Koledzy mam takie pytanie - zakładając że miałem przestawiony zegar w tacho, w tacho była godzina 12.00 a realny czas to 10.00, jechałem po drodze z viatoolem, wiadome że viatool nabijał przejazd wg prawidłowego czasu. Czy po czasie mając kontrole na drodze moge wtopic z tego powodu? Czy ITD sprawdza takie sprawy podczas rutynowej kontroli na drodze? nie mowie o sytuacji kiedy jestem uczestnikiem jakiegokolwiek zdarzenia drogowego tylko o najzwyklejszej kontroli na drodze (ewentualnie kontrola w firmie ale nie bezpośrednio spowodowana wczesniejszym moim zatrzymaniem). Koledzy jesli ktos miał doświadczenie na własnej skórze w tym temacie to prosze o odpowiedź bo mi to spokoju nie daje. Ja co słyszałem od kolegów na parkingach to to że jesli na drodze nie wtopie podczas wykonywania takiego przejazdu to poza tym jestem wolny. Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam VOLFFI
_________________ Kręcić kierownicą każdy może, czasem troche lepiej, czasem troche gorzej.
Krajówka ...
Z tego co wiem to sprawdzają takie rzeczy. Można powiedzieć jest to podstawowa rzecz jak sprawdzenie czy masz ważny przegląd. Jeśli wypatrzą coś takiego kierowca dostaje od razu z miejsca 2000 zł a na firmę automatycznie sprowadza kontrolę która kończy się karą i dostaniem ostrzeżenia że następny wybryk obojętnie jaki kończy się cofnięciem licencji. Nie testowane na własnym organizmie a na bardzo bliskim około pół roku temu podczas kontroli.
_________________ ...::: VOLVO :::...
PL, CZ, SK, UA, D, F, LT, H, RO, SLO, I, RSM, A
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 21 gości