Jeżeli silnik nie kopci na niebiesko, nie ma nigdzie wyciekow, płyn chlodniczy jest czysty to jaka może byc przyczyna brania oleju ? Auto jeździ na Motulu 5w30 z intercarsu
Miałem kiedyś trójkę i ten sam problem.Dymu nie było widać.Pojechałem do mechaniora a on stwierdził,że to normalka w BMW.Wymienił gumowe uszczelniacze na zaworach i problem znikł.
_________________ "CHCĘ UMRZEĆ WE ŚNIE JAK MÓJ DZIADEK, A NIE KRZYCZĄC JAK JEGO PASAŻEROWIE."
Kobita miała to samo w 123d, separator oleju do wymiany. Cały olej pcha przez turbo, następnie przepycha coolerem i spala w silniku. Po odkręceniu plastikowych pokryw z otworu na śrubę pokrywy wywalał olej.
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
Separator wymieniłem jakies pół roku temu wsadzilem oryginał BMW myślisz ze po takim czasie mógłby juz byc zjechany ? Kurde teraz to nic nie zrobię bo wlasnie jestem w drodze do pracy a robię w systemie 3/1 wiec najwcześniej końcem lipca cos będę grzebal
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 2 gości