Cytuj:
wybacz ale bezpieczeństwo i doświadczenie (technika) ida w parze...
właśnie nie idzie z prostej przyczyny ilości powtórzeń.
pokonując zakręt 1m od krawężnika jedziesz bezpiecznie, ale ten który jedzie 30cm w większym tempie ma lepszą technikę.
a dlatego, że takich zakrętów pokonuje dziennie setki.
Cytuj:
...okazało się że kursant ćwiczył podjazdy pod różne rampy w tym również na prawe lusterko włącznie z tym że musiał cofnąć prawidłowo i równo do doku załadunkowego - naszym kraju rzecz niespotykana...
w skład tego kursu C+E (cena będzie oczywiście wyższa) będą wchodziły, oprócz rzeczy wymaganych na egzaminie:
- kurs prawidłowego mocowania ładunków z praktyką (dzisiaj na naczepie umieściłem "ładunek" - rurę kanalizacyjną, mającą imitować wiązkę stali trudną do zabezpieczenia), mam różnego rodzaju narożniki, rękawy, maty antypoślizgowe, pasy itp. będą też inne przykłady.
- będzie cofanie w bramę imitującą rękaw załadunkowy (zaprojektowałem takie coś, bo nie mamy w pobliżu centrum logistycznego, a nawet mając, nie zawsze posiadają wolne stanowiska.
- w zamierzeniach jest jeszcze wynajmowanie klasycznej firanki celem nauczenia jej obsługi: odsuwania firan, składania dachu w przód i tył, podnoszenia dachu i innych czynności.
Cytuj:
...egzaminatorzy potrafią jeździć "też stałe fragmenty trasy egzaminacyjnej"...
musisz się zdecydować czego oczekujesz od egzaminatora, czy tego aby egzaminował i nie jeżdżąc tracił umiejętności, czy też jeździł jako kierowca i tracił wiedzę, bo dwóch rzecz na raz nie da się zrobić.