Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 08 mar 2014, 19:20

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4637944
Samochód: Man

Witam panowie jak wygląda sytuacja z czarnymi jak płynąłem do Angli (Calais - Dover) plomby miałem dobre niewiem czy załadowali mi ich na firmie czy jak. W każdym razie przed tunelem koło Londynu zatrzymując sie na bramkach zaczęli mi pukać w chłodnie ludzie stojący w kolejce to usłyszali i policja ściągnęła mnie na parking tam sprawdzili plomby cmr-ke ściągneli ze mnie wywiad i puścili mnie po godzinie. Jak to dalej bedzie wyglądać przyjdzie mi jakiś mandat? wiem ze jakby mnie wyciągneli z kolejki w Dover i znaleźli by mi ich na pace to miałbym nie zły problem ale już przed londynem to jakoś inaczej traktują.

Post Wysłano: 09 mar 2014, 19:27
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF 105XF 460

Cytuj:
wiem ze jakby mnie wyciągneli z kolejki w Dover i znaleźli by mi ich na pace to miałbym nie zły problem ale już przed londynem to jakoś inaczej traktują.
inaczej bo co ?? pauzę robiłeś na tym odcinku po zjechaniu z promu???

Post Wysłano: 10 mar 2014, 7:40

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4637944
Samochód: Man

robiłem nie daleko portu jakieś (40km) ale plomby miałem dobre na angli gliniarze oglądali z każdej strony więc dziwne zeby je tak idealnie skleili... a słyszałem ze drzwi odkręcają ale wierzyć mi się nie chce w to jakoś a na chłodnie inaczej nie wejdą
po zjechaniu z promu nigdzie nie stawałem nawet na 5 minut

Post Wysłano: 10 mar 2014, 11:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

Odpowiedz mi na ważne pytania:
1. Czy przed wjazdem do portu wypełniłeś listę kontrolną bezpieczeństwa pojazdu? (chodzi m.in. o sprawdzenie naczepy z zewnątrz, podwozia, kontroli CO2, nr plomby, itp.).
2. Czy przed wjazdem na sam prom celnicy chodzili z psem w celu kontroli emigrantów?
3. Czy w Twojej firmie był już przypadek emigrantów w naczepie?

Z doświadczenia kolegów, którzy wwieźli już emigrantów na wyspę powiem Ci, że nie masz czego się obawiać. Za każdym razem był tylko spisany protokół i tyle.

Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]