dajcie juz spokoj koledze "jumas"
Cytuj:
gdyby można było sobie tak wyciągać i wkładać tą samą tarczę to po co drogówka przybijałaby pieczątkę na tarczy podczas kontroli ?
w tym momencie kolega poruszyl bardzo wazny temat, nie mozna wkladac drugi raz tej samej tarczy,ale
Cytuj:
Użycie dwóch wykresówek w jednej dobie - 200zł.
i tu sie zaczynaja robic schody. najczesciej jest tak ze wykresowke wyjmuje sie przy wkladaniu nowej. np. siadam w auto o 6 rano. robie kolko jakies 400km zjezdzam do domu i tarczy nie wyjmuje. rano siadam wyjmuje stara, wypisuje mam na niej pauze i jest wykrecona w kolko. zakladam nowa i znow ogien, problemy zaczynaja sie przy dwoch kierowcach, tak wlasnie jak nam zadal kolega pytanie na poczatku. sam jestem ciekaw jak to rozwiazac.
Cytuj:
Użycie dwóch wykresówek w jednej dobie - 200zł. Według mnie powinieneś na odwrocie narysować jazdę, ew. pauzę/pracę oraz stosownie opisać wykresówkę.
Jeśli piszesz ze zdarzenie miało miejsce 23:40, to bezprobemu, czekasz do 00:00, na odwrocie tarczki dorysowujesz 20 min pauzy, wkładasz następną i wiooo
kolega napisal tak. a co jesli kierowcy zmieniaja sie w ciagu dnia i np. jeden zaczal od 8 i skonczyl o 12, ale okazalo sie ze drugi nie przyszedl a pojezdzic trzeba jeszcze kolejne 4 godziny, pomijamy temat pauzy 45 minut pomiedzy dwoma okresami po 4,5 godz. zajmijmy sie samym zagadnieniem tarczki ktora zostala juz wyjeta i opisana. kierowca w swietle przepisow moze jeszcze jezdzic tej doby 5 godz. ale jego tarcza juz zakonczona. co w takim przypadku nalezy zrobic??