Witam. Po chwili odpoczynku i skompletowaniu wszystkich potrzebnych części(elementów) do budowy kolejnego modelu zabieram się do pracy.
Tym razem będzie to Scania w formacie 8x2 (dwie osie skrętne) . Do budowy tego modelu posłużą mi następujące zestawy
Witam. Po chwili odpoczynku i skompletowaniu wszystkich potrzebnych części(elementów) do budowy kolejnego modelu zabieram się do pracy.
Tym razem będzie to Scania w formacie 8x2 (dwie osie skrętne) . Do budowy tego modelu posłużą mi następujące zestawy
oraz dodatki
Ramę zrobiłem sam od podstaw..
następnie zaczęła się zabawa przy ramie..
nadkola..
rama i nadkola zostały pomalowane i zrobiłem zabudowę na światła ...
Witam. Kolejna aktualizacja prac na modelem.
został ukończony silnik oraz sklejona kabina i jak to u mnie wycięte drzwi, całość pomalowana a także doszły kalki na kabinę.
Tak to wszystko wygląda..
Witam. widzę małe zainteresowanie tematem,ale jak już zacząłem relacje z budowy to ja dokończę. Na początku budowy był zamiar zrobienia naczepy jaką proponuje revell ,ale doszedłem do wniosku że ona trochę nie będzie pasować do tego ciągnika i postanowiłem zbudować naczepę od podstaw ,na te chwile tak to wygląda,,
Hiaba dawaj na czarno, a wysuwy już obowiązkowo. Można też rame dać ciemną, żeby przełamać tą monotonię kolorystyczną. Początki naczepy bardzo fajnie wyglądają
Samochód: Man TGA XXL 18.430,Peugot Boxer 2.2
Trochę zderzak w scanii nie dopracowany nie przypomina niczego ale jak by to poprawić to był by całkiem ciekawy model i gratulacje za zapał do tworzenia od podstaw. Dołóż siodło do scanii i rozumiem że naczepa też pod nią by była jako ciężki zestawik.
_________________ Pilnie sprzedam zbiornik 250l aluminiowy seryjny od mana .
Zainteresowanych proszę o kontakt pw w celu dogadania się.
Zderzak w scanii został delikatnie obniżony w postać doklejenia listwy, dlatego tak to wygląda. W realu wygląda to dobrze.
A to kolejne zdjęcia z pracy nad modelem...
Witam. Kolejne zdjęcia z prac, doszła blacha ryflowana, naczepa została pomalowana i na tę chwile wygląda to tak..
i teraz mam pytanie DO WSZYSTKICH NAWET NIE ZAINTERESOWANYCH TEMATEM...jak wygląda lepiej z bull barem czy bez niego ..
no i ładunek na naczepę który dziś nabyłem ,muszę duuużo pozmieniać aby wyglądała realistycznie, okablowanie, pozmieniać poręcze ,uchwyt lusterka i zrobić nowa przednia szybę i wycieraczkami, no i na koniec pomalować w odpowiednie kolory...
Witam. Prace nad naczepa zmierzają do efektu pożądanego prze ze mnie...choć jeszcze sporo pracy..
.boczne deski zostaną pomalowane na kolor jaki jest na pomoście ,dojdzie kilka światełek oraz kalki..tak to wygląda na dzień dzisiejszy..
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 14 gości