wagaciezka.com - Forum transportu drogowego http://serwis.wagaciezka.com/ |
|
Przewóz produktów pochodzenia mleczarskiego - sery http://serwis.wagaciezka.com/viewtopic.php?t=39861 |
Strona 1 z 1 |
Autor: | Edler [ 20 maja 2013, 17:39 ] |
Tytuł: | Przewóz produktów pochodzenia mleczarskiego - sery |
Siema Pisze pracę licencjacką na temat: Drogowy transport chłodniczy na przykładzie produktów pochodzenia mleczarskiego. Jak główny produkt wybrałem sobie sery. Czy ktoś z was wozi sery i może opisać warunki w jakich taki produkt musi jechać. Rozumiem że oczywiści standard typu ładowane na paletach, ostrechowane itp. Chodzi mi o temperaturę, jeśli ktoś z was ma dane na temat wilgotności to również będę wdzięczny. Z publikacji naukowych to ja mam dużo danych, ale muszę w jednym rozdziale ujęcie praktyczne mieć |
Autor: | andy the driver [ 20 maja 2013, 21:09 ] |
Tytuł: | Re: Przewóz produktów pochedzenia mleczarskiego - sery |
Nie wiem czy to cos pomoze ale kilka lat temu wozilem sery typu mozarella, ladunki wyjezdzaly z Irlandii do Francji i Holandii i transport odbywal sie w zakresie temperatur 0- 3 st Celsjusza, najczesciej byla to ta gorna granica |
Autor: | Edler [ 20 maja 2013, 22:36 ] |
Tytuł: | Re: Przewóz produktów pochedzenia mleczarskiego - sery |
To już coś dziękuje serdecznie |
Autor: | kłaliti [ 20 maja 2013, 22:48 ] |
Tytuł: | Re: Przewóz produktów pochedzenia mleczarskiego - sery |
Ja wozilem sery z Włoch z miejscowości Anguillara Sabazia do Krakowa do magazynu sklepów Alma (tych drogich sklepów) A wiec ser w kartonach,paletka wiadomo. Bez foli pakowane,ser otulony woskiem pakowane w kartonie po 200g (każdy ten serek w tym wosku). Dla mnie Polaka to śmierdziało nawet nie odważyłem się próbować. Na magazynie mi powiedzieli ze cena za szt200g serka to 23zl... Lubiłem tam jeździć mały rodzinny zakład w skale (dosłownie). Temp transportu to 3*C . Przeważnie wiozlem 2palety 700kg Specjalnych wytycznych brak |
Autor: | Edler [ 20 maja 2013, 22:53 ] |
Tytuł: | Re: Przewóz produktów pochedzenia mleczarskiego - sery |
To już sporo Ja kiedyś miałem wątpliwą przyjemność jechać za ciężarówką, która wiozła sery... zgłodniałem tylko od tego zapachu Właśnie piszę prace i jestem na etapie opisywanie zabudowy chłodniczej piękna sprawa |
Autor: | JoHn [ 23 maja 2013, 0:36 ] |
Tytuł: | Re: Przewóz produktów pochodzenia mleczarskiego - sery |
Standard temp to +4, pakowane w opakowanie kwadratowe bądz sześcioboczne jeżeli chodzi o żółte, białe +2 zazwyczaj policzone co do sztuki i nie ma co wziąć |
Strona 1 z 1 | Strefa czasowa UTC+02:00 |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited https://www.phpbb.com/ |