu po wymianie oleju, trzeba zmostkować jakiś czujnik albo coś, ale nie mam zielonego pojęcia jak i gdzie to zrobić)

Ostatnio zmieniony 10 maja 2013, 16:58 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeniesione do właściwego działu

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8426213
Samochód: Scania R420

Może lewarek nie zaskoczył po opuszczeniu kabiny i wbił się przypadkowo bieg w czasie podnoszenie kabiny. Poruszaj lewarkiem na boki i zobacz czy da się włożyć jakiś bieg.

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Na 99% to lewarek wbił bieg, a w Renatach czujka która nie pozwala kręcić rozrusznikiem na biegu. Przy opuszczaniu kabiny wbił jakiś bieg do tyłu.
Wejdź na podest, breszką zaprzyj o coś, wybij na luz i powinna zagadać. Jeśli będzie ciężko (bo powinno być lekko), podnieś kabinę wtedy wybierak powinien się zluzować, i wtedy spróbuj.

Kania to ch uuu j!!! 8)

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1
Samochód: Renault Premium

Dzięki koledzy za pomoc, mieliście racje, że przypadkowo "wbił" się bieg

Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]