_________________ Jezus też palił !!! wszyscy palili !!! to prawda, tym wszystkich których "uzdrowił"? dał poprostu pare gramow ze swojej plantacji!! ot cała prawda!
,,A w Polsce to tylko o takich można pomarzyć.,,- Witam ! Postanowiłem się zalogować na forum , bo jak to często u nas bywa ,,swego nie znacie ,cudze chwalicie,,. Maluję aerografem i jest wielu w Polsce utalentowanych ludzi . Nie ma problemu ze sprzętem ,materiałami i umiejętnościami. Są problemy z kasą - właścicieli ciężarówek . Czy wydać 10 000 na pomalowanie grafiki , czy lepiej kupić nowe opony ,lub coś tam podreperować. Pytaczy jest cała masa ,bo jest to ładne i gdybym ja miał ciężarówkę też bym , chciał mieć jedyną . Tymczasem malujemy na osobówkach ,bo jest to tańsze , a na malowanie na Holowniku stać Rosjan ,bo niestety polski klient wolał zamówić naklejke z solwentu. Mam nadzieję ,że to się zmieni ,bo ogromne kolorowe ciężarówki są WSPANIAŁE !!!!. Pozdrawiam JK.
Panowie można zadzwonić do firmy reklamowej. Wybrać malunek, Oni to na folję o podanych wymiarach. Później woda z płynem, nitro, szmatka i oklejamy. szybciej, taniej, bez problewów i zawsze mozna poprawić projekt zamiast matować, nakładać kolejną bazę może znowu do gołej blachy i znów filer, baza, potem obrazek i wkońco klarlak................ Pozdrawiam Piotr
Polemizował bym z Panem . Koszt wydruku solwentu na właścej folii [ wylewanej] , plus lakierowanie ,plus jego przyklejenie , jest porównywalny z aerografią . Trwałość niestety nie . Folia na samochodzie wytrzymuje ok 2 lat [myjnie ,gałęzie drzew, mróz ,wiatr ,itp ] Na reklamach stojących do 4 lat. No i efekt jest nieporównywalny.Gładź ,błysk ,trwałość i głębia grafiki malowanej aerografem ,jest nie do uzyskania folią . Co do problemów ,to ktoś niedoświadczony, żeby się nie wiem jak starał ,to nie oklei głębokich przetłoczeń bez pęcherzy i załamań - trzeba do tego fachowca ,który weźmie odpowiedzialność ,no i pieniądze.Jedynym plusem ,moim zdaniem ,bo maluję aerografem i również oklejam samochody folią ,to czas postoju samochodu . Folią jest bezwzględnie szybciej.
aeroarte a czy mógłbyś mniej więcej przybliżyć nam proces malowania grafiki aerografem chodzi mi o to jaki kolor jest najlepszy na podkład (słyszałem że biały ale nie jestem pewien), jak powinna być przygotowana powierzchnia do malowania, jakich materiałów się używa, jak przebiega projektowanie oraz jakimi kryteriami się wtedy kieruje, czy używa się jakichś szablonów i oczywiście sam przebieg malowania.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 14 gości