Strona 20 z 49 [ Posty: 963 ] Przejdź na stronę Poprzednia 118 19 20 21 2249 Następna
Autor
Wiadomość
Tytuł:
Post Wysłano: 19 lut 2007, 12:42

hiob Nie no jak chcesz to możesz igronować moje pytania. :D

Tytuł:
Post Wysłano: 19 lut 2007, 16:02

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Hmm. mała pomyłka trailer
Cytuj:
ja tego nie pisałem, to Spirit
wiem,żle zacytowałem poprostu 8) 8)
Cytuj:
Raczej nie, chociaz w moim miasteczku to by był szpan!! Ale nie lubie jak patrzą na mnie ludzie!!
masz racje ,kazdy lubi co innego,o gustach sie nie dyskutuje ,ale wiekszosc ludzi dązy do tego całe życie aby być znanym i lubianym oraz bogatym,no nie_(ja też>.....>ty pewnie tez ale boisz sie przyznać :> )
no niezle wam daje popalić ta zima:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 914d2.html
Hiob a oni noszą do szkół takie same ubrania tzw. "mundurki" :?: :
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... f71a4.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 7bf38.html
ja chodze do liceum ,w Polsce tez maja sie od wrzesnia pojawic mundurki ale w podstawówkach i gimnazjach a nie w liceach(na szczęście).teraz panuje wybieg mody w kazdej polskiej szkole, troche to sztuczne ,ale przynajmniej dla mnie kazdy powionien sie ubierac tak jak mu to pasuje :!:

[ Dodano: Pon, 19.02.2007, 15:11 ]
Cytuj:
Chyba że ktoś, jak na przykład Trailer, mi się narazi, to wtedy może pytać, będzie i tak dla mnie niewidzialny.
o co ci chodzi bo nie wiem :?: :?: :?:

[ Dodano: Pon, 19.02.2007, 15:16 ]
Cytuj:
hiob Nie no jak chcesz to możesz igronować moje pytania. Very Happy
Hiobowi chodzi o mnie nie o ciebie :!:

Tytuł:
Post Wysłano: 19 lut 2007, 17:05

Cytuj:
Spirit napisał:
hiob Nie no jak chcesz to możesz igronować moje pytania. Very Happy

Hiobowi chodzi o mnie nie o ciebie Exclamation
Acha spoko pomyłka przepraszam

hiob Czy mógł byś napisać nam coś o naczepach ponadgabrytowych w USA ??

Tytuł:
Post Wysłano: 19 lut 2007, 17:43

Użytkownik

Użytkownik

Witaj Hiobie. Bardzo chętnie czytam opisy twoich tras. "Truckerskie" życie kierowcy za oceanem bardzo mi się podoba. Powiadasz że ten sleeper jest mały w Ameryce, szkoda że w polsce nie ma takich małych. Takie pytanie którego jeszcze tu chyba nie było, zabierasz swojego syna w trasę? Zapewne tak, ale czekam na odpowiedż.

Tytuł:
Post Wysłano: 19 lut 2007, 21:27

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Czy mógł byś napisać nam coś o naczepach ponadgabrytowych w USA ??
Tutaj masz wszystko opisane :D :D
viewtopic.php?t=4450&highlight=

Tytuł:
Post Wysłano: 19 lut 2007, 23:04

<<DYZIO>> To jest zwykła naczepa mi chodzi o takie naczepy jak Goldholfer tylko ze amerykańskie

Tytuł:
Post Wysłano: 20 lut 2007, 7:35
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1019688
Samochód: BMW M3 E90; Volvo VN780

Cytuj:

hiob Czy mógł byś napisać nam coś o naczepach ponadgabrytowych w USA ??
Nic na ten temat nie wiem. Jak gdzieś zobaczę ciekawą naczepę, na pewno sfotografuję, ale nic więcej nie mam do dodania na ten temat.
Cytuj:
... Takie pytanie którego jeszcze tu chyba nie było, zabierasz swojego syna w trasę? Zapewne tak, ale czekam na odpowiedż.

Pytanie już było na jakimś forum, ale nic nie kosztuje odpowiedzieć jeszcze raz. Tak, Kuba był ze mną w trasie kilka razy, ale jego ciężarówki nie pasjonują. Woli gry komputerowe, czy jazdę na skiboardzie.

Wracamy na trasę. To już koniec mojego opisu podróży, przynajmniej na razie. Jutro zaczyna się Wielki Post, a to u mnie oznacza także post od Internetu. Wrócę tu po Wielkanocy, jak już te wszystkie śniegi stopnieją. Ale na razie parę zdjęć z zimowego Ohio i ze stanu Nowy Jork.

Parę fotek z bazy. Stare ciężarówki przygotowane do odjazdu, będą zamienione na nowe. Słoneczko zawsze dobrze wychodzi na zdjęciach. Zwłaszcza tuż po wschodzie. I znowu browar Budweisera.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Śniegu coraz więcej. Prawie nowy Mustang i całkiem nowe Audi. Zapakowane jak prezenty pod choinkę. Już Nowy Jork, bo State Troopers w granatowych Crown Victoriach z czerwonymi kogutami. Hummer H2 SUT. Sport Utility Truck, czyli pick-up Hummera. Jedyne górki w okolicy, to skrzyżowania dwupoziomowe, więc dzieciaki tam jeżdżą na sankach. Dziury w drodze są w każdym kraju, ale tu je dość szybko i na bieżąco naprawiają. Audi Q7, już „odpakowane”. Na płatnej autostradzie między Buffalo, NY, a Bostonem można ciągnąć dwie 48-stopowe naczepy. I to tyle zdjęć na teraz. Następne za siedem tygodni. Życzę owocnego spędzenia Wielkiego Postu. Mniej godzin przed komputerem i telewizorem, więcej myśląc o tym, co w życiu naprawdę ważne. Pozdrawiam. :D :P

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

KAMERA NA MOIM TRUCKU i INTERAKTYWNA MAPA z GPS-em: truck27.com

Tytuł:
Post Wysłano: 20 lut 2007, 9:14

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Takiego cuda jak ciągnięcie 2 naczep to ja jeszcze w życiu nie widziałem.

Do zobaczenia po Wielkanocy. - SZEROKOŚCI -

Tytuł:
Post Wysłano: 23 lut 2007, 21:04

Użytkownik

Użytkownik

Mam model trucka z 2 naczepami :mrgreen:

zaskoczyła mnie ta potrójna ciezarowka bardzo ciekawy sposób transportu

Hiob czekamy z niecierpliwoscia do konca Wielkiego Postu na zastrzyk nowych tras :U

Tytuł:
Post Wysłano: 24 lut 2007, 18:27

Użytkownik

Użytkownik

Witam hestem nowym forumowiczem! Bardzo ciekawy temat. Gratuluje fotek Hiob.

Tytuł:
Post Wysłano: 24 lut 2007, 19:13
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: kadetem tera

Cytuj:
To jest zwykła naczepa mi chodzi o takie naczepy jak Goldholfer tylko ze amerykańskie
A co to za filozofia układ pewnie bardzo podobny skrętne osie itp. Te naczepy oprócz wyglądu pewnie niczym szczególnym się nie różnia jak zwykłe naczepy :wink:

"MAM WYJE BANE NA TIRY!"

Ostatnio zmieniony 08 kwie 2007, 11:05 przez GRZEGORZ, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
Post Wysłano: 08 kwie 2007, 8:47
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Witam po przerwie. Sporo zaległości wszędzie, ale pomalutku się nadrobi. Na początek kilka nowych zdjęć:

Ciężarówka z "polskiej" firmy w Kanadzie, URSUS Transport, ładnie pomalowany International Eagle, reklama Rolexa, parę widoków z Appalachów na granicy Północnej Karoliny i Tennessee, Easy Rider, transport nowych Freightlinerów i Chevy Tahoe policji stanowej w Północnej Karolinie:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Tyle na przypomnienie o sobie i idę spać. Wesołych, zdrowych, radosnych Świąt!

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Ostatnio zmieniony 08 kwie 2007, 17:39 przez hiob, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
Post Wysłano: 08 kwie 2007, 10:51
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Opel Insignia ST

Witamy Ciebie hiobie po przerwie. Już nie mogłem się doczekać kolejnych fotek z USA. Zaległości pomału nadrobisz. Bardzo ładny International Eagle. Czekamy na kolejną, jakże uzależniającą dawkę twoich zdjęć.

Tytuł:
Post Wysłano: 08 kwie 2007, 11:02

Użytkownik

Użytkownik

Witam hiob po długiej przerwie!! :mrgreen: Dobrze ze wróciłeś, wreszcie sie cos ruszy w tym temacie!! Bardzo ładny jest ten International Eagle i bardzo fajna nazwa firmy, tylko ze właściciel nie pokazuje swojej narodowości tak jak ty - a szkoda :( ( jeżeli on wogóle jest Polakiem) :mrgreen:

Tytuł:
Post Wysłano: 08 kwie 2007, 11:52

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Witam po przerwie - dłuuuugiej przerwie! Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Wielkiejnocy i czekamy na zaległe relacjie zza kółka....

Tytuł:
Post Wysłano: 08 kwie 2007, 13:07

Użytkownik

Użytkownik

Witaj, czekałem z niecerpliwościa na dalsze recenzje. Mam do ciebie mase pytań ale tak na początek...
Kupiłeś sobie naczepę?
Equal rights for unborn women, to ma związek z aborcją...?
to tyle jak narazie, reszta później... pozdro

Tytuł:
Post Wysłano: 08 kwie 2007, 15:46
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
...tak na początek...
Kupiłeś sobie naczepę?

Tak, mam swoją naczepę i swoją firmę. Prawdę mówiąc nie wiem, czy zrobiłem dobrze, na razie się uczę jak samemu szukać ładunków. Na pewno więcej pracy i większe ryzyko, a pieniędzy na razie większych nie ma, ale zobaczymy. Początki zawsze są trudne. Będą później zdjęcia, ale na razie zamieszczam po kolei.

Cytuj:
Equal rights for unborn women, to ma związek z aborcją...?

Tak. Hasłem feministek było "Equal rigts for women", "Równe prawa dla kobiet". Feministki walczyły też o prawo do aborcji. Ale bez prawa do życia nie mamy żadnych innych praw, stąd ten napis na mojej ciężarówce: "Równe prawa dla nienarodzonych kobiet". Nie można walczyć o swoje prawa po trupach innych ludzi. I to w tym przypadku calkiem dosłownie.

Wracamy do zdjęć:

Tunel na autostradzie I-40 w Appalachach, Radiowóz w Knoxville, Tn, "prawdziwy" Hummer. Ususwanie napisów na mojej ciężarówce. Bardzo interesujący sposób, nakładka na wiertarkę, mająca gumowe końcówki, delikatnie zdrapująca plastikowe naklejki, nie uszkadzając lakieru. Działa bezbłędnie. Moja ciężarówka już bez "US Xpress" i "Xpress Direct". Napis na naczepie spotkanej w drodze: Droga do grzechu, albo do Jezusa. Pierwsza szeroka, druga wąska. Dość typowe w Ameryce głoszenie Ewangelii, czy jak kto woli reklamowanie wiary. Ale ponieważ nie każdy tu jest chrześcijaninem, za chwilę jechałem obok świątyni hinduskiego bożka.

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Tytuł:
Post Wysłano: 08 kwie 2007, 17:08

Użytkownik

Użytkownik

No hiob czyli twoje słowa się spełniły!! Jak pomyślał tak uczynił :wink: Jak bedziesz mógł to oczywiście zrób kilka fotek naczepy!! :twisted:

Tytuł:
Post Wysłano: 08 kwie 2007, 17:41
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Parę ciekawych Mustangów u dealera w Atlancie. Już ze swoją naczepą, choć na razie jeszcze nie mam ani firmy, ani swojej rejestracji. Muszę dojechać 500 km do domu, do Charlotte, na tej fałszywej, krakowskiej rejestracji. :D Jak widać naczepa, którą kupiłem, to stara naczepa z US Xpress. Ma 8 lat, ale ma nowy sufit, dobre hamulce i opony. Gdzieś był temat naczep amerykańskich, tam o niej więcej napiszę. Rejestracja za szybą, to stara rejestracja naczepy. Położyłem ją tam, żeby wyglądało, że jakąś rejestrację mam. Ale nie było problemów, dojechałem do domu bez kłopotów. Stary Volvo White GMC. Już ich niewiele zostało. Prywatny Ford Crown Vic. Nie wszystkie, jak widać, trafiają do policji, albo na taksówki. A na koniec mój stary Volvo White. Myślałem, że już nigdy nie znajdę zdjęć tego auta, miałem go przed paru laty, ale nie fotografowałem, bo nie bardzo było co. Teraz znalazłem go pod płotem u kumpla, który go ode mnie kupił. Stoi z zatartym silnikiem i czeka na remont, albo na złomowanie. To była jedyna ciężarówka, którą kupiłem używaną, z myślą o tym, że zatrudnię kierowcę. Sam miałem wtedy żółtego VN 770. Ale tak się złożyło, że „żółtka” sprzedałem, a sam chyba z rok, albo więcej, jeździłem tym maleństwem. W środku tylko dwa siedzenia z przodu i leżanka z tyłu, niska kabina, ciasno, ale do wszystkiego się człowiek przyzwyczai. Po tym aucie jak wróciłem do czarnego VN 770, czułem się jak w pałacu. :P :D

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Tytuł:
Post Wysłano: 08 kwie 2007, 18:09

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2997346

No nareszcie Hibo powrócił będzie co czytać. Gratuluje „nowej” naczepy :D 8)

Strona 20 z 49 [ Posty: 963 ] Przejdź na stronę Poprzednia 118 19 20 21 2249 Następna