Cytuj:
Hiob oczywiście fajne fotki.
Czy firma Grove produkuje tylko dzwigi ???
Prawdę mówiąc nie mam zielonego pojęcia.
Cytuj:
... Orientujesz się może Hiob ile mogą zarabiać operatorzy dźwigów? Nie chodzi mi o dokładne liczby, jakieś szacunkowe dane ...
Nie wiem. Na pewno zależy to od regionu Stanów, od firmy, czy ma związki zawodowe itd. Pewno jest to w granicach 40-100 tys $$$ rocznie brutto, ale to moje przypuszczenie, nic więcej.
Cytuj:
... pisałem przez Pan bo ja 11 maja skończyłem dopiero 19 lat więc nie wypada na "Ty" pisać
a widziałem na foto autoportrety
i że yyy poprostu niewypada
...
Aha, rozumiem, sądząc po moich zdjęciach, jestem już starcem stojącym nad grobem
Ale serio mówiąc to nie mam nic przeciw dobremu wychowaniu i jak mi ktoś na forum mówi "Piotrusiu" to mi się bebechy przewracają, ale "Hiob", czy "Piotr" może być, bo wirtualnie jesteśmy wszyscy w jednym wieku.
To jedna z piękniejszych cech internetu, że nie ocenia się ludzi po wyglądzie, czy wieku, ale po tym, co mają do powiedzenia.
[ Dodano: Czw, 17.05.2007, 14:33 ]
Wirginia. Dalszy ciąg trasy do Atlanty. Naczepa przewożąca inną naczepę, albo jej fragment, służącą do przewozu ponadwymiarowych ładunków. Zjazd do uniwersytetu Wirginia Tech, gdzie niedawno wydarzyła się ta straszna tragedia. Parę autokarów dla miłośników tych pojazdów. Ford F 350 „Heavy Duty”, z założenia półciężarówka do pracy, ale bardzo często kupowany jako personalny samochód do codziennego użytku w gospodarstwie domowym. Jeden z moich przyjaciół w Charlotte, nawiasem mówiąc lekarz, ma właśnie taki samochód.
Pete 379 i kilka interesujących samochodów jadących na wyścigu BullRun 2007 (
http://www.bullrun.com ) Prawdę niezbyt dobra jakość, ale oni szli sporo ponad 200 km/h. Przed Mercedesem widać na horyzoncie Lamborghini. Nie zauważyłem jej, dopiero ryk silnika jak przeleciała obok zwrócił moją uwagę na to, co się dzieje. Zanim złapałem aparat, była daleko. Za nią leciał Mercedes E 63 AMG, potem druga Lamborghini, potem coś, co wygląda jak Lotus, ale nie jestem pewien, za nim stary Trans Am, Audi RS4 i Mercedes GL stuningowany przez Brabusa. Co gorsze, pod szybą miałem jakieś papiery, które odbijają się w szybie psując jakość zdjęć, a z tego pośpiechu nie pomyślałem o ich usunięciu.
Jak więc kogoś interesują lepsze zdjęcia samochodów z tego wyścigu, niech odwiedzi
http://wwwbullrun.com , a ja tylko tytułem dowodu, że „brałem udział” w tym wyścigu zamieszczam te kilka fotek. Ostatnie zdjęcie, to z Audi RS4, zrobiłem już w Północnej Karolinie, jakąś godzinę później. A sam wyścig był na trasie z Montrealu w Kanadzie do Key West na Florydzie. Jest to bardzo podobny wyścig do „Cannonball Run”, znanego z filmu pod tym tytułem, czy „Gumball Run” rozgrywanego w Europie. Półlegalny wyścig po normalnych drogach, przy otwartym ruchu. Teoretycznie powinni oni przestrzegać przepisów, ale, wierzcie mi, to tylko teoria. Oni jechali dobre dwa-trzy razy szybciej, niż dopuszczają przepisy.