Strona 19 z 49 [ Posty: 963 ] Przejdź na stronę Poprzednia 117 18 19 20 2149 Następna
Autor
Wiadomość
Tytuł:
Post Wysłano: 16 lut 2007, 12:13

Garbus to było kiedyś moim marzeniem a teraz to juz nie jest :oops:

ja widziałem takiego daję wam tu fotki :)

ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek

Tytuł:
Post Wysłano: 16 lut 2007, 16:11

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Policja nie lubi Meksykanów w tunningowanych samochodach?
No wlasnie :!: :D Dużo można spotkać takich "meksykanów" na waszych drogach ?? to sa jakby takie Lowrider'y ktore osobiscie uwielbiam 8)

Tytuł:
Post Wysłano: 16 lut 2007, 16:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: duży z naczepą

Cytuj:
przypominam: Na stronie http://www.volvo.com/trucks/global/en-gb# trzeba kliknąć na „Loading Ramp”, potem najechać myszką na „owner’s gallery” i wybrać „Gallery”, a po kliknieciu na to, kliknąć na mojego trucka. Wybrać przy głosowaniu „10”. A konkurencji dać jedynkę. Może któreś z dwu zdjęć, jakie tam są i na razie prowadzą, zostanie „Truckiem miesiąca”? Jedno zdjęcie wysłałem ja, drugie Krzysiek. Wybierzcie to, które się Wam bardziej podoba, albo obydwu dajcie po „10”. I żeby mi się tu nikt nie wygłupiał i nie dawał niskich ocen! Tu chodzi o patriotyzm lokalny ! Wszystko zależy od Was. Ja już swoje głosy oddałem.
Skromność nade wszystko :lol: A ja proszę, o szersze wyjaśnienie jaki widzisz pod tym "lokalny patriotyzm" bo ja dostrzegam tylko zachęte do protegowania :>

Tytuł:
Post Wysłano: 16 lut 2007, 16:28

Użytkownik

Użytkownik

Hiob tak sie przyjrzałem twoim wycieraczkom w volvo i nasuneło mi sie pytanie!! Czy kupujesz oryginalne czesci ( filtry itp)??

Tytuł:
Post Wysłano: 16 lut 2007, 17:09

To jest chyba twoja była firma ??
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 3bb16.html

Pozdrów rodzinę Kubę, Żonę, i Córkę. :wink:

Tytuł:
Post Wysłano: 16 lut 2007, 19:04

Użytkownik

Użytkownik

Witam wszystkich z działu Trasy :D

Na wstępie chciałem powiedzieć że jestem tu nowy ale tylko pod względem pisania postów bo tak w sumie to te forum znam jakieś 2 lata i bywałem tu codziennie. Przejdźmy do konkretów Hiob twoje wszystkie tematy śledzę odkąd się tylko pojawiłeś na tym forum wogóle twoja cała historia życiowa bardzo mnie zainteresowała zawsze chciałem poznać kogoś kto mieszka w ameryce i jeszcze pracuje jako kierowca. :D W sumie to narazie mam tylko jedno pytanie dotyczące zdjęć twoich byłych ciężarówek (2 strony wcześniej) na zdjęciu gdzie stoi kenworth T600 z zapalonymi światłami obok widać psa również tego samego psa widać na zdjęciu gdzie jest kenworth K100 podejrzewam że to był twój pies czy ty z nim normalnie podróżowałeś po ameryce ? no to chyba tyle. :D

Pozdrawiam

Tytuł:
Post Wysłano: 16 lut 2007, 19:16

To ja odpowiem za Hioba

Tak to był jego pies co mu towarzyszył przez wiele lat w trasach.

Tytuł:
Post Wysłano: 16 lut 2007, 21:33

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
To ja odpowiem za Hioba

Tak to był jego pies co mu towarzyszył przez wiele lat w trasach.
to ja mam jeszcze inne pytanie, co sie z tym psem stało?? podrzucisz jakiś link?? Spirit?

Tytuł:
Post Wysłano: 16 lut 2007, 22:43

Cytuj:
to ja mam jeszcze inne pytanie, co sie z tym psem stało
Została przejechana ciężarówką :( na bazie ale nie wiem jakiej ale Hiob pisał gdzieś.

P.s mój 200 post na tym forum :mrgreen:

Tytuł:
Post Wysłano: 16 lut 2007, 23:13

Użytkownik

Użytkownik

acha, to w takim razie ponawiam pytanie, tym razem do Hioba, możesz napisać coś więcej o tym psiaku Twoim?? albo wkleić link to miejsca gdzie już o tym pisałeś?? Odpowiedź Spirita jest dla mnie niezawowalająca:P

Pozdro

[ Dodano: Pią, 16.02.2007, 22:21 ]
a i zapomniałem dodać: to mół 13 czy 14 post na tej stronce :D :) :lol: :P :evil: :twisted: :U :]

Tytuł:
Post Wysłano: 17 lut 2007, 0:02

Użytkownik

Użytkownik

Hiob a, jak jest u was z transportem szkła wielkogabarytowego? Czy są jakies specjalne naczepy do tego typu transportu?

Tytuł:
Post Wysłano: 18 lut 2007, 6:56
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1019688
Samochód: BMW M3 E90; Volvo VN780

Cytuj:

Skromność nade wszystko :lol: A ja proszę, o szersze wyjaśnienie jaki widzisz pod tym "lokalny patriotyzm" bo ja dostrzegam tylko zachęte do protegowania :>
Jasne, że to tylko zachęta do protegowania. :twisted: :P Nawiasem mówiąc jak na razie znokautowaliśmy przeciwników i zdjęcia na niezagrożonym pierwszym i drugim miejscu! :P

Dzięki wszystkim za głosy. :D

Cytuj:
Hiob tak sie przyjrzałem twoim wycieraczkom w volvo i nasuneło mi sie pytanie!! Czy kupujesz oryginalne czesci ( filtry itp)??

Ja w ogóle nic nie kupuję. Wycieraczki tak, kupuję w Wal-Marcie, najtańszym sklepie w USA. I tak je muszę wymieniać co miesiąc, czy dwa, a te po 5 dolarów w Wal Marcie są dokładnie takie same, jak te u Volvo po $20.

Filtry wymieniają mi w truckstopie, gdy zmieniam olej. Każda sieć truck stopów używa pewnie filtrów innej firmy, ale ponieważ oni robią więcej zmian oleju niż autoryzowane stacje obsługi, na pewno używają filtrów najwyższej jakości. Nie opłaca się oszczedzać kilku centów, żeby stracić reputację i tysiące klientów.

Cytuj:
To jest chyba twoja była firma ??
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 3bb16.html

Sanyo? Hmmm... Nigdy nic nie miałem z Sanyo wspólnego. Nawet nie miałem nigdy żadnego produktu tego koncernu.

Cytuj:
... podejrzewam że to był twój pies czy ty z nim normalnie podróżowałeś po ameryce ? no to chyba tyle. :D

Witaj. Pies na zdjęciach to Saba, "owczarek wschodnioniemiecki" :mrgreen: :D . Jeździła ze mną kilka ładnych lat. Nigdy nie chodziła na smyczy i była tak wytresowana, że jak np. spałem w aucie, a chciała wyjść, otwierałem drzwi i sama wyskakiwała. Jak się obudziłem ponownie za dwie godziny i zobaczyłem, że psa nie ma, wystarczyło zatrąbić i natychmiast przybiegała spowrotem. Sama potrafiła wskoczyć do kabiny.

Zawsze uważała na inne ciężarówki, ale raz się przeliczyła. Kolega, którego znała i lubiła, zaparkował na bazie, a ona chciała się z nim przywitać. Jechała jednak inna ciężarówka, więc Sabcia siadła i czekała. Jednak jak ciągnik przejechał, pobiegła pod naczepą i koła naczepy ją potrąciły. Zdechła parę minut później na moich kolanach.

Później miałem Rottweilerkę Norkę, z którą też jeździłem kilka lat. Najbardziej ciapowaty pies, jakiego widziałem w życiu. Kochała każdego i z każdym się chciała bawić. Uwielbiała ze mną jeździć, ale tylko do czasu. Jak kupiliśmy córeczce miniaturowego pudelka, Misia, to Nora tak się z nim zaprzyjaźniła, że olała mnie zupełnie. Dawniej, jak widziała, że wybieram się do pracy, łaziła z nosem opartym o moją nogę, żebym jej nie zginął. Od czasu, jak Misiu był w domu, zapierała się czterema łapami, by nie jechać do pracy. Poszła więc na emeryturę i została w domu. Zdechła ze starości, jak miała 11 lat. A Misiu ma teraz już kilkanaście lat, ale ciągle zachowuje się jak szczeniak. Ze mną jeździ tylko, gdy rodzinka na wakacjach, w pozostałym czasie ja już jeżdżę bez żadnego psiaka.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Cytuj:
Hiob a, jak jest u was z transportem szkła wielkogabarytowego? Czy są jakies specjalne naczepy do tego typu transportu?

Myślę, że takie same, jak w Europie.

Wracamy na trasę. Chyba się coś pali… Atlanta ma chyba najbrzydsze na świecie ekrany chroniące przed hałasem. Do tego jak one są takie brzydkie teraz, gdy są nowe, to nie wyobrażam sobie, jak będą wyglądać za 20 lat, gdy zaczną rdzewieć. A zaczną na pewno, bo to zwykła blacha. Znowu tunel pod lotniskiem. Kto to mówił, że Statua Wolności jest w Nowym Jorku? Na własne oczy widziałem, że jest w Atlancie. W Lotto znowu do wygrania 130 milionów. Ale zaczekam, aż będzie co najmniej ćwierć miliarda. Zawsze robię zdjęcia trucków z największymi sleeperami. Tu dla odmiany najmniejszy. Prawo wymaga, żeby sleeper miał określoną, minimalną szerokość. Wynosi ona 24 cale, czyli ok. 60 cm. To połowa z tego, co ja mam i pewnie nie jest to zbyt wygodne wyrko, ale taką wąską leżankę mają tylko takie auta, które w zasadzie jej nie potrzebują. Jednak na wszelki wypadek czasem trzeba je mieć, żeby można było zaznaczyć w karcie drogowej, że się spało w samochodzie. Gdy ciężarówka nie ma sleepera, kierowca musi się wykazać np. rachunkiem z hotelu, pokazującym, że miał odpowiednią przerwę. Stąd właśnie pomysł takiej ciężarówki, która ma ten minimalnej szerokości sleeper.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Atlanta wieczór. Morze świateł. I już świt następnego dnia. Wypadek na ulicach Memphis. School bus, czyli „gimbus” z nietypowym jak na ten pojazd usytuowaniem silnika z tyłu. I zaczyna sypać śnieg. A miała już być wiosna. Tego Chevroleta z 1936. roku czeka jeszcze druga młodość. Prędzej czy później zawsze się trafi jakiś korek na drodze, ale za chwilę znowu pusto. Kentucky słynie ze smażonych kurczaków, wyścigowych koni i fabryki samochodów Corvette, z przyfabrycznym muzeum. Zaczyna się robić ślisko. I na razie tyle piękne zimowe zdjęcia będą jeszcze jutro, ale na razie ciemno, a ja idę spać.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

KAMERA NA MOIM TRUCKU i INTERAKTYWNA MAPA z GPS-em: truck27.com

Tytuł:
Post Wysłano: 18 lut 2007, 14:03

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
T.T.S napisał:
Hiob ale narazie i tak foty są chyba na 13 miejscu!!
Poprostu wydaje mi się ze ten Reneposern czy jak mu tam, to on wystawia nam same 1 i namawia innych do tego!! On ma swoja strone internetową!!

To Hiob napisze mejla do VOLVO i będzie po sprawie
a co ty dziecko jestes czy co :?: :?: :lol: :lol:" ...napisze do volvo "a nie lepiej isc naskarżyć rodzicom :?: :?:
Cytuj:
udało mi się przyłapać rewelacyjnie, moim zdaniem, wyglądające radiowozy Dodge Charger. Nawet felgi mają aluminiowe! Z 8-cylindrowym silnikiem Hemi mają po 340 KM i setkę poniżej siedmiu sekund. Takiemu byle czym się już nie ucieknie. Razz
Polska Policja kupuje radiowozy w ciagu kilku lat ma zakupić kilkanaście tysięcy nowych ,więc może zaproponujemy takie Chargerki
8) 8) 8)
domek niezbyt sympatyczny i luksusowy ale za to w garażu musi stać najnowszy Ford Mustang :D 8)
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... b5e5c.html
Cytuj:
No no hummer ładny, ale Hiob nie wiem jakie masz zdanie na ten temat ale jak dla mnie to zwykły SZPAN i SNOBIZM!!
a sam jak by cie na niego było stać i byś go kupił to bys sie wozil po mieście uprawiając tzw. "POM-ke(powolny objazd miasta)"o to w dzisiejszym swiecie chodzi,aby błyszczeć ,rzucać sie w oczy i być znanym :!:
te traktorki to chyba jako zabytek już stoją co ,bo chyba nie użytkują ziemii takimi złomami.
no rzeczywiśćie zima daje wam popalić ,a u nas ciąg dalszy wiosny 8)

[ Dodano: Nie, 18.02.2007, 13:59 ]
słynny łuk w Saint Louis:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 547f2.html
Hiob czy ten łuk coś oznacza :?:
byłeś może kiedyś w Toronto(Canada) :?:
Wybierasz sie może w tym roku do Polski, może w wakacje :!: :?: :!: :?:
Cytuj:
Europa nigdy takiej nie będzie miała, bo i pewnie nie będzie takiej potrzeby. Widać ile aut jeździ po naszych, a ile po ich drogach.
panie Harry_man -najlepsze drogi maja nasi sasiedzi szanowni Niemcy ,a co do natężenia ruchu to ty chyba z domu nie wychodzisz od kilkunastu lat :lol: :lol: :!: :!: w USA ogromne natezenie na autostradach jest tylko w megapolis , czyli zespołu miast oraz w podmiejskich okolicach.A Europa jest zakorkowana wzdłuż i wszerz ,szczególnie w Polsce z powodu braku infrastruktury drogowej,ale transport miedzynarodowy sie jakoś musi przewinąc ,wkoncu jestesmy centrum Europy. :!:
a co do ropy to Hiob ci nieżle nawinął.w 100% sie do tej odpowiedzi przypisuje :!: :!:

[ Dodano: Nie, 18.02.2007, 14:12 ]
Cytuj:
Tylko co z tego, że nas gnębią skoro Ameryka czy Azja "żłopią" ropę nie bacząc na nic i nieustannie rozwijając się dzięki temu.
z tym to sie zgadzam :!: taka ciekawostka:w Iraku w przeliczeniu na złotówki litr benzyny kosztuje 10 groszy :/ :/ :/

[ Dodano: Nie, 18.02.2007, 14:49 ]
Hiob a co mu sie mogło stać ze tak kopci :?: :
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 45176.html
koleś wiezie ładunek z tej samej firmy w której ty ładowałeś te TV ,i na dodatek ma niesprawne oświetlenie:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 831f3.html
Cytuj:
Czy kupujesz oryginalne czesci ( filtry itp)??
kolego jak kupujesz częśći mechaniczne do wozu jako podróbki to i tak wczesniej czy pozniej sie na nich przejedziesz,bo trzeba je czesciej wymieniac i sa gorszej jakosci ,lepiej doplacic troszke i miec oryginał a nie kombinować :/ 8)
Pan Leksio RX we własnej osobie, w Polsce RX jest dwa razy droższy niż w USA,i to jest sprawiedliwość :/ :!: :?: :
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... cde5d.html
a te żółtki to miałem szczescie oglądać wczoraj na żywca na kamerce :
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 92f15.html
POZDRAWIAM 8)

Tytuł:
Post Wysłano: 18 lut 2007, 16:46

Mam pytanie
a twój Syn jedżi do szkoły gimbusem czy twoja Żona go wozi ??

Tytuł:
Post Wysłano: 18 lut 2007, 18:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Mam pytanie
W zasadzie to mógłbym odpowiedzieć po prostu: "Tak". :D :P Jeździ gimbusem, ale odwozi go mama. I mama wcale nie jest kierowcą szkolnego autobusu. Po prostu tylko szkoły publiczne dowożą dzieci z każdej ulicy, a moje chodzą do szkół katolickich. Katolickie szkoły mają limitowaną ilość autobusów, więc mama więc odwozi obydwoje dzieci do High School, czyli liceum, gdzie chodzi Victoria, a Kuba stamtąd jedzie dalej do gimnazium gimbusem.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Tytuł:
Post Wysłano: 18 lut 2007, 19:11

Użytkownik

Użytkownik

Psiaka masz uroczego :P

Tytuł:
Post Wysłano: 18 lut 2007, 19:22

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
napisze do volvo "a nie lepiej isc naskarżyć rodzicom
Hmm. mała pomyłka trailer :twisted: :twisted: :lol: ja tego nie pisałem, to Spirit :wink: :lol: :D
Cytuj:
a sam jak by cie na niego było stać i byś go kupił to bys sie wozil po mieście uprawiając tzw. "POM-ke(powolny objazd miasta)"o to w dzisiejszym swiecie chodzi,aby błyszczeć ,rzucać sie w oczy i być znanym
Raczej nie, chociaz w moim miasteczku to by był szpan!! Ale nie lubie jak patrzą na mnie ludzie!! :] :U

hiob dzieki za odpowiedz !!

Tytuł:
Post Wysłano: 18 lut 2007, 19:54
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Świt na bazie w Medway, Ohio. Zima, aż gwizda. W nocy było – 8, dziś w dzień niewiele cieplej, a w nocy ma być -17. Potem, oczywiście, msza w pobliskim miasteczku, Fairborn. Tam też mieści się baza lotnictwa, Wright-Patterson Air Force Base. Pod kościołem zauważyłem ciekawą personalną rejestrację, być może jakiegoś lotnika z tej bazy. Tylko czy on nie wie, że RAF to brytyjskie lotnictwo? Powinien mieć USAF :D. Jeszcze tylko zakupy w Wal-Mart, bo skończył mi się gaz do mojego słoneczka, którym sobie teraz grzeję (myślałem, naiwny, że już będzie ciepło) i powrót na naszą bazę, nie całkiem lotniczą. Następny ładunek do Springfield, Massachusetts, ale ruszam z nim dopiero jutro rano.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Tytuł:
Post Wysłano: 18 lut 2007, 20:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: fabia

Chciało się zaoszczędzić na webasto to teraz trzeba się bawić ze słoneczkiem :mrgreen:
Cytuj:
Mam pytanie
Muszę przyznać, że pytania powoli stają się coraz dziwniejsze :P :wink:

Tytuł:
Post Wysłano: 18 lut 2007, 21:01
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Chciało się zaoszczędzić na webasto to teraz trzeba się bawić ze słoneczkiem :mrgreen:
Cytuj:
Mam pytanie
Muszę przyznać, że pytania powoli stają się coraz dziwniejsze :P :wink:
No właśnie. Chyba trzeba będzie się zacząć po prostu rozglądać za jakimś niedrogim generatorkiem. :D :P Samo webasto do ogrzewania nie ma wielkiego sensu, to słoneczko na dzień i elektryczne prześcieradło na noc w zupełności wystarcza. Ja jeżdżę w większości na południu US, a tam wielkich mrozów nie ma. Na kilka nocy w roku nie ma sensu zakładać webasto. Ale na lato jakieś niezależne chłodzenie, lepsze niż wiatrak, by się przydało. Zobaczymy. Na razie nie ma kasy, ale kto wie, może kiedyś się dorobię małego dieselka, który mnie będzie grzał i chłodził i ładował mi akumlatory. To w końcu tylko 10 tysięcy dolarów, prawda? Co to dla takiego krezusa jak ja. :twisted: :mrgreen: :mrgreen: :lol:

A dziwne pytania to ja dostaję od lat, więc się przyzwyczaiłem. Na mojej stronce nie raz mnie ludzie pytają o dziwne rzeczy. Ale jak są ciekawi... jak tylko mogę, zawsze odpowiem. To nic nie kosztuje. :) Chyba że ktoś, jak na przykład Trailer, mi się narazi, to wtedy może pytać, będzie i tak dla mnie niewidzialny. Ale cóż, nie każdemu przecież muszę odpowiadać. Pozdrawiam.
:twisted: :lol:

PS. Ech, rozmarzyłem się i zacząłem znowu szukać tych generatorów na necie. Ale jakoś nie mogę się doszukać logiki w instalowaniu tego ustrojstwa na moim aucie. Wszystkie strony reklamujące i sprzedające takie urządzenia kalkulując koszty podają, że średnio truck chodzi na wolnych obrotach 2500 godzin rocznie (co pewnie jest prawdą), zużywając po 1,2 galona paliwa na godzinę, w cenie 2,40 dolara za galon, czyli kosztuje to 7 200 dolarów. Generatorek zużywa jedną czwartą paliwa, więc roczny koszt to 1 800. Oszczędność $5 400, a więc w niecałe dwa lata się to zwróci.

Reklama dźwignią handlu, zwłaszcza nieprawdziwa. U mnie to bowiem nie wygląda wcale tak, jak oni podają. Po pierwsze mój komputer pokładowy podaje, że po półtora roku posiadania auta silnik pracował na wolnych obrotach 400 godzin. A więc, powiedzmy, to średnio jest 300 godzin rocznie, nie 2500. Po drugie moja ciężarówka zużywa na wolnych obrotach nie 1,2, ale poniżej jednego galona na godzinę. Po trzecie jak oni się reklamują, że ich generator zużywa 0,3 galona na godzinę, to w praktyce, obciążony najprawdopodobniej zużywa więcej. Ale przyjmę ich wartość i zobaczymy, kiedy by mi się zwrócił taki wydatek:

300 godzin=300 galonów paliwa po $2,40 to 720 dolarów rocznie. 300 godzin = 90 galonów paliwa w generatorku to 216 dolarów rocznie. Oszczędność $ 500.- na rok. Przy cenie $10 000 za generator, zwróciłby mi się … już po dwudziestu latach. Tyle, że wcześniej by się pewnie rozleciał ze starości. Poza tym ja mam tylko 15 lat do emerytury, więc zostanę przy swoim słoneczku i elektrycznym prześcieradle. Przeżyłem tak 25 lat w ciężarówce, pociągnę jeszcze te 15, jakie, jak Bóg da, mi zostały.
:D :mrgreen: :P

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Strona 19 z 49 [ Posty: 963 ] Przejdź na stronę Poprzednia 117 18 19 20 2149 Następna