Wysłany: Wczoraj 17:11 Muzeum Tatry w Koprivnicach !
Wczoraj bylem w Muzeum Tatry w Czechach. Jednym slowem ... nie spodziewalem sie takiego czegos ... poprostu CUDO ! Te wszystkie pojazdy (70% zbudowane na "rurze" niezaleznie czy osobowe czy nie), ten klimat .... wyscigowki, limuzyny, pojazdy wojskowe, ciezarowki, pociag, auto jezdzace po szynach ... nawet byl samolot ! Cos wspanialego ... jezeli ktos ma mozliwosc sie tam wybrac to zapewniam ze nei bedzie to czas stracony. Tak jak napisalem nie spodziewalem sie ze bedzie az tak fajnie. Wieczorem mysle zamieszcze fotosy Kupilem sobie z dziewczyna kilka gadzetow ... model do sklejania, 2 kubki z Tatrami, pocztowke
Szukalem nawet fabryki Tatry ale troche pokrazylem po okolicach i niestety nie udalo mi sie znalesc mimo pomocy kilku Czechow
Czad ... jednym slowem CZAD ! Nadal jestem pod wrazeniem. Trzeba poczuc ten klimat na wlasnej skorze
A tutaj moje zakupy i porowanie modeli 1:87 z zdalnie sterowana Tatra ktora robie w skali 1:10.
Z zaciekawieniem poogladalem sobie Twoje foty z tego muzeum i musze przyznac ze zrobily na mnie wrazenie. Zapewne tych sprzetow jest o wiele wiecej ale i tak sporo uchwyciles. Jak sobie popatrzylem to przypomnialy mi sie modele Tatr ktore widywalem jeszcze za mojego dziecinstwa. Bardzo ciekawe zdjecia silnikow. Zrob model i sie pochwal tutaj na forum. Zobaczymy jak bedzie sie prezentowal. Sam z checia pojechalbym do muzeum.
_________________ "... gdy w przyszłości wnuk przy kominku zapyta mnie: Dziadku, a co Ty w życiu robiłeś??? Odpowiem, że to, co najbardziej kochałem - JEŹDZIŁEM ..."
jesli to jest to muzeum dość niedaleko granicy i jakoś w okolicach Ostravy czy Opavy to bylem tam jakies8 lat temu ale raczej to będzie to
prtzyznam że muzeum jest konkretne
mnie najbardziej podobały się te nowsze modele osobówek (V i terenowe ciężarówki
na mnie to muzeum tez zrobilo ogromne wrażenie jest na wysokim poziomie
polecam wszystkim miłośnikom motoryacji
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 2 gości