witam! mam zamiar sprowadzic z zachodu jakies autko tak do 100 tys zł ktore planuje puścic na miedzynarodówke! moje zapytanie jest ktory konik sprawdzil by sie najlepiej z firanka na podwójnej obsadzie, i wogóle ktore polecacie MAN, MAGNUM-ka, DAF, SCANIA. I jakim roczniku dostane te samochody na zachodzie w takiej cenie.pozdrawiam poczatkujący )))
Za 100.000 ciężko będzie znaleść coś nowszego w bardzo dobrym stanie. Polecał bym DAFa SSC lub MANa TGA XXLa. Jeżeli chcesz puszczać auto na trasy międzynarodowe, rzadził bym brać ciągniki o mocy przekraczającej 400 KM. Podaję ci kilka aukcji, z których ceny mogą być porównywale ze sprowadzeniem ciągnika zza zachodniej granicy.
ja tez przed kupnem szukałem na zachodzie ciężarówki ale zawsze cos było nie tak jak nie cena to znowu auto było zajechane albo poprostu juz go nie było , usiadłem policzyłem i ... kupiłem auto w polsce na niemieckich numerach w kmimporcie teraz kupiłem tam drugie w zamian dostałem nową hydraulike i 6 nowych opon auta z 2003 roku many tga koszt 42 000 euro . Jesli masz czas na wycieczki po komisach lub innych firmach które tam handluja samochodami to ok ale policz ile taki wyjazd moze cie kosztowac i ile mozesz tym zaoszczędzić ja tylko wiem ze komplet opon ok 9 tys a nowa hydraulika 5 tys czyli przeliczając na euro ok 3600 netto do tego koszty wyjazdu i pobytu , czas , dla mnie rachunek był prosty skórka za wyprawke
kurcze no to mam dylemat!! slyszalem ze mańki sa bardzo dobre!! tylko tez slyszalem ze potrafia nieżle spalic! a co możecie powiedziec aby sprowadzic Renie magnumke cena calkiem niezla! i lepszy rocznik! ! moge juz dostac 2002r .znajomi kierowcy polecalja scakanke lub dafa! tylko cenowo tez stoja niezle. ok 40 tys wiecej, jak by nie bylo naczepa jak talala!
kolego spalanie mana tga 410 km to na pusto z naczepa wywrotka alu 25-26 ltr jak mu załadujesz do wszyscy twierdzą ze do 35 ltr ale jak zaladujesz full to bądz pewien ze i 40 łyknie . co do tego jaki samochód wybrac to kazdy bedzie zachwalał swoja marke kazdy ma swoje za i przeciw ja wybrałem many tga bo jezdziłem długo mercedesami ale man wydał mi sie cichszy i ekonomiczniejszy , ale ja np wybrałem samochód z mlodszego rocznika zeby za chwile nie robic remontów poprostu wsiadasz i jedziesz . powodzenia przy wyborze bo problem naprawde duzy
dzieki wielkie za info!! jak narazie zainteresowany jestem magnumka 2002 r. bo poprostu jest dużo tańsza ale licze sie z tym ze moga mnie czekac postoje na kanale! oby nie !!! ale to nei ma reguly! pozdawiam
Scania i Daf to raczej auta niezawodne. Nie polecam Mana za te pieniadze. U nas jezdzi TGA 460 XXL '01 r to ciagle sa z nim problemy jak nie z komputerem to teraz z turbina. Generalnie co 2-3 tyg musi zawitac na warsztat albo serwis. Czesto tez slyszalem takie opinie od kierowcow manow. Te mlodsze sa juz podobno mniej awaryjne. Na temat magnumki nie mam zdania, chociaz rozmawialem z kierowca renowki 02 rok, 750 000 km, i mowil, ze nic powaznego sie z nia nie dzieje. Sprawdz firme RANPOL kolo Jarocina maja komis i same Scanie z zachodu. podobno w dobrych cenach
zgodze sie kolegą siwym i nie kupiłbym mana z 2000-2001 roku były raczej zrobione na próbe ( opinia znajomego z serwisu mana ) ale ja mam z 2003 i od listopada jazda bez problemu
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 3 gości