Witam,
mam następujący problem z moim Renaultem Midlum Dxi 280, otóż jadąc autem, przy ściągnięciu nogi z gazu np: zatrzymaniu na światłach, samochód traci moc, kręci max do 15 tys obr; wchodzi tak jakby w tryb awaryjny. Po ponownym uruchomieniu silnika, problem znika. Dzieje mi się tak kilka razy dziennie. Podpinałem auto kilka razy pod komputer, ale nie widać żadnych błędów, wszystko w normie.
Bardzo proszę kolegów o doradzenie w czym może leżeć przyczyna.
Witam, może odświeże temat.
Mam podobny przypadek, nie wyrzuca błędu, zawór regulacji ciśniena wymieniony, zawór mechaniczny na listwie wymieniony, czujnik ciśnienia na listwie podłożony i nie ma poprawy.
Może ktoś miał taki przypadek i ogarnął temat.
Witam Panowie mam ten sam problem auto odpalam dodaje gaz lata na full obrotów spada na minimalne i już powyżej 1500 obrotów nie idzie mówię o postojuz bez biegu podczas jazdy brak mocy duże spalanie i praktyczne nie jedzie
Midlum 220DCI 2004rok wkręca się na 1,5 tys obrotów i szarpie. Zaraz po odpaleniu wkręca się do końca. Po kilku sekundach zaczyna świrować. Na komputerze wyskakuje błąd 3501. Może być to zawór wysokiego ciśnienia? Odczyt z kompa podaje 150 stałe i się nie zmienia a zalecane powinno być 320. Auto po trasie zgaszone bez żadnych problemów. Dwa dni później bardzo ciężko odpaliło i problem występuje jak wyżej. Odpalony z zasilania zastępczego z bańki na krótko bez zmian. Paliwo jest czyste. Pomóżcie bo ręce opadają. Ledwo zacząłem robotę robić i się zes...ło.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 1 gość