Cytuj:
...
Mógłbyś naświetlić na jakim poziomie kształtuje się kultura i treść rozmów na CB radiu, najpopularniejsze tematy itd. Konkretnie chodzi mi o takie porównanie EU z USA. Czy występuje w USA problem z którym my się borykamy np. niechęć użytkowników CB radia w samochodach ciężarowych do użytkownków CB radia w osobówkach i odwrotnie?
...
Ja naprawdę niewiele słucham radia CB. Nie mam czasu na rozmowy. Włączam, jak jest korek, a tak jest caly czas na kanale 29, albo 25 gdzie najczęsciej można spotkać rodaka. A ponieważ spotykam ich co parę dni, więc radio calymi dniami milczy. I tak być powinno.
A w samochodach osobowych praktycznie nie ma CB, więc i problem nie istnieje (jeżeli miałby to być jakikolwiek problem).
Co do kultury zaś, to jest taka, jaki jest kierowca za mikrofonem. Ludzie są tacy sami na calym świecie. Są bardzo kulturalni i są ... sam zresztą wiesz. Wracamy na trasę:
Ponadwymiarowy na wadze w Południowej Karolinie. Te czekają na swoją kolej do renowacji. Jedzie dom amerykański. Tylko to złożyć do kupy, obłożyć izolacją i okleić „sajdingiem, aluminiową namiastką desek, albo jedną warstwą cegieł i dom jak się patrzy. Ale najlepsze jest to, że to są bardzo dobre domy. Tanie, energooszczędne, łatwe do naprawy i szybkie do zbudowania. Ja też mieszkam w takim domu i w takim mieszka prezydent Bush. Bo Biały Dom też jest w taki sposób zbudowany. (No, może nie całkiem,
bo prezydent Truman zarządził remont, w którym wymieniono drewnianą ramę budynku na stalową i zabetonowano ściany, a zewnętrzne ściany są od początku z piaskowca. Ale i w moim domu zewnętrzne ściany są z cegły). Stary Chevrolet pick-up i Peterbilt 379 „tow truck”. Kolejne podwozia autobusowe i autokar firmy MCI, Motor Coach Industries.
Wieża ciśnień w Gaffney, South Carolina. To spore zagłębie uprawy brzoskwiń, jak nietrudno się domyśleć. Parę samochodów, dużych i całkiem malutkich, nieoznakowany Crown Vic czekający w krzakach na granicy Północnej Karoliny, trochę kwiatów, jeszcze jeden KW W 900 z wielkim sleeperem i dwa Freightlinery, stary cabover i Coronado: