Strona 36 z 49 [ Posty: 963 ] Przejdź na stronę Poprzednia 134 35 36 37 3849 Następna
Autor
Wiadomość
Tytuł:
Post Wysłano: 07 maja 2007, 23:07

Użytkownik

Użytkownik

Wydaje mi się, że te zdjęcia F40 widziałem na jakimś innym forum ale wtedy jeszcze nie wiedziałem że to Ty :D . Jestem jak to mówią Włosi Ferrarista więc trochę Ci zazdroszczę :lol: Może i tylko parę metrów ale za to jaką maszyną! Czekam na ciąg dalszy relacji.

Tytuł:
Post Wysłano: 08 maja 2007, 20:00

Użytkownik

Użytkownik

o widze na kamerce , że Hiob wyruszył już w trase :!:
ładna ta twoja okolica Hiob :!: 8)
pozdrawiam

[ Dodano: Wto, 08.05.2007, 19:06 ]
gdzie tym razem robisz trase :?:

Tytuł:
Post Wysłano: 08 maja 2007, 22:06

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
widze na kamerce , że Hiob wyruszył już w trase
Co :?: hiob wyruszuł w trasę?? A miał siedzieć w domu z rodziną i odpoczywać!! :mrgreen: :wink:

Aha Hiob dzięki za filmiki, mam teraz co oglądać!! :mrgreen: :P

Tytuł:
Post Wysłano: 08 maja 2007, 22:13

Użytkownik

Użytkownik

Obrazek
ciekawa ta Corvette

[ Dodano: Wto, 08.05.2007, 21:15 ]
zalogowałem sie na fotosiku więc musiałem coś wstawić tak na próbę heh......
Cytuj:
Co Question hiob wyruszuł w trasę??
no wyruszył,przynajmniej z tego co widzialem,może jechał na popołudniową przejażdżkę i zaraz wróci do domu 8) :D

Tytuł:
Post Wysłano: 08 maja 2007, 22:32

Użytkownik

Użytkownik

http://video.google.pl/videoplay?docid= ... rhiobvideo

Ten film to Cudo w pełnym tego słowa znaczeniu!! :mrgreen: :wink:

hiob więcej takich filmów, naprawdę!! :U :mrgreen:

Tytuł:
Post Wysłano: 08 maja 2007, 23:05

Użytkownik

Użytkownik

no wlasnie Hiob co teraz w planach ?? jakas powazniejsza trasa czy tylko w okolicach Charlotte ??
pozdrawiam.

Tytuł:
Post Wysłano: 09 maja 2007, 15:46

Użytkownik

Użytkownik

Witaj hiob. Mam do Ciebie prośbę a mianowicie jeśli miałbyś jakieś zdjęcia z bazy U.S. Xpress to wrzuć na forum jeśli możesz no i masz czas?
P.S Czy w USA jeżdżą kobiety truckami i czy dużo ich jest?

Tytuł:
Post Wysłano: 09 maja 2007, 15:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

bakus były już fotki z bazy. Poszukaj na poprzednihc stronach. Są też filmiki z bazy.

Tytuł:
Post Wysłano: 09 maja 2007, 16:04
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1019688
Samochód: BMW M3 E90; Volvo VN780

Cytuj:
Wydaje mi się, że te zdjęcia F40 widziałem na jakimś innym forum ...

Chyba na "Samochodach Świata" dawałem już te zdjęcia.

Cytuj:
o widze na kamerce , że Hiob wyruszył już w trase :!:
ładna ta twoja okolica Hiob :!: 8) ...

gdzie tym razem robisz trase :?:

Cytuj:
... A miał siedzieć w domu z rodziną i odpoczywać!! :mrgreen: :wink:

Aha Hiob dzięki za filmiki, mam teraz co oglądać!! :mrgreen: :P

Tak, Pólnocna Karolina i samo miasto Charlotte są bardzo ładne. A ja jadę znowy do stanu Nowy Jork, do Buffalo.

Pani Hiobowa powiedziała, że się już dość naodpoczywałem. ;) I sam nie wiedziałem, że tyle filmików się uzbierało, doszło kilkanaście nowych i jest ich już ponad 300.

Cytuj:
Obrazek
ciekawa ta Corvette
...
zalogowałem sie na fotosiku więc musiałem coś wstawić tak na próbę heh......
...

Sprawdź zdjęcia, jak je wreszcie wkleję. Też zauważyłem tą Corvette i zrobiłem jej zdjęcie. Ładny kolor i fajne felgi, całkiem przyjemnie się prezentuje.

Cytuj:
http://video.google.pl/videoplay?docid= ... rhiobvideo

Ten film to Cudo w pełnym tego słowa znaczeniu!! :mrgreen: :wink:

hiob więcej takich filmów, naprawdę!! :U :mrgreen:

Prawdę mówiąc, jakbym miał "operatora", byłoby łatwiej. Trochę nie najlepiej ustawiłem kamerę i do tego bałem się, żeby ktoś mi jej nie zwinął. Taka stojąca na statywie kamera przy drodze bez człowieka w zasięgu ręki, gdy ludzie wychodzą z pracy i przejeżdżają obok, mogłaby kogoś skusić nawet w Ameryce :twisted: :mrgreen:

Cytuj:
no wlasnie Hiob co teraz w planach ?? jakas powazniejsza trasa czy tylko w okolicach Charlotte ??
pozdrawiam.

Teraz już jestem w Buffalo i następny ładunek tylko 300 mil do jakiegoś miasteczka w Pensylwanii. Cała niemal droga przez góry, zwykłą szosą. Nie lubię takich tras, ale w miarę dobrze płaci i powinno być parę ładnych widoczków. Pozdrawiam. :D

A więc ruszamy w kolejną trasę, z miasteczka Monroe, kilkanaście km od miejsca, gdzie mieszkam, do Buffalo w Nowym Jorku. Trasa 1100 km, z ładunkiem złomu metali kolorowych. Opiłki tytanu w beczkach. W sumie wcale nie ciężki ładunek, 10 ton. Tytan jest lekki, a wióry zajmują dużo miejsca. Przed firmą, gdzie ładowałem, Mercedes „beczka”, tak miły sercu wielu naszych rodaków. ;) Teraz już tylko chyba w Polsce, Turcji i USA spotyka się jeszcze te samochody. Choć jest ich coraz mniej. Zatrzymałem się jeszcze w domu na obiad i po drodze zobaczyłem parę betoniarek. Niedaleko miejsca, gdzie parkuję, jest wytwórnia betonu. A potem, już jadą truckiem, zobaczyłem znowu Lotusa. To już drugi w czasie paru dni. Dogoniłem go jeszcze na światłach, ale on tu skręcił w prawo, do Monroe, ja jechałem w przeciwnym kierunku. Poza tym to jeden z najzwrotniejszych samochodów, dlugo bym się swoim „maluszkiem” za nim nie utrzymał. Chevy Impala z przyciemnianymi szybami, zarejestrowany w naszym stanie. Trochę mi się te w przednich drzwiach wydają zbyt ciemne, ale widocznie jeszcze są legalne, skoro przeszedł on przegląd techniczny. U nas jest on obowiązkowy każdego roku. I Corvette, wyjeżdżająca z przecznicy.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

KAMERA NA MOIM TRUCKU i INTERAKTYWNA MAPA z GPS-em: truck27.com

Tytuł:
Post Wysłano: 09 maja 2007, 18:08
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
... Czy w USA jeżdżą kobiety truckami i czy dużo ich jest?
Tak, sporo kobiet jeździ. Wiele teamów mąż z żoną, ale wiele teamów z dwoma babkami i wiele samotnych kobiet też. Widuję je każdego dnia.

Panorama Charlotte, nowa S-ka, która pewnie jest tak popularna tu, jak i w Polsce, nasza lokalna policja ma Crown Victorie z niebieskimi napisami, ale ma też nieoznakowane Impale. Viper jechał tak szybko, że zanim włączyłem aparat, był już dość daleko. Zbliżają się góry, to Appalachy. Niektórzy nawet na motocyklu nie mogą się obejść bez komórki. I spotkanie z rodakiem w truckstopie. Z kilkoma „Kanadyjczykami” rozmawiałem przez CB, a potem na parkingu przypadkiem zaparkowałem obok Freightliner z Florydy z polską flagą na drzwiach. Mam nadzieję, że z tym kierowcą spotkamy się na forum.

[ Dodano: Sro, 09.05.2007, 17:44 ]
Parę fotek z truckstopu „Wilco” w Wythesville, Va. Ciekawy Western Star i Peterbilt 377 z dużym sleeperem z „Mayflower”. „AMX” firmy American Motors. Interesujący klasyk z wczesnych lat siedemdziesiątych. Rampa do łapania ciężarówek z przegrzanymi hamulcami na długim zjeździe w Wirginii i stare wywrotki budowlane na sprzedaż. Choć wyglądają bardziej, jakby się nadawały na złom.

Parę widoczków z trasy, zanim zacznie się noc. I już na miejscu. Jak widać mają tu więcej takich beczek ze złomem. A po rozładowaniu się jazda do pobliskiego miasteczka po kolejny ładunek. Tym razem żywność. I w Buffalo nie może zabraknąć pasących się Buffalo. Nawet, jak są to tylko rzeźby. A w drodze spotkanie z jednym z moich ulubionych samochodów, BMW M3. Osiągi Corvette, ale nie trzeba wchodzić do niego na czworakach. Preferowałbym wersję coupe, nie kabrioleta, ale w takie dni jak dziś, słoneczne i ciepłe, ale bez upałów, jest to idealny samochód.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Koniec trasy z Monroe do Buffalo. :mrgreen: :D :)

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Tytuł:
Post Wysłano: 09 maja 2007, 19:05

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
....Preferowałbym wersję coupe, nie kabrioleta,....
wersja Coupe ma chyba wiecej plusow niz Cabrio: bezpieczenstwo etc.
no ale to wersja gustu. Ja bym takze wybral coupe najlepiej wersje CSL :P

Noo krociutka trasa a zdjec duzo i bardzo ładne :D

pozdrawiam. :D

Tytuł:
Post Wysłano: 09 maja 2007, 21:12

Użytkownik

Użytkownik

Super zdjęcia.Pozdro dla Polskiego kierowcy z Freightlinera.

Tytuł:
Post Wysłano: 09 maja 2007, 23:05

Użytkownik

Użytkownik

Trochę zdziwił mnie mercedes "beczka" w wersji DIESEL,zdaje się,że auta osobowe z takim napędem nie są popularne w USA?

Cytuj:
nowa S-ka, która pewnie jest tak popularna tu, jak i w Polsce
zgadza się,w pewnych kręgach jest równie popularna

Tytuł:
Post Wysłano: 10 maja 2007, 3:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Trochę zdziwił mnie mercedes "beczka" w wersji DIESEL,zdaje się,że auta osobowe z takim napędem nie są popularne w USA?
Zgadza się. Paliwo do diesli jest bardzo często droższe od benzyny, sam ropniak też jest droższy, więc oszczędności na mniejszym zużyciu paliwa są niewielkie i w sumie eksploatacja ropniaka w USA nie jest wiele tańsza. Tylko Mercedes i VW konsekwentnie próbują sprzedawać tu diesle, ale to jest margines ich sprzedaży.

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Tytuł:
Post Wysłano: 10 maja 2007, 8:10

Witam, mugłbys Hiob podać aktualną cenę benzyny i czy są tak jak u nas 95 i 98-oktanów, no i cenę ropy i czy montuje się w USA instalacje gazowe :D

[ Dodano: Czw, 10.05.2007, 8:16 ]
''BMW M3. Osiągi Corvette'' z tym się Hiob nie zgodzę 340KM BMW niestety coraz bardziej ''wiertarka'' no a corvetta :D w pewnym stopniu prawdziwy muskuł amerykański z mocą 500KM z 7litrów, albo 400KM z 6litrów, ona samym momentem obrotowym na karzdym biegu ma szybsze przełożenia.

Tytuł:
Post Wysłano: 10 maja 2007, 13:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Witam, mugłbys Hiob podać aktualną cenę benzyny i czy są tak jak u nas 95 i 98-oktanów, no i cenę ropy i czy montuje się w USA instalacje gazowe :D
Wiele stron na necie podaje ceny paliwa, sprawdź choćby http://www.flyingj.com/fuel/gasoline_CF.cfm . Ceny w dolarach za galon, żeby zobaczyć ile kosztuje litr, podziel przez cztery. (dokładnie przez 3,785, ale dla naszych celów nie potrzebna nam taka precyzja) ;) I jeszcze jedna uwaga, u nas paliwo ma inne wartości liczby oktanowej i inaczej jest ona liczona. Na świecie istnieją dwie normy na oznaczanie liczby oktanowej: RON (Research Octane Number) i MON (Motor Octane Number). Różnica wynosi 8-10 punktów. W Polsce i calej Europie liczy się metodą RON, w USA obiema metodami i podaje się średnią. Różnica wynosi około 4,5 oktanów, więc 98 oktanowe paliwo w Polsce to mniej-więcej odpowiednik 93-oktanowego w USA. W praktyce u nas są trzy rodzaje paliwa, 93 (premium), 89 (regular plus) i 87 oktanów (regular).
Cytuj:
''BMW M3. Osiągi Corvette'' z tym się Hiob nie zgodzę 340KM BMW niestety coraz bardziej ''wiertarka'' no a corvetta :D w pewnym stopniu prawdziwy muskuł amerykański z mocą 500KM z 7litrów, albo 400KM z 6litrów, ona samym momentem obrotowym na karzdym biegu ma szybsze przełożenia.
To nie jest kwestia zgadzania się, czy nie, ale porównania liczb. Pewno, że jak porównasz Corvette Z06 nowej generacji z BMW generacji poprzedniej, to Corvette ma zdecydowanie lepsze osiągi. Ale już zwykła Corvette C6 wcale nie ma osiągów wiele lepszych od M3, a nowe M3 zapewne będzie miało nad nią przewagę. Porównując Corvette C5 z BMW M3 mamy praktycznie identyczne osiągi. Różnice są tak niewielkie, że w zależności od tego, kto przeprowadzał test, lepszy wynik uzyskiwał raz jeden, raz drugi samochód.

BMW wybrało drogę "high tech" i w samochodach nowej generacji ich drogi się rozejdą. Głownie dlatego, że przynajmniej na naszym rynku Corvette, zwłaszcza w swej podstawowej wersji będzie sporo tańsza od M3, ale porównując auta poprzedniej generacji, to w kategorii samochodów poniżej $50 000 ja bym zdecydowanie wybrał M3 przed Corvette. I główna przyczyna jest taka, że mam już prawie 50 lat, a nie ma nic zabawniejszego, jak obserwowanie siwego faceta, z bolącymi korzonkami i kręgosłupem, który usiłuje wyleźć z Corvette. :twisted: :mrgreen: BMW przynajmniej jest "normalnym" samochodem i nie trzeba z niego wyłazić jak z nory. W Corvette siedzi się wygodnie, ale wsiadanie i wysiadanie to zupełnie inne zagadnienie. W C5 dosłownie człowiek wpadał w dziurę po przekroczeniu wysokich progów w drzwiach i wysiadanie z tego auta wymaga pewnej sprawności fizycznej.

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Tytuł:
Post Wysłano: 10 maja 2007, 19:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Bardzo fajne fotki :) Najbardziej podoba mi sie fotka tego żółtego Lotusa. Czekamy na nową porcje :) Hiob a gdzie masz następną trase ?? Moge spytać o aktualny stan licznika ?? :) Szerokiej drogi :)

Tytuł:
Post Wysłano: 11 maja 2007, 3:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Bardzo fajne fotki :) Najbardziej podoba mi sie fotka tego żółtego Lotusa. Czekamy na nową porcje :) Hiob a gdzie masz następną trase ?? Moge spytać o aktualny stan licznika ?? :) Szerokiej drogi :)
Z Buffalo pojechałem do Pensylwanii, a potem po kolejny ładunek do Waszyngtonu. Tym razem do miasta Washington, stolicy USA, nie do stanu Washington na zachodzie. Zabrałem naczepę ciuchów i jadę z tym znowu do stanu Nowy Jork, gdzieś na północ od Albany, pod kanadyjską granicę. Za chwilę wsadzę parę fotek, chyba że zasnę. A stan licznika nigdy nie jest aktualny, bo co chwilę się zmienia, ale teraz wynosi około 230 tys mil, 365 tys km.

Ładujemy się w następną trasę. Rosołki do jakiegoś magazynu z żywnością. Nie bardzo daleka trasa, 300 mil, i to głównie bocznymi drogami przez góry, z okolic Buffalo do Pensylwanii, na południe od Harrisburga. Przy okazji sfotografowałem inny rodzaj wózka widłowego, do pracy nie w magazynie, ale na budowie. Towar załadowany, ruszamy w drogę. A krajobrazy całkiem swojskie. Arizony nie pomyliłoby się z Polską, ale okolice Buffalo wyglądają niemal tak, jak środkowa Europa. Przynajmniej przyroda, bo architektura jednak jest inna. I inne samochody parkują przy chodniku. A za parę lat pewnie będzie i tu autostrada, bo roboty w pełnym toku.

Dwa „klasyki”, 911 i 379, zdjęcie laptopa pokazującego na dole w przekroju drogę, którą muszę jechać. Oczywiście ten przekrój nie oddaje dosłownie stromizny wzniesień, ale nawet jak troszkę ta wizualizacja jest przesadzona, to i tak widać, że miałem kilka poważnych podjazdów na swojej trasie. I jak zazwyczaj średnia z drogi mi wychodzi ponad 100 km/h, na tej trasie uzyskałem tylko 70 km/h. Były tam co prawda odcinki autostrady, ale buły i 9% zjazdy, na których obowiązywało ograniczenie do 20 mil na godzinę.

Samochód wyścigowy w dobrym stanie sprzedam. Wywrotkę też. Nie tylko ja podczas jazdy patrzę w laptopa, zamiast na drogę ;). I na cabover Freightliner w zestawie do transportu samochodów

Na koniec trochę wyprzedzę fakty. Przed chwilą wyprzedzałem ciężarówkę z podwójnymi naczepami i mimo ciemności sfilmowałem ten zestaw. A po wyprzedzeniu go jego kierowca zapytał najczystszą polszczyzną: „Hej, Volvo, masz właczone radio?” Pogadaliśmy chwilkę, ale ja zaraz zjeżdżałem na północ, a on dalej jechał swoim 36-metrowym pociągiem na zachód. Ale on też ma Internet w samochodzie, więc go tutaj zaprosiłem, może się odezwie. A to link do filmu z jego zestawem. Niewiele widać, bo ciemno, ale zawsze trochę:

http://video.google.com/videoplay?docid ... 2449054848

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Tytuł:
Post Wysłano: 11 maja 2007, 8:44

Użytkownik

Użytkownik

Jak zwykle świetne zdjęcia :D Wschodnie wybrzeże przypomina naszą część Europy. Bardziej podoba mi się jednak zachód USA, europejskie widoki mam na co dzień a Arizona czy Nowy Meksyk wyglądają zupełnie inaczej . Na tv4 Max Kolonko prowadzi program Odkrywanie Ameryki ale do Tour de USA się nie równa :D Szerokości!

Tytuł:
Post Wysłano: 11 maja 2007, 10:43

Oczywiści Hiob że w pewnym wieku nawet nie pasuje czy nie przystoi jeździć niekturymi autami, BMw żeczywiście wybrało drogę ''wyzszysz obrotów'' i wyciskania z silnika naszczęście ''bezpiecznymi'' metodami moc, (vanos na obu wałkach rozrządu, wtrysk, wydech)-to działa a corvetta to nadal w miare tradycyjny ''starszy'' technologicznie silnik z dużej pojemności nie problem wydusić sosunkowo niewoielką moc (jak 7,0l i 500KM) ale jest to napewno bezpiecziejsze dla silnika taki silnik bez dwóch zdań ''klepnie'' 1/3 więcej mil niż M3, mimo tylu lat corvetta nadal idzie metodą ''muscle car'' tylko w niewielkim stopniu, małymi kroczkami idzie do przodu. Ale tak jak mówiłeś M3 w końcu wyprzedzi osiągami ''mięśnie'' właśnie tą nowoczesną technologią, lrzejszy sielnik, lrzejsze podwozie i nadwozie weźmie góre, pozdrawiam i czekamy na kolejne gorace relacje. :)

Strona 36 z 49 [ Posty: 963 ] Przejdź na stronę Poprzednia 134 35 36 37 3849 Następna