Strona 25 z 49 [ Posty: 963 ] Przejdź na stronę Poprzednia 123 24 25 26 2749 Następna
Autor
Wiadomość
Tytuł:
Post Wysłano: 13 kwie 2007, 15:38
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1019688
Samochód: BMW M3 E90; Volvo VN780

Cytuj:
Myślę, że może na emeryturze dotrę, wtedy się zgłoszę na pewno. To będzie za jakieś... 35 lat :evil:
Hehe, mogę nie doczekać. :twisted: :mrgreen:

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

KAMERA NA MOIM TRUCKU i INTERAKTYWNA MAPA z GPS-em: truck27.com

Tytuł:
Post Wysłano: 13 kwie 2007, 15:49

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
tam pokazywane są takie baaardzo dynamiczne pościgi.
Tez oglądam fajny program.Raz na Niemieckiej authobanie (2000r) facet zemdlał za kierownicą sportowego bmw i wbił się w "bande" nie było czego zbierać.

Tytuł:
Post Wysłano: 13 kwie 2007, 15:53
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Hiob, byłeś kiedyś światkiem takiego "pasjonującego" pościgu policji za przestępcą? Jak np. na TVNie Turbo jest program policyjne taśmy i tam pokazywane są takie baaardzo dynamiczne pościgi.
Kiedyś czekałem na lotnisku w Los Angeles parę dni na ładunek. Parkowałem pod estakadą autostrady, żeby mieć trochę cienia i oglądałem TV. Właśnie pokazywali na żywo pościg policji za jakimś samochodem.

W Los Angeles jest z dziesięć lokalnych stacji telewizyjnych i wszystkie mają helikoptery. Wszystkie też, rzecz jasna, mają nasłuch na policyjne częstotliwości, więc jak jest taka sytuacja, lecą filmować. W pewnym momencie uświadomiłem sobie, że ten uciekający jedzie na wschód po autostradzie I-105, pod którą parkuję. Popatrzyłem przez okno i zobaczyłem kilka helikopterów w barwach policji i lokalnych stacji TV właśnie przelatujących nad moją głową. Miałem widok tego, co nade mną w TV i tak mi się rzeczywistość złączyła ze światem telewizyjnym.

"Zwykłe" pościgi widuje się dość często. To znaczy pędzący za kimś radiowóz z kogutami. Najczęściej jednak goni on tylko kogoś, kto się nawet nie spodziewa, że zaraz będzie zatrzymany, nie ucieka więc wcale.

W USA bardzo rzadko policja zatrzymuje machając ręką, czy lizakiem. (Lizaków to w ogóle nie mają). Najczęściej radiowóz stoi na poboczu, albo na pasie zieleni, albo na rampie i mierzy prędkość radarem, albo stoperem między namalowanymi liniami na drodze. Jak kogoś namierzy, rusza za nim, dojeżdża z tyłu i włącza koguty. To znak, że trzeba zjechać (albo zacząć uciekać). :twisted: :lol: Takie radiowozy jadące za kimś, kogo właśnie namierzyli, widuje się od czasu do czasu. Czasem nawet we własnym lusterku.
:( :oops:

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Tytuł:
Post Wysłano: 13 kwie 2007, 16:02

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Inny przykład to Viper. U nas to Dodge, a w Europie chyba Chrysler.
nie u nas Viper to też Dodge.

ps. To mój setny post na tym forum 8) :D 8) :D :D :!: :!: :!:

Ostatnio zmieniony 13 kwie 2007, 17:19 przez trailer, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
Post Wysłano: 13 kwie 2007, 16:33
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Inny przykład to Viper. U nas to Dodge, a w Europie chyba Chrysler.
nie u nas Viper to też Dodge.

DaimlerChrysler zaczął wprowadzać ostatnio markę "Dodge" na rynki europejskie. Pierwszy, oryginalny "Viper" był zawsze w Europie Chryslerem, choć u nas od początku był to Dodge. Poza tym wiele z nich pochodzi z prywatnego importu, a więc mają amerykańską markę. Zwłaszcza w Polsce. Jeżeli takie auta są w Polsce, najprawdopodobniej zostały przywiezione z USA, a nie kupione w salonie Chryslera, gdzie są dwukrotnie droższe, niż na tutejszym rynku. A to link do brytyjskiej strony o tym samochodzie:

http://uk.cars.yahoo.com/car-reviews/ca ... 02294.html

i do strony francuskiej:

http://www.automobile-sportive.com/guid ... pergts.php

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Tytuł:
Post Wysłano: 13 kwie 2007, 17:01

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Tymczasem obok ktoś wysyła Mercedesa SLK 55 AMG , więc pstryknąłem parę zdjęć.
może że do Polski bo ogrom aut przyjeżdża ze stanów do PL. jest to o od 30 do i więcej % taniej niż nowy samochód klasy luksusowej kupiony w Polsce więc import kwitnie 8) 8)
Ten mi się podoba-taki rasowy :
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 73560.html

[ Dodano: Pią, 13.04.2007, 16:11 ]
Cytuj:
Most Kościuszki, między Brooklynem i Queens.
czy to był Polak?? :(sorry ale nie wiem a kto pyta nie błądzi no nie :?: )
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 3e7e9d5d5a
Cytuj:
„Wachtower”, czyli „Strażnica”, światowa główna kwatera sekty Świadków Jehowy.
jakiś czas temu mi zadzwoniły dzwonkiem do domu dwie kobiety i rozdawały ulotki (ulotki o nich jacy to oni sa wspaniali) ,potem sie okazało że to były Jehowe.masakra.
strasznie to wygląda,tak blisko downtown:
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 14a3c88722
Cytuj:
....Poniżej 100 dolarów. I każdy może to zrobić. Co więcej, u nas rejestracja należy do kierowcy, nie samochodu, więc sprzedając auto można ją zatrzymać i mieć w nowym samochodzie.
u nas kosztuje to 1000zł. :/
Ford Excursion jest z natury wielki a tu jeszcze rozciągnięty <lol> :
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 416f6.html
Cytuj:
Drugie zdjęcie zamiesciłem dlatego tylko, że herb Krakowa odbił się w szybie.
:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 9d7be.html
tak,tak-wiemy :D :D
Cytuj:
Raz mnie policjant na wadze ściągną i zapytał o dowód rejestracyjny do mojej krakowskiej rejestracji. Wywiązała się mniej-więcej taka wymiana zdań:...
to mu nagadałeś :D :D :lol:

[ Dodano: Pią, 13.04.2007, 16:12 ]
a od tych palm na Florydzie to aż mi sie zakręciło w glowie (uwielbiam palmy może prześlij nam jakąś ilość i zasadzimy sobie u nas :D )

[ Dodano: Pią, 13.04.2007, 16:13 ]
a ten cukier co wiozłeś to chyba palmowy -co, tyle tam tych palm :?: :!: :?: :D

[ Dodano: Pią, 13.04.2007, 16:14 ]
amerykańscy policjanci są świetni ,zawsze ich pełno wszędzie 8) :!:

[ Dodano: Pią, 13.04.2007, 16:29 ]
Cytuj:
Kiedyś czekałem na lotnisku w Los Angeles parę dni na ładunek. Parkowałem pod estakadą autostrady, żeby mieć trochę cienia i oglądałem TV. Właśnie pokazywali na żywo pościg policji za jakimś samochodem. ...
Cytuj:
...Popatrzyłem przez okno i zobaczyłem kilka helikopterów w barwach policji i lokalnych stacji TV właśnie przelatujących nad moją głową. Miałem widok tego, co nade mną w TV i tak mi się rzeczywistość złączyła ze światem telewizyjnym.
suuuper...z tego co słyszałem to w Los Angeles odbywa sie najwięcej pościgów policyjnych w całych stanach :D 8) (ja lubie oglądać pościgi :!: :!: )
z tego co słyszałem i czytałem ostatnio w ogólnopolskiej prasie to amerykańskie modele samochodów wchodzą pojedynczo do polskich salonów gdyz jest na nie zapotrzebowanie,szczególnie pick-upy i SUV-y>>
>
Cytuj:
Pierwszy, oryginalny "Viper" był zawsze w Europie Chryslerem,

[ Dodano: Pią, 13.04.2007, 16:32 ]
a teraz odpoczywasz w domu tak...to życzę miłego dnia ..pozdrawiam :D 8) :!:

[ Dodano: Pią, 13.04.2007, 16:36 ]
Hiob wybierasz się może w te wakacje do Polski :?: :?: :!: :?: :?:

Tytuł:
Post Wysłano: 13 kwie 2007, 19:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
czy to był Polak?? :(sorry ale nie wiem a kto pyta nie błądzi no nie :?: )
:shock: :oops: :( Mam nadzieję, że sobie żartujesz. Nie wiesz, kto to był Tadeusz Kościuszko? Uczą jeszcze czegoś w tych waszych szkołach?
Cytuj:
jakiś czas temu mi zadzwoniły dzwonkiem do domu dwie kobiety i rozdawały ulotki (ulotki o nich jacy to oni sa wspaniali) ,potem sie okazało że to były Jehowe.masakra.
Trzeba było je zaprosić, porozmawiać, wyjaśnić, czemu błądzą. Jan Paweł II, ktorego wszyscy tak podobno kochali, nie raz prosił o "nową ewangelizację". Każdy z nas ma ten obowiązek. I nie ma to polegać na zatrzaśnięciu drzwi przed nosem członkom sekt, którzy chcą nawracać nas. Ja zawsze ich wpuszczam do domu i najczęściej muszę ich zatrzymywać, gdy po kilku godzinach dyskusji zaczyna się im gdzieś spieszyć. ;)

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Tytuł:
Post Wysłano: 13 kwie 2007, 19:28

Użytkownik

Użytkownik

GG: 9269563

Cytuj:
trailer napisał:

hiob napisał:

czy to był Polak?? :(sorry ale nie wiem a kto pyta nie błądzi no nie )

Mam nadzieję, że sobie żartujesz. Nie wiesz, kto to był Tadeusz Kościuszko? Uczą jeszcze czegoś w tych waszych szkołach?
Uczą, uczą

Tytuł:
Post Wysłano: 13 kwie 2007, 19:59

Użytkownik

Użytkownik

To nie temat na to forum, ale możesz rozpisać sie trochę np na polon.us dlaczego Swiadkowie Jehowy błądzą??

Tytuł:
Post Wysłano: 13 kwie 2007, 20:03

Użytkownik

Użytkownik

Hiob niedawno w TV widziałem bodajże w NY faceta wychwalającego Biblie
czy w twoim mieście się takie żeczy też dzieją??I czy mieszkają jacys Polacy oraz czy "nowych" na osiedlu goście ciastem??

Tytuł:
Post Wysłano: 13 kwie 2007, 21:49

Użytkownik

Użytkownik

Hiob czy możesz przypomnieć dlaczego możesz zmieniać biegi bez sprzęgła?? Wiem że gdzieś o tym pisałeś ale nie moge znaleźć!! :mrgreen:

Tytuł:
Post Wysłano: 13 kwie 2007, 21:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Bo jest to niezsynchrozniowana skrzynia biegów Eaton Fuller. Sprzegła używa się podczas ruszania i cofania.

viewtopic.php?t=7092

Tytuł:
Post Wysłano: 13 kwie 2007, 22:05
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Hiob czy możesz przypomnieć dlaczego możesz zmieniać biegi bez sprzęgła?? Wiem że gdzieś o tym pisałeś ale nie moge znaleźć!! :mrgreen:
Zobacz najpierw tutaj, a tam znajdziesz link do "samochodow swiata", gdzie jest więcej:

viewtopic.php?p=122996#122996
Cytuj:
To nie temat na to forum, ale możesz rozpisać sie trochę np na polon.us dlaczego Swiadkowie Jehowy błądzą??
Jak masz ochotę na dyskusje na temat wiary, zapraszam na moje forum. ŚJ błądzą pod wieloma względami, największy z nich to nie uznawanie, że Jezus jest Bogiem. Dużo dobrych informacji o tej sekcie jest na przykład na tej stronie:

http://www.watchtower.org.pl/start.php
Cytuj:
Hiob niedawno w TV widziałem bodajże w NY faceta wychwalającego Biblie
czy w twoim mieście się takie żeczy też dzieją??I czy mieszkają jacys Polacy oraz czy "nowych" na osiedlu goście ciastem??

Tu dyskusje na temat tego, co zawiera Biblia są raczej rzeczą normalną. Wielu chrześcijan w Stanach to „Bible only Christians”, dla których Biblia jest jedynym autorytetem. Trudno więc, by jej nie znali. Katolicy także znają dobrze Biblię, ale niejako pośrednio, z czytań w kościele i kazań, choć i to się zmienia. Coraz więcej katolików czyta Biblię bezpośrednio. I bardzo dobrze.

Nasze osiedle to ślepa uliczka z dwudziestoma domami. Trzy rodziny mają polskie nazwiska, ale każda ma trochę inny status. My to 100% Polacy, druga rodzina to facet urodzony w Polsce i ożeniony z Amerykanką polskiego pochodzenia, która bardzo słabo mówi po Polsku, a trzecia rodzina ma tylko polskie nazwisko, ale od pokoleń mieszkają w USA. Nie wiem, czy można ich nazwać jeszcze Polakami, choć oni sami nie ukrywają swych polskich korzeni.

Jeśli chodzi o witanie nowych sąsiadów, to jest to nadal żywy obyczaj. Niekoniecznie wszyscy, ale najbliższy sąsiad, czy dwóch pieką jakieś ciasto (albo kupują gotowe) i wpraszają się na herbatkę, żeby ich poznać i przywitać na osiedlu.

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Tytuł:
Post Wysłano: 13 kwie 2007, 22:52

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2997346

Hiob na jednym filmiku widziałem że jadąc trzymasz nogę na nodze.. 8) Często tak jeżdzisz?? :D

Ostatnio zmieniony 15 kwie 2007, 13:36 przez Heniu, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
Post Wysłano: 13 kwie 2007, 23:08
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Hibo na jednym filmiku widziałem że jadąc trzymasz nogę na nodze.. 8) Często tak jeżdzisz?? :D
W ogóle tak nie jeżdżę. Tam tak siedziałem tylko dlatego, żeby udowodnić niedowiarkom, że te biegi naprawdę zmnienia się nie wciskając sprzęgła. Na innym forum bowiem zarzucono mi kłamstwo, gdy powiedziałem, że w niesynchronizowanej skrzyni zawsze zmieniam biegi bez sprzęgła i bez zgrzytów.

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Tytuł:
Post Wysłano: 13 kwie 2007, 23:17

Użytkownik

Użytkownik

Witaj Hiob,

pamietasz jaki aktualnie przebieg ma Twoje volvo?

pozdrawiam

Tytuł:
Post Wysłano: 13 kwie 2007, 23:39
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
pamietasz jaki aktualnie przebieg ma Twoje volvo?
Mniej-więcej jakieś 220 tys mil, 350 tys km.

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Tytuł:
Post Wysłano: 14 kwie 2007, 11:07

Użytkownik

Użytkownik

Hiob czy w stanach dużo trucków jeździ z wymalowanymi krzyżami napisami God is Love itp.?? Pytam bo w Polsce jak się widzi taki samochód to ludzie mówią że ta osoba robi sobie zarty z Boga itd.Częściej za to jest spotykana taka "rybka"
Obrazek
Acha i jeśli byś mógł pstryknąć jakieś foto takiego trucka to byłbym wdzięczny.

[ Dodano: Sob, 14.04.2007, 11:36 ]
Cytuj:
gdy po kilku godzinach dyskusji zaczyna się im gdzieś spieszyć.
skąd ja to znam :D i tak gratuluje bo ze mna nie wytrzymują nawet 15. min.Czy jestem aż taki straszny?? :roll: :wink:

Tytuł:
Post Wysłano: 14 kwie 2007, 15:10

Użytkownik

Użytkownik

Heniu Przecież hiob zamescil filimik ze zmienia biegi bez sprzegała!!!!!!!! Oglądąłes go????

Tytuł:
Post Wysłano: 14 kwie 2007, 16:41
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Hiob czy w stanach dużo trucków jeździ z wymalowanymi krzyżami napisami God is Love itp.?? Pytam bo w Polsce jak się widzi taki samochód to ludzie mówią że ta osoba robi sobie zarty z Boga itd.Częściej za to jest spotykana taka "rybka"
Obrazek
Acha i jeśli byś mógł pstryknąć jakieś foto takiego trucka to byłbym wdzięczny...
Rybki są tu także popularne. Prawdę mówiąc to chyba stąd przywędrowały do Polski. Jednak częściej protestanci, niż katolicy używają tego symbolu. Czasem na samochodzie widać nawet całą "ławicę", dwie duże rybki i, powiedzmy, cztery male. Co ma oczywiście symbolizować chrześcijańską rodzinę, która tm autem jedzie. Ja sam mam na aucie rybkę z obu stron, na panelu przed drzwiami, poniżej lusterka:

Obrazek

A jak zobaczę jakieś interesujące ciężarówki, na pewno sfotografuję. Naczepę z "mapą do nieba" zamieściłem zresztą parę dni temu, tutaj parę innych ujęć tej "reklamy drogi do zbawienia":

Obrazek Obrazek

Na samej nalepce widać oczywiście rozgałęzienie dróg. Szeroka droga odchodzi w stronę GRZECHU, przechodząc koło PIENIĘDZY i PRZYJEMNOŚCI. Wąska droga idzie do JEZUSA, przez POSŁUGĘ i APOSTOLSTWO.

Oczywiście można podchodzić do tego z uśmieszkiem politowania i pomyśleć sobie: „Głupi fundamentalista, narzucający mi swoje poglądy”, ale można spojrzeć inaczej: To dawanie świadectwa wiary. Jak się w coś naprawdę wierzy, to się nie powinno tego wstydzić. Pierwsi chrześcijanie za wiarę oddawali życie, ale to spowodowało, że chrześcijaństwo rozwinęło się na cały świat. Teraz wiara stała się tak „prywatna” i „wewnętrzna”, że świat stał się neopogański, bo ci, którzy nie podzielają poglądów chrześcijan i mający inny światopogląd wcale nie są skryci, cisi i pokorni. Są agresywni, głośni i to oni narzucają wszędzie swoje poglądy, a chrześcijanie oddali pole walkowerem.

Pewno, że nalepką na naczepę nie zmieni się losów świata, ale wiara nie może być tylko „sprawą prywatną każdego człowieka”. Nie wiara chrześcijańska, katolicka. Ta musi być głoszona, bo tak nakazał nam Jezus. Protestanci, fundamentaliści chrześcijańscy, baptyści widzą to dobrze i rozumieją. Także Świadkowie Jehowy. My natomiast staliśmy się wierzącymi tak bardzo prywatnie, że poza pobytem na mszy w ogóle nie można poznać, że jesteśmy chrześcijanami.

Podpis pod nalepką to fragment wersetu 15, rozdział 24 księgi Jozuego. W całości ten werset brzmi tak:

„Gdyby jednak wam się nie podobało służyć Panu, rozstrzygnijcie dziś, komu służyć chcecie, czy bóstwom, którym służyli wasi przodkowie po drugiej stronie Rzeki, czy też bóstwom Amorytów, w których kraju zamieszkaliście. Ja sam i mój dom służyć chcemy Panu.”

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Strona 25 z 49 [ Posty: 963 ] Przejdź na stronę Poprzednia 123 24 25 26 2749 Następna