Strona 1 z 1 [ Posty: 2 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 10 wrz 2013, 10:58

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Jeździłem ostatnio z tachografem analogowym i nazbierało mi się trochę tarczek. Teraz na jakiś czas zmieniam pracę, w której jednak mogę czasem prowadzić samochód ciężarowy. I teraz sedno. Skoro w poprzedniej pracy miałem tachograf analogowy, to teraz niby powinienem nosić ze sobą w tej nowej pracy 28 ostatnich tarczek . Jednak tam byłem zatrudniony nieoficjalnie ("na czarno"), więc nowy pracodawca mógłby dać mi stosowne zaświadczenie i po kłopocie. Problem jednak w tym, że miałem już kontrolę ITD. Moje pytanie brzmi: Czy kolejna kontrola może sprawdzić, że byłem już zatrzymany?

Przy okazji chciałbym zadać pytanie, na które pewnie sto razy odpowiadano. Czy muszę mieć przy sobie tarczki z 28 ostatnich dni w ogóle, czy 28 dni w których byłem zatrudniony (bo umowę jakąś tam przy sobie miałem)? Jeżeli ta druga opcja, to czy chodzi o 28 tarczek, na których kierowałem pojazdem, czy liczą się też te, na których zaznaczyłem jedynie pauzy tygodniowe?

Albo spytam jeszcze ogólniej: Jak mam przygotować się do nowej pracy? Co mam uzgodnić z nowym/poprzednim pracodawcą?

Post Wysłano: 10 wrz 2013, 18:19

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: orange i grafitowy

Każda kontrola jest rejestrowana w bazie.
Tarczki musisz posiadać:
z dnia bieżącego oraz 28 dni wstecz - tak mówią przepisy, które powinieneś bardzo dobrze znać.

Strona 1 z 1 [ Posty: 2 ]