Strona 13 z 49 [ Posty: 963 ] Przejdź na stronę Poprzednia 111 12 13 14 1549 Następna
Autor
Wiadomość
Tytuł:
Post Wysłano: 02 lut 2007, 15:58

Użytkownik

Użytkownik

Witam,
w te programy nawigacyjne zaopatrza Wasz firma??

Tytuł:
Post Wysłano: 02 lut 2007, 16:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1019688
Samochód: BMW M3 E90; Volvo VN780

Cytuj:
Witam,
w te programy nawigacyjne zaopatrza Wasz firma??
Hehe, dobrze by było, ale niestety nic z tego. To moje prywatne zakupy. :D

Parę innych ujęć programu Topo USA. Można podzielić ekran w stosunku pół na pół, albo ¼- ¾ i w jednej części mieć trójwymiarowy obraz, w drugiej zwykłą mapę. Na dole można moeć na przykład profil całej trasy. Sama trójwymiarowa mapa może być także ustawiana do indywidualnych gustów” Wysokość wzniesień, czy kąt spojrzenia na mapę. Od spoglądania znad horyzontu, do spoglądania z punktu nad miejscem, w którym się znajdujemy. Można też, rzecz jasna zmienić skalę, kolory, itd., itp. Sam prawdę mówiąc nie wiem jeszcze wszystkiego, bo mam ją dopiero parę dni i ciągle się uczę.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

KAMERA NA MOIM TRUCKU i INTERAKTYWNA MAPA z GPS-em: truck27.com

Tytuł:
Post Wysłano: 02 lut 2007, 16:16

Użytkownik

Użytkownik

Widze widze posypało w Stanach 8) , a unas juz wiosna ani śladu po śniegu, palmy śmiesznie wyglądają pokryte tym śniegiem :mrgreen: , jak i nawet krowy zaskoczył śnieg to co sie dzieje na tym świecie :roll: ........

Tytuł:
Post Wysłano: 02 lut 2007, 16:28

Użytkownik

Użytkownik

a jak to jest z tym palmptopem? coś sie płaci za to ze on sie łączy z internetem?? dobry jest w nim program do nawigacji??

Tytuł:
Post Wysłano: 02 lut 2007, 17:33
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Widze widze posypało w Stanach 8) , a unas juz wiosna ani śladu po śniegu...
U nas też już po. :D :mrgreen: Dzieci bardzo były rozczarowane, że dziś szkoła otwarta. Victoria ma dziś 17. urodziny i mówi, że to nie fair, że musi iść do szkoły ;)
Cytuj:
a jak to jest z tym palmptopem? coś sie płaci za to ze on sie łączy z internetem?? dobry jest w nim program do nawigacji??

Za połączenie z Netem płaciłem dawniej $60 miesięcznie, ale takie połącznie nie jest wymagane do systemu nawigacyjnego. Kiedyś używałem palmtopa jako modemu do laptopa, ale teraz mam kartę-modem w laptopie, a palmtop to tylko system nawigacyjny, notes, kalkulator itp.

Program, który używam w palmtopie jest na stronie http://www.alk.com. Jeden z moich programów w laptopie, ten, który wie, ktora droga jest dla ciężarówek i gdzie są niskie mosty, także mam od tamtej firmy. Oni na mają też wersję europejską i mają swoją stronę także po niemiecku. Najlepszy program, jaki mam, ale dość drogi. Trzeci system nawigacyjny w laptopie, to "Streets and Tips" Microsoftu. Najgorsza grafika i funkcjonalność, ale jest tani (Bez anteny do łapania sygnału z satelity można go znaleźć za $25-$30) i ma dobrą bazę danych. Co roku więc kupuję nową wersję. Ich strona tutaj: http://www.microsoft.com/streets/default.mspx

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Tytuł:
Post Wysłano: 02 lut 2007, 19:16

Użytkownik

Użytkownik

Troche dużo programów do nawigacji używasz.. nie lepiej byłoby sie zdecydować na jeden i korzystać tylko z niego:?: :?: zamiast z kilku różnych :lol: :lol: .

Tytuł:
Post Wysłano: 02 lut 2007, 20:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
...nie lepiej byłoby sie zdecydować na jeden i korzystać tylko z niego:?: :?: ...
Nie, bo każdy ma pewne funkcje, ktorych nie mają inne. 95% czasu mam włączony program CoPilot, bo ma najlepszą grafikę i szybko znajduje nową drogę, gdy jest jakiś korek. Ale to drogi program i nie wychodzi co roku nowa wersja, więc DeLorme i Streets and Trips są częściej uaktualniane. Gdy szukam adresy, czasem na nich jest, a na CoPilot nie ma. Do tego Street and Trips jest jedynym, który ma też Kanadę. Uzupełniają się więc wzajemnie i nie przeszkadzają sobie.

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Tytuł:
Post Wysłano: 03 lut 2007, 18:33

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Policja w Illinois używa także Chevroletów Impala, ale to auto nie przyjęło się zbyt dobrze. Większość radiowozów to Fordy Crown Victoria i zapewne będzie coraz więcej aut Dodge Charger. Policjanci nie lubią aut z przednim napędem.
teraz w Polsce pośród Policji jest akcja nt nowych samochodów i ankieta wsród Policjantów -jakimi by chceli jeżdzić .jakie uwazaja za najlepsze i które wkońcu bedą mialy najwiecej do powiedzenia jako nowe wózki PL Policji -mają zakupić 8 tysiecy bryk :!: :!:

[ Dodano: Sob, 03.02.2007, 17:44 ]
Cytuj:
chciałem na nim pokazać, że ten sprzedawca używanych ciężarówek ma chyba sporo polskich klientów, skoro obok amerykańskiej flagi wywiesił także biało-czerwoną.
albo właściciel to poprostu nasz człowiek :!: :!: :!:

[ Dodano: Sob, 03.02.2007, 17:46 ]
tak jak ty hiobie ,(ale tobie to lepiej wychodzi) :
--prawdziwy patriota :
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 73fff.html

[ Dodano: Sob, 03.02.2007, 18:09 ]
Cytuj:
Nawiasem mówiąc Ford nie zmienił tego modelu na nowy na naszym rynku i u nas to ciągle najnowszy model Focusa. Nic dziwnego, że Ford traci klientów.
u nas nowy focus jest od dawna już(foto przypadkowe z otomoto) :
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2154034
super ten twoj nowy program 8) 8)
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... e727e.html

[ Dodano: Nie, 04.02.2007, 10:01 ]
Cytuj:
Victoria ma dziś 17. urodziny...
Rocznik 1990 jest the best , też jestem z tego rocznika , a urodziny mam 29 lipca więc jeszcze troszkę musze poczekać
:] 8) 8)
pozdrów odemnie córkę.-.ok.
do usłyszenia 8) 8)
odpoczywaj i do usłyszenia w dalszych wojażach po ziemii obiecanej -USA :!: :!:

Tytuł:
Post Wysłano: 04 lut 2007, 16:45

hiob

Mam pytanie czy ten transport pociągami jest tańczy czy droższy od zwykłego transportu drogowego ??

Tytuł:
Post Wysłano: 04 lut 2007, 17:56
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:

Przekazałem, kazała podziękować i odwzajemnić się tym samym. ;)

Cytuj:
hiob

Mam pytanie czy ten transport pociągami jest tańczy czy droższy od zwykłego transportu drogowego ??

Na pewno tańszy, inaczej nikt by go nie stosował. Czasem dodatkowo dochodzi problem braku kierowców. Koleje mają jakieś ulgi finansowe, których nie mają przewoźnicy samochodowi, więc ta konkurencja nie jest zupełnie fair, ale cóż. Ja na to na pewno nic nie poradzę.

Przy okazji, jak kogoś interesują moje filmiki, to nawrzucałem ich znowu sporo. Jak zwykle nic specjalnie ciekawego, poza widokami z okna samochodu. Kilka linków do filmów z webcam, czyli bez dźwięku:

I-75 in Georgia

Baza USX w Georgii

Colorado, Rocky Mtn

Zima w Colorado

I-75 in Dalton, Ga

Za kierownicą

I parę filmików ze zwykłej kamery, z jakimś podkładem dźwiękowym:

Preria w Teksasie

US 90, TX

Southern Texas

Szosa US 285 w Teksasie

Szosa US 285 w Teksasie

Atlanta, obwodnica I-285

Atlanta. Skrzyżowanie autostrady I-85 z obwodnicą.

Atlanta. Skrzyżowanie autostrady I-85 z obwodnicą 2.

Baza USX w Georgii

I-77 in Charlotte, NC

Zima w Charlotte

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Tytuł:
Post Wysłano: 04 lut 2007, 19:13

Użytkownik

Użytkownik

http://video.google.com/videoplay?docid ... 2305&hl=en
http://video.google.com/videoplay?docid ... 6974&hl=en

Ta baza robi piorunujące wrażenie.. :twisted: tylu ciężarówek naraz w jednym miejscu jeszcze nigdy nie widziałem. Wiesz może dlaczego one wszystkie stoją na parkingu zamiast być w trasie i zarabiać :?: :?: :twisted:

Tytuł:
Post Wysłano: 04 lut 2007, 19:17
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: kadetem tera

Niewiem czy to wynika z twojego nisko upoziomowanego SPRYTYZMU :mrgreen: Czy z nie spostrzegawczości tam po prawej jest napisane :wink:

"MAM WYJE BANE NA TIRY!"

Tytuł:
Post Wysłano: 04 lut 2007, 19:22

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Widze widze posypało w Stanach Cool , a unas juz wiosna ani śladu po śniegu,
Cytuj:
U nas też już po. Very Happy Mr. Green Dzieci bardzo były rozczarowane, że dziś szkoła otwarta. Victoria ma dziś 17. urodziny i mówi, że to nie fair, że musi iść do szkoły Wink
-pociesz ją mówiąc ,ze ja musiałem iśc do sqool jak rok temu zimą było w mojej okolicy (południowa Wielkopolska) -30 stopnie Celcjusza, a ja chodze pieszo do szkoly bo mieszkam w miescie jakies 15-20 minut od szkoly wiec nie ma po co jezdzić,dopiero samochodem ale to za rok 8) :D
jak sie doszło do szkoły to włosy były zmrożone na sople z lodu :/ :lol: :lol: 8)
Cytuj:
Przekazałem, kazała podziękować i odwzajemnić się tym samym. Wink
=miło mi , dziękuję 8) 8) :> :D :D :D :!: :!: :!: :!:
Pozdrawiam...

Tytuł:
Post Wysłano: 04 lut 2007, 20:01
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
http://video.google.com/videoplay?docid ... 2305&hl=en
http://video.google.com/videoplay?docid ... 6974&hl=en

Ta baza robi piorunujące wrażenie.. :twisted: tylu ciężarówek naraz w jednym miejscu jeszcze nigdy nie widziałem. Wiesz może dlaczego one wszystkie stoją na parkingu zamiast być w trasie i zarabiać :?: :?: :twisted:
Ta firma ma 5 500 ciągników, nie licząc pięciuset aut należących do ownerów-operatorów, czyli takich kierowców jak ja. Ma też 16 500 naczep. Oni zamieniają te swoje trucki na nowe chyba co jakieś trzy lata, więc corocznie 1500-2000 z nich idzie na zamianę. Niektóre z tych na filmie to te sprzedane i czekające na transport, inne to nowe, które właśnie dotarły. Firma taka zawsze planuje, by mieć kilkadziesiąt aut czekających na kierowców, bo rotacja w tym zawodzie jest olbrzymia i każdego tygodnia przyjmują dziesiątki nowych kierowców. Nie może dla nich zabraknąć samochodu.

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Tytuł:
Post Wysłano: 05 lut 2007, 13:29

Użytkownik

Użytkownik

hiob mam pytanie dotyczżce twojego trucka mógłbyś napisać wymiary głównie chodzi mi o dłógość całego zestawu z naczepą. Jakie są drogi i gdzie odpisujesz na takie pytania?? :D

Tytuł:
Post Wysłano: 05 lut 2007, 17:56
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
hiob mam pytanie dotyczżce twojego trucka mógłbyś napisać wymiary głównie chodzi mi o długość całego zestawu z naczepą. Jakie są drogi i gdzie odpisujesz na takie pytania?? :D

Witaj. Pytania o moe Volvo najlepiej chyba dawać w temacie VOLVO VN, ale w sumie ten temat też się do tego nadaje. Ja nie mam problemów z małymi odstępstwami od tematu. Najwyżej dostanie się nam od moderatora. :mrgreen: Na innym forum jest osobny temat z pytaniami, ale by tam je zadać, trzeba się chyba tam zarejestrować.

Mój truck z naczepą ma chyba około 75 stóp długości, 22,5 metra. A jakie są drogi w USA najlepiej widać na zdjęciach i filmach. Wiele autostrad, przeważnie gładkie, choć się trafiają i dziurawe, puste na zachodzie, zapchane w wielkich miastach. Trudno więc generalizować. Stany są wielkie jak kontynent, więc i drogi mają różne charaktery w zależności od regionu, w którym się znajdujemy.

Filmów przybywa i ciężko coś znaleźć, dlatego teraz spróbuję je jakoś tytułować. Załadowało się parę nowych filmów:

Zima w Matthews, NC

Śmieciarka

Fort Stockton, Tx

US 285, Tx

Laredo, Tx, loop 20, I-35

Laredo, Tx, daleko od centrum

Chicago nocą

Więcej na googlach, jak ktoś ma cierpliwość szukać. :P :D Pozdrawiam.

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Tytuł:
Post Wysłano: 05 lut 2007, 19:08

Użytkownik

Użytkownik

hiob używasz w ameryce łańcuchów antypoślizgowych??

Tytuł:
Post Wysłano: 05 lut 2007, 19:30

Użytkownik

Użytkownik

No filmiki oczywiście świetne!! Ale nie chce mi sie szukac!! :lol: :wink:
Szkoda ze tych filmików nie da sie posegregowac!!

Tytuł:
Post Wysłano: 05 lut 2007, 20:00
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
hiob używasz w ameryce łańcuchów antypoślizgowych??
W zasadzie nie. Muszę je wozić ze sobą, bo niektóre stany na zachodzie wymagają tego. Największe wymagania ma Kalifornia: Trzeba mieć dwa komplety łańcuchów na pojedyncze koła i komplet na podwójne, razem sześć łańcuchów. I to niezależnie od tego, jaka jest pogoda, wymagane są przez kilka zimowych miesięcy. Inne stany mają mniejsze wymagania, zazwyczaj wystarczają łańcuchy na dwa koła w ciągniku i co najmniej jedno w naczepie. Ja jednak jeżdżę najwięcej na południu i na wschodzie USA, a tu albo zbyt ciepło, albo nie ma obowiązku zakładania. W sumie może dwukrotnie zakładałem łańcuchy w ciągu ostatnich 25 lat.

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Tytuł:
Post Wysłano: 06 lut 2007, 2:15

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Cytuj:
Chicago nocą
Ten filmik jest piekny. Wiecej filmikow z nocy z polskimi piosenkami w tle! :D

Ps. Moglbys nagrac kilkuminutowy filmik z rozmowami kierowcow na cb? Bylbym wdzieczny. :)
Pozdrawiam.

Strona 13 z 49 [ Posty: 963 ] Przejdź na stronę Poprzednia 111 12 13 14 1549 Następna